Oldalsáv

Büszkén beszélhetünk az utánpótlásunkról

2018. január 28.
A DUNAFERR DUE RENALPIN FC menedzsmentje a jövőt építi, amikor a legkisebbektől a válogatott korú játékosáig, minden korosztálynak hasonló figyelemmel és odaadással segíti a fejlődését. Erről az áldozatos, szinte a színfalak mögött zajló tevékenységről fogunk most beszámolni.

Izsák Máté (k) Dunaújváros MJV képviseletében Izsák Máté (k) Dunaújváros MJV képviseletében A reflektorfénybe általában a klubok első csapatai kerülnek. Velük kapcsolatban a legfontosabb cél legtöbbször a minél eredményesebb részvétel az adott bajnokságban. Ennek érdekében, ahogy mondani szokás: pénz, paripa, ékszer, nem számít! A tehetősebbek a játékos utánpótlást a piacról biztosítják. Bármi áron. Bár lehetséges, hogy sokkal elkötelezettebbek lennének azok, akik házon belül tanulták és gyakorolták be a sportáguk alapjait. A mi klubunk ezt a hosszú távú, megbízható és elkötelezett stratégiát választotta.

A játékos bázisunk alapjai

A klubunkban az élmezőnyben játszókat az U17-es és az U20-as csapat is követte a korábbi években. Az elmúlt nyáron Zemankó Zoltán, a csapataink vezetője egy nyári sporttábort hozott létre. A kezdeményezés sikeres volt, sok gyerek kóstolta meg és jókedvűen gyakorolta nálunk a foci és egy sor másik sportág örömeit.

Az ennek hatására megélénkülő érdeklődés hatására, a fiatalabb korosztályokat is csapatokba szervezve már folyik a kicsik versenyeztetése. A tizenhárom éves korosztályig Németh Péter, a csapatunk klasszis játékosa, a korábbi száztizennégyszeres válogatottunk foglalkozik a gyerekekkel, emellett valamennyi utánpótlás csapatunk szakmai munkáját is felügyeli.

A következő korcsoport az U15-ösök, Pap István edző vezetésével. Ők már az előző szezonban is figyelemre méltó sikereket értek el. Az U17-es és U 20-as csapatokat Facskó József edzi. A náluk az ősz óta megújult csapatépítési folyamatok kezdik meghozni az eredményüket, hiszen mind az országos, mind a városi futsal bajnokságban, egyre meggyőzőbb sikereket érnek el.  

Talán el sem hiszik, pedig nyilvánvaló, hogy az utánpótlás korosztályok felkészítése, utaztatása és versenyeztetése legalább annyi törődést igényel, mint a bajnoki ezüstérmes fiuké! Ezt az áldozatos munkát Hajdú Károly technikai vezető koordinálja, segítője Hajdú Norbert.

Klubunk valamennyi utánpótlás játékos felkészüléséhez megfelelő körülményeket, utazásukhoz járműparkot, a mérkőzéseikre pedig az élvonalhoz illő szerelést biztosít. Ez a gyerekeket és a hozzátartozóikat örömmel, bennünket pedig büszkeséggel tölt el.

Ezeket a fiatalokat kisgyermek koruk óta törődéssel vesszük körül, fejlődésükre nagy figyelmet fordítunk, mert hiszünk a velük folytatott közös munkánkban.

Általános iskolások futsal kupája Általános iskolások futsal kupája

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB