Oldalsáv

Mitől lett jó a pénteki mérkőzés?

2018. október 23.
Mára már futsal történelem lett a DEBRECENI EGYETEMI AC- DUNAFERR DUE DUTRADE FC 1-6 (0-3) összecsapás, de valami más is. Egy fontos lépcsőfokkal lépett följebb a nyertes csapat a menetelésében. Elhagyta az egyik rossz szokását.

Az első félidő

Az már egy szeptembertől élő Dunaferres hagyomány, hogy az első percekben átrohanják az ellenfelet, és körbelövik a kapusukat. Ezúttal Németh Péter és Fekete Róbert, duplán is elvégezte a tesztet. A hazaiak sem voltak restek, Kondás és Kovács kísérletét a szülinapos Cseresnyés magabiztosan sztornózta. Pál Patrik már alaposabban, jobbról-balról is tűz alá vette Dobi kapust, aki eddig, a 3. percig állta a próbát. Közben egy sajnálatos közjáték, Kovács ápolása is zajlott.

A dolgok innét kezdtek komolyabbra fordulni, legalábbis Fridrich nagy lövése 7 méterről ezt ígérte. Sáhó Kristóf bombájára a kiválóan teljesítő hazai kapus, már nem volt felkészülve: 0-1 a 4. percben.

A lendület tovább erősödött, Klacsák is erősen bejelentkezett, ziccerét szögletre mentették. A válasz Tóthtól jött, balról bombázta Cseresnyést. aki jól fogadta a kísérletet, de Dobi is Némethét a 7. percben. A vendégek takarékoskodni kezdtek a labdával, jó adogatásokkal operáltak, illetve hibákra kényszerítették a hazaiakat.

A közönség gólra törő játékot évezhetett. Kondás egymásután háromszor bombázott az újvárosi kapra, a válaszok Klacsáktól és Sáhótól jöttek, utóbbi egy óriási kapufával riogatott. Hosszú egyet élesen fölé vágott, Sáhó óriási belső kapufát lőtt. Szeghy viszont Dobit elmozgatva a helyéről, gyönyörűen tálalt a hálóba: 0-2 a 10. percben.

A DEAC nem aludt be, előbb Varga, majd Esztergomi és Kovács révén próbálkozott a szépítéssel. A Dunaferr Németh- Pál P vasalt akciójával építkezett, majd Sáhó újabb bombáját rögzítettük. A helyiek kapusa, Dobi nem kis hidegvérrel, rendre jobboldali védőt is játszott, ami ritkán akadályozta a komoly bravúrok bemutatásában, mint például a félidő hajrájában, amikor Fekete, Németh és Hosszú is látványos megoldásokkal,  és veszélyes lövésekkel adott neki tennivalót. A mezőnyfölény szögletet is hozott. Németh beadását Pál Patrik remek kapáslövéssel vágta a hálóba: 0-3 a 20. percben.

A szünet után

A Hosszú- Fekete páros újabb kísérletével indult a játék, majd Kovács bombázott Cseresnyés kapuja mellé. A hazai csapat összeszedte magát és beszorította a vendégeket. A remek kapus ezután Kondás bombájába „nézett bele”, de megrázta magát és folytatta a játékot. Sáhó és cserében Vékei is nagy lövésre szánta el magát. A sorba Pál Patrik, Hosszú és Tóth is beállt. A szériát egy Fekete – Hosszú álomadogatás nyomán az utóbbi hasonló találata zárta: 0-4a 25. percben.

Mindkét fél gólra éhesen vívta a csatát, de ezen az estén a Dunaferr volt az eredményes. A Németh- Hosszú- Fekete – Pál Patrik négyes pazar megoldásokkal mulatta az időt, de a Sáhó – Klacsák páros se tétlenkedett.  A hazai csapat mutatóját Szentes és Tóth kétszer, és Kondás is iparkodott javítani, de Cseresnyés remek szériája tovább működött. Az utolsó tíz percre Rigó állt a helyére. Hosszú sérülése miatt hagyta el a pályát.

A Dunaferr lendületben maradt. Fekete és Fridrich kísérletei azonban egyenlőre nem hoztak gólt. Kovácsét bravúrral mentette Rigó. Kondásé mellé szállt. A nagy tempó miatti fáradtság Fririchet, Sáhót és Szeghyt is hibákra kényszerítette.

A végjátékban a vendégcsapatból Szabó Tibor és Oroszi Krisztián is lehetőséget kapott, akik bíztatóan állták meg a helyüket. Szükség is volt rájuk, hiszen a 38. percben Sáhó is bokasérüléssel maradt a földön.  A meddő birkózást Pál Patrik fantasztikus távoli szabadrúgása feledtette: 0-5 a 37. percben. Az ismétlése már nem hozott sikert.

Az utolsó pillanatig vitézkedő hazaiaknak viszont Szentes révén megjött a szépítőgólja: 1-5 a 40. percben. Az utolsó másodpercek Fekete Róbertnek is meghozták a szerencséjét: remek lövésével beállította az 1-6-os végeredményt.

Jó meccs volt. Az utolsó pillanatig tele izgalmakkal. A DEAC nagy küzdő, aki sok galibát okozhat bárkinek, aki nem száz százalékkal figyel rájuk. Ezen az estén viszont a Dunaferr nem sok esélyt adott a számukra, hiszen ezúttal negyven percig óriási energiával kontrollálta a játékot, bemutatta a bravúrjait és élvezettel tört a győzelemre. Szépségdíjas megoldások és önfeláldozó küzdelmek váltogatták egymást.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB