Oldalsáv

A listavezető győzte le a csapatunkat

2022. november 8.
Nagy szurkolói várakozás előzte meg a Férfi Futsal NB II. Nyugati csoportjának 10. fordulójában lejátszott Dunaújváros Futsal - TFSE-BESTRONG 1 – 4 (1 - 1)-re végződött mérkőzést. Az eseményt a Dunaújvárosi Egyetem Arénájában láthattuk hétfő este.

A helyi szurkolók örömmel látták, hogy a bemelegítő csapatban nagykedvvel tette a dolgát Csányi, Szili, Godslove és Németh Tamás is, akik a közelmúltban tértek vissza a sérüléseikből.

A vendégek zuhanyhíradójából azt is hallottuk, hogy az erre a szezonra radikálisan megfiatalított, de a bajnoki tabellát így is magabiztosan vezető vendégek három kulcsjátékosuk nélkül érkeztek. Megjött viszont Fekete Robi, az újvárosi nézők korábbi nagy kedvence, de ezúttal a TFSE sportigazgatójaként.

A felek profi módon, csak titkos pillantásokat vetve egymásra, várták a kezdő sípszót.

Az első félidőben

A sípszót követően a felek óvatos mozgással nyitottak, és nagyon igyekeztek a kezdés előtti kiegyensúlyozottságukat megőrizni. A mindketten megpróbáltak alapos zavart kavarni az ellenfelük kapuja előtt, de a védekezésre egyiküknek sem kellett túlzott figyelmet fordítani, mert a kapura lövéssel mindkettőjüknek gyakori gondja támadt. Tíz perc után a kapusok is egyre inkább kezdtek magukra találni.   

A jobb formát a TFSE hozta. A hajrában egy szép játék után Dudás megszerezte számukra a vezetést. A gólt a lelátókon és a pályán  is néhány percnyi gyászos  hangulat követte. Ennek a feloldására Kovács Krisztián ismert föl egy régi módszert. A mieink parádés akcióját egy látványos góllal zárta le. A szünetre  1-1-es állással vonultak le a csapatok.

A második félidőben nagyot változott a játék képe

Úgy tűnt, hogy előbb ismét egymás hibájára vártak, aztán a vendégek határozott megoldással átvették a vezetést. Nemes Martin tíz perc után mattolta Cseresnyés Alexet, és ezzel 1-2-re változtatta az állást.

A játéktéren még élesebbé vált a csata és tovább nőt a feszültség, hiszen a Dunaújváros Futsal mindent elkövetett az egyenlítésért. Ezen az estén viszont rosszul álltak a szerencsével és könnyelműsködve gyűjtötték be a faultokért járó büntető pontokat. Emiatt lőhette át Fehér Dániel egy büntetővel Cseresnyés védelmi vonalát, amivel aggasztóvá váltak a mieink aznap esti kilátásai.

A hajrára Tóth Árpád legénysége 5:4-re váltott. A masszívan fölálló vendégek viszont a kapujuk közelébe sem engedték őket, mi több: egy kontrából Papp Zsombor által az üres kapura engedett távoli lövéssel beállította a végeredményt, az 1-4-et.

A csapatunk jó szellemben, de sajnos ismét gyenge hatékonysággal küzdötte végig a találkozót. Remélhetőleg a következő mérkőzéseken magukra találnak.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB