Oldalsáv

A sikerre készülnek

2018. június 3.
A szezonban az eddigi legélesebb csatájára készül a DUNAFERR DUE RENALPIN FC NB I-es csapata a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, hétfőn este fél hétkor. Ellenfele a SWIELSKY HALADÁS VSE lesz, aki a Férfi Futsal NB I. 3. helyért folyó küzdelmek 1. fordulójában megnyerte az első párharcot.

Vajon ez nagy bajt jelent a hazaiaknak, és elvehetetlen előnyt a vasi gárdának? Aligha, hiszen a két csapat hosszú évek óta nagy párharcban van egymással és ez a mostani szituáció, csak egyik a sok közül. A piros-fehérek a céljaikat roppant egyszerűen fogalmazták meg. Megakarják szerezni a bronzérmet!

Kuparendszerben játszanak

A mérkőzéssorozat két nyert meccsig tart. A rendes játékidő esetleges döntetlenje után 2x5 perces hosszabbítás következik. Amennyiben marad a döntetlen, akkor három-három büntetőrúgással folytatják. A sorozat az egyik fél hibázásáig folytatódik, tehát mindenképpen győztest hirdetnek az esemény végén.

„Ilyen játékkal még egyszer nem lehet veszíteni!”

Így összegezte a mérkőzésről levont tapasztalatait a dunaújvárosi csapat mentora a szombathelyi mérkőzés után. A csapatának az aznapi remek játékához egy csipetnyi szerencse sem csatlakozott, ezért akkor a Haladás örülhetett. Megérdemelte hiszen, ha szerencsével is, de berúgták a helyzeteiket.

A folytatásra már nyilván felfrissülve és a legjobb formájukban, a győzelemre készülnek dunaújvárosi játékosok. Hogy az ellenfél is ezt a receptet veszi elő? Ez a természetes és annál jobb, ha így lesz, mivel egy jó csapat ellen (mert ők is tagadhatatlanul azok) lehet egy jó és persze egy győztes meccset játszani.

A Haladás nyerő emberei?

Vannak egypáran. Mindenekelőtt Dróth, aki remekül szervezi a társai munkáját, közülük leginkább Melo José Michel olvassa jól a gondolatait. Megéri némi figyelmet fordítani De Sousa Santosra, ahogy Vidákra, vagy Öreglakira, a kapuban pedig Sásdira is.

DUNAFERR DUE RENALPIN FC

Most még nem tudhatjuk kik lépnek pályára ezen az estén, de a pénteki keret közelít az ideálishoz… Akár a zseniális Reveland, akár az őrületes tűzben égő Rigó áll a kapuba, fölfogják adni a leckét a zöld-fehéreknek, a nekik elszántan szurkoló Cseresnyés támogatásával!

Németh, Horváth, Hosszú, Szeghy nagy hatékonysággal tisztáz a kapu előterében, és egy villanás után, már csatár erényekkel lépi át a pályát.  Remekül kapcsolódhat hozzájuk, vagy váltja őket Fridrich, és Pál Patrik. Feltétlen meg kell idéznünk a két "pókerarcú" harcos gólvágót, Fekete és Schrancz állandó gólveszélyt jelentenek az ellenfeleiknek.       

Boldizsár és Csányi egy-egy villanásnyi lehetőséért is a hátára veszi a pályát.  Ezek a fiúk nyerni akarnak!

Hajrá Dunaferr, hajrá Újváros!

Fotó: Dénes J. Fotó: Dénes J.

Bíztató nyilatkozatok

Takó Csaba Dunaferr DUE RENALPIN FC vezetőedzője:

Egyszerűen a helyzetkihasználáson ment el a pénteki mérkőzés. Jobban játszottunk, mint az ellenfél, szerintem kétszer – háromszor annyi helyzetet dolgoztunk ki, mint ők, de ezekből nem sikerült gólokat elérni. Mondhatnánk, hogy a szerencse sem állt mellénk, például öt kapufát rúgtunk. Mind hozzáállásban, mind játékban, az egész csapat száz százalékot teljesített. A vereség ellenére a mérkőzés megmutatta, esélyesek vagyunk a bronzéremre.

Német Péter:

Pénteken buta, elkerülhető gólokat kaptunk, és a helyzeteinket kihagytuk. Ezeket a hibákat ki kell köszörülnünk. Stabilabban kell védekeznünk és az adódó helyzeteinket értékesítenünk kell a reményeink szerint szépszámú hazai közönség biztatása mellett.

A Haladás két meghatározó alakjától ezt is hallottuk:

Turzó József:

Voltak olyan periódusok, amikor jobban játszottunk, de szerintem több volt, amikor a Dunaújvárosnak ment inkább. A végére sikerült két szerencsés góllal a javunkra fordítani a mérkőzést.  Lehetett volna akár fordítva is, de szerencsére a javunkra dőlt el az első párharc. Mivel nálunk van az előny, akkor sincs baj, ha nem sikerül, de szeretnénk nyerni hétfőn is.

Dróth Zoltán

Úgy érzem, hogy jó, de egy kicsit kaotikus volt a mérkőzés. Ha nagyon leszeretném egyszerűsíteni, akkor azt mondanám, hogy az a csapat győzött, aki a legtöbb helyzetet berúgta, mert mindkét oldalon nagyon sok volt belőle. Örülök, hogy ebből most mi jöttünk ki jól, de úgy érzem, hogy a hétfői napra össze kell raknunk a védekezésünket, mert sok gólszerzési lehetőséget adtunk.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB