Oldalsáv

Egy nyílt sisakos ellenféllel szemben

2018. március 9.
Férfi Futsal NB I. 17. fordulójában idegenbe látogat a csapatunk. Legközelebb a NYÍRGYULAJ KSE - DUNAFERR DUE RENALPIN FC mérkőzésen szurkolhatunk értük. A mérkőzést a Nyírbátori Városi Sportcsarnokban játszák, 2018. 03. 12-én hétfőn, 18:00 órás kezdéssel.

A NYÍRGYULAJ KSE 

A vendéglátónk a szezon eddigi szakaszában különleges teljesítménnyel lepte meg a mezőnyt: egy mérkőzést kivéve, csak győzelmet, vagy vereséget írhattak a nevük mellé.

Az otthon begyűjtött skalpjaik közül joggal büszkélkedhetnek Haladás ellenivel (ráadásul  őket idegenben is verték!), vagy a januári, Veszprém elleni sikerükkel, de a kisebb csapatoknak általában jól ellátják a bajukat.

Az utóbbi három mérkőzésükön egy viselhető 2-0-s zakót szenvedtek el a Berettyóújfalutól, otthon nagy csatában és telt ház előtt 3-1-re verték az FTC-t, végül két hete egy mindenkinek figyelmeztető, 6-3-as vereségbe szaladtak bele az egyre formálódó Bőnytől.

A Nyírgyulaj csapata a dunaújvárosi szereplésével nagy harcban szenvedett el egy 4-3-as vereséget a mieinktől, még az elmúlt év novemberében, amire aztán nyugodtan mondhatja bárki, hogy már régen volt. Igaz, azóta mindkét fél új erőre kapott.

Vendéglátóink a huszonkét pontjukkal és a mínusz nyolcas gólkülönbségükkel a bajnoki táblázaton kettővel mögöttünk, az ötödik helyet őrzik. A két legfontosabb gólvágójuk Nagy Imre tizennégy, és  Sánta János a tíz találatával.

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A csapatunk a már sokszor felemlegetett, kielemezett módon egy nehéz szakaszt zárt le a szezon középszakaszában. Egy időre a dobogó harmadik helyének feladását is fájlalhatta, de szerencsére februártól már ismét a jó irányba halad.

Ez a széria egy stílusos 10-1-es hazai győzelemmel kezdődött, amit az Aramisra mértek. A következő tesztet a Debrecen végezte el rajtuk, akik a szokatlan körülményeikkel remekül élve egy szoros 3-2-es vereségükkel zárhatták a találkozót. E rövid sorozat dicsőséges állomása a Dunaújváros Sportcsarnokban a szépszámú saját közönségnek bemutatott remek mérkőzés volt. Ezen az érthetően magabiztosan, jelentősen megerősített Haladásnak kellett fejet hajtania, hiszen a mieink a kiélezett, fordulatos csatában 6-5-re győzték le őket.

A mostani mérkőzés helyszínére, egy kellemes, kettőszázhatvan kilométeres utazással juthatnak el, az emiatt jelentkező fáradtság talán egy kis segítséget nyújthat a hazaiaknak. A dunaújvárosi csapatnak a két sárgalapos eltiltás miatti hiányzót is pótolnia kell, de bízunk abban, hogy így is sikerrel térhetnek haza.

Az eseményről a FB oldalunkon élő, írásos tudósítással számolunk be.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB