Oldalsáv

Újabb komolyan vett mérkőzés után

2023. február 6.
Azt nem mondhatjuk a Dunaújváros Futsal csapatáról, hogy udvariatlan vendége lett volna a Hidegkúti SC-nek, mivel az ő pályájukon 3-7 (0-4)-es sikert értek el. Sokkal inkább azt, hogy egyenrangú ellenfélnek tekintették, és kemény feladat elé állították őket, amiből a későbbi meccseiken nyilván profitálni tudnak.

Az előzményekről

A házigazdák a bajnoki tabellát nézve elég nagy bajba keveredtek és más példájából okulva (itt a Tolna-Mözs föltámadására gondolhatunk) akár ők is belekezdhetnek egy sikeresebb szériába, hogy az NB II.-es tagságukat megőrizhessék. Ennél fogva akár veszélyesek is lehettek volna a Dunaújváros Futsalra.

Az ő figyelemre méltó új fejezetűket már jó néhány mérkőzés óta egyre nagyobb izgalommal figyelik a riválisaik. Éppen ezért ezúttal sem szerettek volna hibázni.

Az első félidőben

A mérkőzés jegyzőkönyve a mieink sikeres nyomulását őrzi, a nagy rohanásban vétett hibákat nem, pedig azért azok is előfordultak. Tény, hogy a meccs a terveik szerint, góllal kezdődött, amit Fekete Tamás lőtt. Őt az ellenfél számára mindig kiszámíthatatlan Ivacs Gábor követte. A mérkőzés egyik hőse: Varga Milán kettőt is vágott. Így alakult ki a 0-4-es félidei állás.

A másodikban

Elvileg egy megvert csapatként is játszhatott volna a házigazda, de becsületükre legyen mondva, új lapot kezdtek és a harcosabb formájukat hozták a pályára. Rusvai Bence egy szépségtapasszal zárta le a négygólos hátrányukat: az volt az első góljuk (1-4). Az újvárosi fiúk igyekeztek fölvenni az első húsz perc végén elengedett fonalat: Ivacs Gábor meglőtte a második gólját, Német Tamás pedig bemutatta az elsőt. Az 1-6-os állás ismét nekik hízelgett.

A Hidegkúti SC-t nem tette boldoggá az első góljuk, megrázták magukat és néhány percre állva hagyták a vendégeiket. Kis Botond és Kovács Gergely két perc alatt két ziccert értékesítettek, és a (3-6)-os állás a még szorosabb állás elérését is ígérhette volna nekik.

A vendégek viszont felébredtek, a könnyelműségeiket abbahagyták, és a hajrában Varga Milán újabb találatával egyrészt elérte a mesterhármasát, és beállította a 3-7-es végeredményt.

Tóth Árpád a Dunaújváros Futsal edzője így értékelte a csapata teljesítményét-

- Magabiztos győzelmet arattunk. Azt történt az első félidőben, amit szerettünk volna. A helyzetek kihasználása miatt lehetek minimálisan bosszús.

A második félidőben volt egy öt perces zárlatunk. Ekkor tudott közelebb kerülni az ellenfél, de győzelmünk így sem forgott veszélyben. Összességében, nem játszottunk kimondottan jól, de a győzelem volt a legfontosabb, amit magabiztosan értünk el.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB