Oldalsáv

A szünetben is keményen dolgoznak

2017. február 14.
A bajnokságban szünetet tartanak, de a Dunaferr DUE RENALPIN FC NBI-es csapata változatlanul keményen dolgozik azon, hogy megőrizze az elmúlt hetekben bemutatott remek formáját. Fridrich Dávidot, az egyik fiatal és tehetséges játékosunkat ezekről a napokról kérdeztük.

Fridrich Dávid (Fotó: Dénes János) Fridrich Dávid (Fotó: Dénes János) bt: Három hét szünet a bajnokságban. Ebbe egy kis szabadság is belefér?

FD: Pontosan az ellenkezője történik. Ebben az időszakban sokkal nehezebb edzéseink vannak és nagyobb terhelést kapunk, mint amikor hétről-hétre meccseket játszunk.  A mai alkalom is nagyon kemény volt. rengeteg futással kapura lövésekkel. És egy kis presztizs növelő vidám játékkal. A lőtt gólok számától függött az edzés utáni lépcsőfutás mennyisége.

 

bt: Az utóbbi mérkőzéseken egy sor káprázatos új játékelemetekben gyönyörködtünk Ma is elővettétek őket?

FD: Az új figurák tanulása nem köthető egy-egy időszakhoz, hanem folyamatosan foglalkozunk velük. Ez egy nagyon aprólékos munka. Edzésenként akár tizenöt-húsz alaklommal is átveszünk az aktuális megoldást és aprólékosan begyakoroljuk, hogy a mérkőzéseken terv szerint működjön. Megpróbáljuk a legjobbat nyújtani először itt, majd az ellenféllel szemben is.

 

bt: Mondhatjuk azt, hogy a gyakorlásnál a legkritikusabb közönségetek, a játékostársaitok előtt végzitek a dolgotokat?

FD: Ezt nem kell szó szerint érteni, de az biztos, hogy ha hibázunk, akkor aztán megindulnak csípős, baráti beszólások, amit azért jobb elkerülni! A megoldás ezekre a kritikára, hogy még jobban összpontosítsunk a feladatokra.

 

bt: Mit hozhat a következő bajnoki fordulóig hátralévő idő?

FD: További kemény munkát. Nagyon komolyan készülünk és szeretettel várjuk majd a bajnokság folytatásakor a Göcsej csapatát

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB