Oldalsáv

Véget ért a szezon

2020. május 11.
Hosszú várakozás után, miközben a csapat igyekezett a fizikai állapotát megőrizni és készült a folytatásra, az MLSZ minden résztvevő számára véget vetett a futsal bajnokságnak

Az elmúlt hetekben femerülő kérdésekre Zemankó Zoltán, csapatunk operatív vezetője válaszolt.

Meglepetésként érte Önöket a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése?

A szövetség döntéskényszerben volt az elmúlt hetekben. Érthető módon egy sportszövetség elsősorban az alapelvei mentén kell, hogy gondolkodjon, az égisze alá tartozó játékosok, csapatok számára a sportolási lehetőséget biztosítani. Ez a mérleg egyik nyelve. A másikban az emberi élet, az egészség védelme található, amely a helyzet miatt együtt jár a sporttevékenységek felfüggesztésével. Véleményem szerint az utóbbitól az előbbi semmiképpen sem lehet fontosabb. Nincs elegendő ismeretünk a betegségről, nem ismerjük a vírus hosszútávú hatásait. Összességében azt gondolom, hogy felelős döntés született a szövetség részéről. Nincs jó vagy rossz döntés. Döntés van, amely egyeseket jobb, másokat nehezebb érzéssel tölt el.

Ebben a helyzetben van bármilyen jelentősége, hogy ki hányadik helyen állt a táblázaton?

A bajnoki küzdelmek 2/3-án túl voltunk március közepéig. A tabella mutatott egy erősorrendet, amiért a csapatok és a játékosok megküzdöttek. Keményen, lelkiismeretesen dolgoztak a veszélyhelyzet elrendeléséig. Munkájuk gyümölcse nem tudott kézzelfoghatóvá válni, érmet, kupát nem kaphattak, hiszen a szövetség döntése alapján nem hirdetnek az idei szezonban végeredményt.

Sportolóként a különbözőség, a másik csapattól való eredményesebb, jobb szereplés alapvető fontosságú. Így azt hiszem, hogy hivatalosan nincs jelentősége a helyezéseknek, nem hivatalosan viszont biztos vagyok benne, hogy igenis komoly jelentőséggel bír a tabellán elfoglalt pozíció.

Mit tehetnek a folytatásban? A klubok egyénileg hozhatják meg a döntéseket, vagy a Szövetség határozta meg az általa elvárt lépéseket?

A kérdés szempontjából, nagyon leegyszerűsítve ez az állapot ugyanolyan, mintha normál mederben ért volna véget a bajnokság, készülünk a következő szezonra. Folynak a tárgyalások, melyek eredményeiről reméljük minél előbb tájékoztatást tudunk adni.

A csoportos edzéseket egyelőre nem kezdjük el, a játékosok az edzők által készített programok alapján, egyénileg végeznek munkát.

Fel kell bontsák a játékosokkal kötött szerződéseket, vagy a rendkívüli helyzet okán az automatikusan megtörtént? Melyik dátummal?

A veszélyhelyzet kihirdetése, a bajnokság felfüggesztése egy teljesen új helyzetet teremtett gazdasági szempontból is. Hangsúlyozom, hogy játékosainkért, kollégáinkért felelősek vagyunk ebben a nehéz helyzetben is. Tudjuk, hogy több klub teljesen megszüntette a kifizetéseket. Mi nem így gondolkodtunk, hanem felelős magatartást tanúsítva, olyan helyzetet teremtettünk, amelyben nem engedtük el senki kezét. Sikerült egy kompromisszumos megoldást találnunk, melyet a játékosok, stábtagok is el tudtak fogadni. Jelenleg mindenkinek élő szerződése van.

Ismerik már az új bajnokság, és az azt megelőző felkészülés kezdési időpontját?

A nevezési határidő ismert, a többi dátum még teljesen képlékeny. Az elmúlt évek gyakorlata alapján, július közepén-végén kezdenénk a felkészülést és augusztus végén, szeptember elején indulhatna a bajnokság. De, ahogy azt mondtam, ezek a dátumok még változhatnak.

Arról vannak ismereteik, hogy mikorra várhatják a választ ezekre a kérdésekre?

Tudjuk, hogy a szövetség munkatársai dolgoznak a következő szezon előkészítésén, úgy gondolom, hogy 2-3 héten belül körvonalazódhatnak a válaszok.

BT

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB