Oldalsáv

Az első felkészülési mérkőzés előtt

2020. augusztus 2.
Alapos „műhelymunkát” végzett a DUNAFERR DUE DUTRADE FC NB I-es csapata az elmúlt hetekben. A régi harcosok mellett egy sor fiatal is bebizonyíthatta, hogy érdemes-e a vezetők figyelmére az új évadban. Az eddigi feladatokat színesíti, és egy még keményebb erőpróba sorozatot fog jelenteni a keretbe igyekvők számára a felkészülési mérkőzések sora.

Az első bizonyítási lehetőségre az Újpest ellen nyílik lehetőség Budapesten a Fáy utcában, augusztus 3-án este nyolctól. Frank Tamással, a vezetőedzővel beszélgettünk.

Az elmúlt héttől már az új fiúk is veletek tartottak.  A sok munka után, már nem csak a létszám szempontjából alakul a csapatod?!

A létszámunkkal is gyarapodunk, ezért most már egész komoly munkát tudunk végezni. Remélem, hogy a Sánta Attila is hamarosan teljes értékűen beletud kapcsolódni a tevékenységünkbe. Az első időben kíméletesen kezdtük vele a munkát, mert rá még vigyázni kell.

A másik két fiú, a Seregi Tomi és az Östör Martin is fiatal és, ha lehet ilyet mondani, akkor úgy jellemezhetjük őket, hogy még „null kilométeresek” a futsal NB I-ben. Nekik még sokat kell tanulni. Velük együtt most már kezd kialakulni a kép a csapatról.

Az első hetek monotóniáját erőteljesen megtöritek ezen a héten.

Valóban, hiszen megkezdődnek az edzőmérkőzések. Rögtön az első nap estéjén, hétfőn egy jónak ígérkező csapat, az Újpest ellen kezdünk a Fáy utcában.  Egy elég jól megerősített kerettel rendelkeznek, ami egy jó fokmérő lesz és lehetőséget nyújt arra, hogy meglássuk, merre tart a csapatunk.

Mi van, ha megpirítanak bennünket?

Akkor sincs, baj, de nem hiszem, hogy úgy járnánk. a munka most még a lábakban van. Biztos, hogy nem leszünk olyan „élesek”, mint ahogy kéne, de most nem is az a fontos. Mérkőzés szituációban kezdhetünk el olyan dolgokat kipróbálni, amiket eddig az edzéseken gyakoroltunk.

Ez egyfajta vizsga lesz?

Nem feltétlenül, de egy olyan folyamat. Amikor a játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy kiharcolják a helyüket a csapatban. Itt fogom véglegesíteni az elképzeléseimet a sorokról és a pozíciókról egyaránt. Látni fogom, hogy mik az erősségeink és mik a gyengéink. Ezekből az információkból tudunk majd a három hét múlva kezdődő bajnokságra felkészülni.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB