Oldalsáv

Véget ért a szezon

2020. május 11.
Hosszú várakozás után, miközben a csapat igyekezett a fizikai állapotát megőrizni és készült a folytatásra, az MLSZ minden résztvevő számára véget vetett a futsal bajnokságnak

Az elmúlt hetekben femerülő kérdésekre Zemankó Zoltán, csapatunk operatív vezetője válaszolt.

Meglepetésként érte Önöket a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése?

A szövetség döntéskényszerben volt az elmúlt hetekben. Érthető módon egy sportszövetség elsősorban az alapelvei mentén kell, hogy gondolkodjon, az égisze alá tartozó játékosok, csapatok számára a sportolási lehetőséget biztosítani. Ez a mérleg egyik nyelve. A másikban az emberi élet, az egészség védelme található, amely a helyzet miatt együtt jár a sporttevékenységek felfüggesztésével. Véleményem szerint az utóbbitól az előbbi semmiképpen sem lehet fontosabb. Nincs elegendő ismeretünk a betegségről, nem ismerjük a vírus hosszútávú hatásait. Összességében azt gondolom, hogy felelős döntés született a szövetség részéről. Nincs jó vagy rossz döntés. Döntés van, amely egyeseket jobb, másokat nehezebb érzéssel tölt el.

Ebben a helyzetben van bármilyen jelentősége, hogy ki hányadik helyen állt a táblázaton?

A bajnoki küzdelmek 2/3-án túl voltunk március közepéig. A tabella mutatott egy erősorrendet, amiért a csapatok és a játékosok megküzdöttek. Keményen, lelkiismeretesen dolgoztak a veszélyhelyzet elrendeléséig. Munkájuk gyümölcse nem tudott kézzelfoghatóvá válni, érmet, kupát nem kaphattak, hiszen a szövetség döntése alapján nem hirdetnek az idei szezonban végeredményt.

Sportolóként a különbözőség, a másik csapattól való eredményesebb, jobb szereplés alapvető fontosságú. Így azt hiszem, hogy hivatalosan nincs jelentősége a helyezéseknek, nem hivatalosan viszont biztos vagyok benne, hogy igenis komoly jelentőséggel bír a tabellán elfoglalt pozíció.

Mit tehetnek a folytatásban? A klubok egyénileg hozhatják meg a döntéseket, vagy a Szövetség határozta meg az általa elvárt lépéseket?

A kérdés szempontjából, nagyon leegyszerűsítve ez az állapot ugyanolyan, mintha normál mederben ért volna véget a bajnokság, készülünk a következő szezonra. Folynak a tárgyalások, melyek eredményeiről reméljük minél előbb tájékoztatást tudunk adni.

A csoportos edzéseket egyelőre nem kezdjük el, a játékosok az edzők által készített programok alapján, egyénileg végeznek munkát.

Fel kell bontsák a játékosokkal kötött szerződéseket, vagy a rendkívüli helyzet okán az automatikusan megtörtént? Melyik dátummal?

A veszélyhelyzet kihirdetése, a bajnokság felfüggesztése egy teljesen új helyzetet teremtett gazdasági szempontból is. Hangsúlyozom, hogy játékosainkért, kollégáinkért felelősek vagyunk ebben a nehéz helyzetben is. Tudjuk, hogy több klub teljesen megszüntette a kifizetéseket. Mi nem így gondolkodtunk, hanem felelős magatartást tanúsítva, olyan helyzetet teremtettünk, amelyben nem engedtük el senki kezét. Sikerült egy kompromisszumos megoldást találnunk, melyet a játékosok, stábtagok is el tudtak fogadni. Jelenleg mindenkinek élő szerződése van.

Ismerik már az új bajnokság, és az azt megelőző felkészülés kezdési időpontját?

A nevezési határidő ismert, a többi dátum még teljesen képlékeny. Az elmúlt évek gyakorlata alapján, július közepén-végén kezdenénk a felkészülést és augusztus végén, szeptember elején indulhatna a bajnokság. De, ahogy azt mondtam, ezek a dátumok még változhatnak.

Arról vannak ismereteik, hogy mikorra várhatják a választ ezekre a kérdésekre?

Tudjuk, hogy a szövetség munkatársai dolgoznak a következő szezon előkészítésén, úgy gondolom, hogy 2-3 héten belül körvonalazódhatnak a válaszok.

BT

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB