Oldalsáv

Mitől lett jó a pénteki mérkőzés?

2018. október 23.
Mára már futsal történelem lett a DEBRECENI EGYETEMI AC- DUNAFERR DUE DUTRADE FC 1-6 (0-3) összecsapás, de valami más is. Egy fontos lépcsőfokkal lépett följebb a nyertes csapat a menetelésében. Elhagyta az egyik rossz szokását.

Az első félidő

Az már egy szeptembertől élő Dunaferres hagyomány, hogy az első percekben átrohanják az ellenfelet, és körbelövik a kapusukat. Ezúttal Németh Péter és Fekete Róbert, duplán is elvégezte a tesztet. A hazaiak sem voltak restek, Kondás és Kovács kísérletét a szülinapos Cseresnyés magabiztosan sztornózta. Pál Patrik már alaposabban, jobbról-balról is tűz alá vette Dobi kapust, aki eddig, a 3. percig állta a próbát. Közben egy sajnálatos közjáték, Kovács ápolása is zajlott.

A dolgok innét kezdtek komolyabbra fordulni, legalábbis Fridrich nagy lövése 7 méterről ezt ígérte. Sáhó Kristóf bombájára a kiválóan teljesítő hazai kapus, már nem volt felkészülve: 0-1 a 4. percben.

A lendület tovább erősödött, Klacsák is erősen bejelentkezett, ziccerét szögletre mentették. A válasz Tóthtól jött, balról bombázta Cseresnyést. aki jól fogadta a kísérletet, de Dobi is Némethét a 7. percben. A vendégek takarékoskodni kezdtek a labdával, jó adogatásokkal operáltak, illetve hibákra kényszerítették a hazaiakat.

A közönség gólra törő játékot évezhetett. Kondás egymásután háromszor bombázott az újvárosi kapra, a válaszok Klacsáktól és Sáhótól jöttek, utóbbi egy óriási kapufával riogatott. Hosszú egyet élesen fölé vágott, Sáhó óriási belső kapufát lőtt. Szeghy viszont Dobit elmozgatva a helyéről, gyönyörűen tálalt a hálóba: 0-2 a 10. percben.

A DEAC nem aludt be, előbb Varga, majd Esztergomi és Kovács révén próbálkozott a szépítéssel. A Dunaferr Németh- Pál P vasalt akciójával építkezett, majd Sáhó újabb bombáját rögzítettük. A helyiek kapusa, Dobi nem kis hidegvérrel, rendre jobboldali védőt is játszott, ami ritkán akadályozta a komoly bravúrok bemutatásában, mint például a félidő hajrájában, amikor Fekete, Németh és Hosszú is látványos megoldásokkal,  és veszélyes lövésekkel adott neki tennivalót. A mezőnyfölény szögletet is hozott. Németh beadását Pál Patrik remek kapáslövéssel vágta a hálóba: 0-3 a 20. percben.

A szünet után

A Hosszú- Fekete páros újabb kísérletével indult a játék, majd Kovács bombázott Cseresnyés kapuja mellé. A hazai csapat összeszedte magát és beszorította a vendégeket. A remek kapus ezután Kondás bombájába „nézett bele”, de megrázta magát és folytatta a játékot. Sáhó és cserében Vékei is nagy lövésre szánta el magát. A sorba Pál Patrik, Hosszú és Tóth is beállt. A szériát egy Fekete – Hosszú álomadogatás nyomán az utóbbi hasonló találata zárta: 0-4a 25. percben.

Mindkét fél gólra éhesen vívta a csatát, de ezen az estén a Dunaferr volt az eredményes. A Németh- Hosszú- Fekete – Pál Patrik négyes pazar megoldásokkal mulatta az időt, de a Sáhó – Klacsák páros se tétlenkedett.  A hazai csapat mutatóját Szentes és Tóth kétszer, és Kondás is iparkodott javítani, de Cseresnyés remek szériája tovább működött. Az utolsó tíz percre Rigó állt a helyére. Hosszú sérülése miatt hagyta el a pályát.

A Dunaferr lendületben maradt. Fekete és Fridrich kísérletei azonban egyenlőre nem hoztak gólt. Kovácsét bravúrral mentette Rigó. Kondásé mellé szállt. A nagy tempó miatti fáradtság Fririchet, Sáhót és Szeghyt is hibákra kényszerítette.

A végjátékban a vendégcsapatból Szabó Tibor és Oroszi Krisztián is lehetőséget kapott, akik bíztatóan állták meg a helyüket. Szükség is volt rájuk, hiszen a 38. percben Sáhó is bokasérüléssel maradt a földön.  A meddő birkózást Pál Patrik fantasztikus távoli szabadrúgása feledtette: 0-5 a 37. percben. Az ismétlése már nem hozott sikert.

Az utolsó pillanatig vitézkedő hazaiaknak viszont Szentes révén megjött a szépítőgólja: 1-5 a 40. percben. Az utolsó másodpercek Fekete Róbertnek is meghozták a szerencséjét: remek lövésével beállította az 1-6-os végeredményt.

Jó meccs volt. Az utolsó pillanatig tele izgalmakkal. A DEAC nagy küzdő, aki sok galibát okozhat bárkinek, aki nem száz százalékkal figyel rájuk. Ezen az estén viszont a Dunaferr nem sok esélyt adott a számukra, hiszen ezúttal negyven percig óriási energiával kontrollálta a játékot, bemutatta a bravúrjait és élvezettel tört a győzelemre. Szépségdíjas megoldások és önfeláldozó küzdelmek váltogatták egymást.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB