Oldalsáv

Üres kézzel

2018. június 10.
A Férfi Futsal NB I. bronzérmese az idén a SWIELSKY HALADÁS VSE csapata lett, miután az ezért a medálért folyó küzdelem három meccséből kétszer is legyőzte a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-t.

A hazai futsal történelemkönyvében talán elég lesz hasonlóképpen összegezni ezeket a mérkőzéseket, de az újvárosi szimpatizánsok szemszögéből azonban ettől azért több feljegyezni való kívánkozik a 2017-2018 szezon, számukra legfontosabb mérkőzéséből, de mindenekelőtt, gratulálunk a Haladásnak!

A tények

Lehet, hogy feledésbe merült, de a Dunaferrnek a Haladással szembeni mérlege a most zárult szezonban is nagyon szoros volt.

Az első összecsapás a vasiak 7-1-es hazai pályás győzelmével zárult januárban. A visszavágó szikrázó csatája ismét hazai pályás sikert hozott, de ezúttal a Dunaferr nyert 6-5-re. Az alapszakaszt azonos pontszámmal zárták, a harmadik hely mégis a Haladásé lett a jobb, (+6-os) gólkülönbségével. Ez a mérce (+5-tel) a rájátszás végére is a számukra lett kedvezőbb.

A harmadik helyért játszott három mérkőzésből az elsőt a Turzó legénység hozta 3-1-re az Aréna Savariában. A másodikat a Takóék nyerték 4-1-re Dunaújvárosban. A „döntőt” hazai pályán 5-3-ra a Haladás.

A hazai pálya varázsa?

Talán igen. Hogy miért nem mi voltunk a kedvezményezettek? A gólkülönbségünk miatt. Minden - mindennel összefügg? Ebben az esetben föltétlenül. Emellett egyéb tényezők is szerepet játszhattak abban, hogy az újvárosi csapat 3-1-es vezetéséből elbukta ezt a rangadót.

Ez a bizonyos „hazai pálya” a remek játékban nem, de az eredményességben föltétlenül gátolta a vendégeket. Hogy ez a szerencse, vagy valami más, kevésbé misztikus okok miatt történt-e így, nehéz lenne eldönteni.

Nehéz út vezetett a végjátékig

A csapatunk ebben a szezonban eddig szerencsére soha nem látott hullámvasútozáson verekedte végig magát. Olyan gondokkal kellett megbirkóznia, amik jelentős energiáit emésztették föl. Itt a már sokat emlegetett, de nem a mentegetőzésre szolgáló sérülés hullámokat és az ezzel együtt járó folyamatos újrakezdés lassító hatásait említjük meg. Minden bajok dacára végig a dobós helyekért harcolhatott.

Tanulságos volt ez a záró meccssorozat!

A bronzcsatára való felkészülésnél DUNAFERR DUE RNALPIN FC csapata teljesen újjá született. A kiváló egyéniségei motiváltan álltak a mérkőzések elé és egészséges önbizalommal, a győzelem elérésére koncentráltak. Játékuk letisztult, újra látványossá és az ellenfél számára gyakran követhetetlenné vált. A legfőbb ellenfelükké saját maguk váltak. A helyzetkihasználásuk bizonytalansága, valószínűleg az elmúlt szezon munkájában kereshető.

A „Döntőről”

Úgy kezdődött, ahogy egy ilyen eseményhez illik, nagy lendülettel, szikrázóan, látványos egyéni akciókkal. A két kapus: Rigó és Sásdi a jó teljesítményével már akkor jelezte, hogy valószínűleg főszerepet vállalnak magukra.

A többiek is kemény munkában voltak. Hosszú 10 (1), Fekete 7 (1), Horváth és Schrancz 3, Németh, Pál P (1) és Szeghy 2, Fridrich 1 alkalommal került jó lövéshez vagy ziccerbe, amivel az önkívületben védő Sásdi és a Haladás védelme, csak 3 alkalommal nem tudott megbirkózni. Harmincból három gól született.

A Haladás sem tétlenkedett: Melo José 8 (1), Dróth 7 (2), Márkus 3, Vidák 3 (1), Bencsik 2, Öreglaki (1) és De Sousa 1 kísérlettel jelentkezett. Huszonötből ötöt vágtak, igaz egyet üres kapura.

Az eredményesség a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-nél 10 % az ellenfelénél 20% volt.

Még egy statisztikai adat azoknak, akik nem látták a mérkőzést, vagy még csak ismerkednek ezzel a csodálatos sportággal: A negyven perces tiszta játékidő alatt ötvenöt lövést eresztettek a kapukra! Ebből is gondolhatják, hogy egy hatalmas iramú, igazi rangadó zajlott a szombathelyi Arénában.

Meg is látszott a fiúkon. Már a huszonhetedik percre, amikor még 3-2-re vezetett a csapatunk, mindkét legénységnél meglepő módon megnövekedett a technikai hibák száma. A játékvezetőknél is… Ebből a hullámvölgyből, sajnos csak a csapatok tudtak kimászni a záró negyedórára.

Elismerve, de fájlalva a teljesítményüket, elkell mondjuk, hogy a Haladás és főleg Dróth Zoltán, (akit a mieink addig többnyire eredményesen lassítottak, vagy kapcsolták ki a játékból) alaposan megrázta magát és az utóbbi a két góljával el is döntötte a mérkőzést.

Tanulság?

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC NB I-es csapata egyike az ország legjobbjainak. A mostani megmérettetés szerint a negyedik helyet kapták. Nem érzik magukat jól ezen a helyen. A nyártól a régi - új iskolát járva, több osztályt emelkedhetnek.

Tartsatok velünk a folytatásban is!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB