Oldalsáv

Egy komoly ellenfél ellen készülünk

2018. március 18.
A Férfi Futsal NB I. 18. fordulója az idei szezon hagyományainak megfelelően már pénteken megkezdődött. A számunkra legfontosabb, a DUNAFERR DUE RENALPIN FC - FUTSAL CLUB VESZPRÉM összecsapáson a Dunaújváros Sportcsarnokban, 2018. 03. 19. hétfőn 19:00-től szurkolhatunk. Hangolódjunk rá a tények felfrissítésével.

FUTSAL CLUB VESZPRÉM

A hétfő esti ellenfelünk az elmúlt egy hónapban kemény meccseket játszott, közülük kettőt, élcsapatok ellen.

Ezt a sorozatot február elején a Rába ETO ellen kezdték, aki ahogy tőlük már megszoktuk, igen kellemetlen ellenfélként érkeztek és teltháznyi szurkolót csaltak a mérkőzésre. A félidő, még a hazaiaké volt, de a végére (3-6) igazolódott a papírforma. Madarász mester a csapatának az egyéni hibáiban látta a vereség okát.

Rá egy hétre is egy igazi erőpróba várt a kékekre. A listavezető Berettyóújfalu érkezett hozzájuk és valószínűleg csalódottan távozott a gólnélküli döntetlen után. A veszprémi vezetőedző úgy találta, hogy szerencsés körülmények között, mindenki ellen esélyesként léphetnek pályára.

A Fradi elleni 3-3-as eredményük is nagy harcban született. A fordulatos mérkőzés hajrájában idegenben is erősebbek voltak, megérdemelten vitték az egyik pontot.

Legutóbbi ellenfelük a vendég Bőny, a Liga legnehezebben kiismerhető csapata volt. Persze leginkább azoknak az, akik nem kísérték figyelemmel az elmúlt időszakban náluk végbement pozitív változásaikat. Ennek ellenére az érettebb hazaiak különösebb gond nélkül nyerték 3-1-re a mérkőzést.

A jó képességű játékosokból álló veszprémiek továbbra is nélkülözik térdműtéte után lábadozó Boromisza Gábort és mellette Gregus Richárdot, akivel felbontották a szerződésüket.  Jelenleg tőlünk nyolc ponttal lemaradva, az ötödik helyen állnak.

DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A mi csapatunk egy jó szériára tekinthet vissza, ha az elmúlt egy hónap mérkőzéseit vizsgáljuk. Ez még akkor is igaz, ha a legutóbbi hétfő döntetlenjét is ideszámítjuk, de erről egy kicsit később szólunk.

Ennek a sorozatnak az első elszenvedője az Aramis csapata volt, akik egy 10-1-es vereséggel távoztak. A mieink lassan már elhagyták a gyógykezelések rossz emlékét és a régi fényükkel szórakoztatták a híveiket.

Ezt az esetet a Debreceni vizit követte, ami ugyan nem hozta az előbbi hét fényes játékát, de a végelszámolásnál nagyon is fontos pontokat igen, hiszen a kiszenvedett 3-2-es győzelemért is járt a három pont.

A folytatásban egy igazi rangadóra gyűltek össze a hívek az újvárosi sportcsarnokban, és egészen biztos, hogy az eredményt (6-5) és kivált a produkciót tekintve, elégedetten távozhattak.

Különleges volt a Nyírgyulaj elleni viadal az elmúlt héten. Azt nem mondhatnánk, hogy frissen és top formában érkeztek a harcosaink, de ezzel minden csapat így jár egy-egy távutazása során. A túlfűtött hangulatra jellemző módon a négyből (2-2 volt a vége) hármat öngólként jegyeztek föl a jegyzőkönyvbe!

És ez még nem minden, hiszen a hazaiak a második félidőben összesen egyet dörrentettek a most már újra meghatározó formát hozó Reveland kapujára. A csapatból azon a napon, nagy bánatunkra Németh Péter és Hosszú Ádámis a sárgalapos pihenőjét töltötte. A nyíriek mestere, Lovas Norbert szerint ilyen kiváló teljesítményt még soha nem sikerült bemutatniuk, mint azon a teltházas, zivataros, nyírbátori estén.

Egyszóval így állunk

A csapatunk a legutóbbi mérkőzésen, a pontok elvesztésével a negyedik helyre került. Három ponttal áll előttük a Haladás. Jó csapat a Veszprém? Bizony az! Van félni valónk tőlük? Nem mondanánk. Mi a megoldás? Hozni azt a formát, amire az ilyen felkészültségű futsalosok, mint a mieink, képesek. Ennyi!

A mérkőzésre a csapatunk vezetése ezúttal valamennyi szurkolónkat egy ingyenes mérkőzésre várja. A hagyományok szerint a szünetben tombolasorsolással, és a vállalkozó kedvű, nem csak nagyon fiataloknak való, izgalmas, kapura rúgó versennyel teszi hangulatosabbá a találkozót.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB