Oldalsáv

Tartalékosan is helytálltak

2017. január 11.
A Férfi Futsal NB I. 13. fordulójában játszották le a RÁBA ETO-DUNAFERR DUE RENALPIN FC 10-5 (5-2)-re végződött mérkőzést az Audi Arénában Győrben, 2017.01.10-én délután.

RÁBA ETO: 13. TÓTH GYULA, 10. HARNISCH ÁKOS 3',5',9', 12. CALVO RODRIGUEZ JUAN RAMON, 16. DRAHOVSKY TOMAS 12',14',14', 8. CONSTANTINO VINAS ALEJANDRO 3'

Cserék: 30. DÁVID RICHÁRD 26', 11. VAS ÁDÁM, 9. FÜLÖP ATTILA, 14. SÁHÓ KRISTÓF, 96. BOGNÁR BÁLINT 25' S, 1. ALASZTICS MARCELL, 41. SEIDLER MICHAL 17',2',6', 2. REI MOURA DAVIDE CLÁUDIO, 20. MATKOVICS GÁBOR

Vezetőedző: ANGULO LOPEZ MARCO ANTONIO

 

DUNAFERR DUE RENALPIN FC: 15. VARGA CSABA 21',10', 4. NÉMETH PÉTER 11', 7. FRIDRICH DÁVID, 6. KLACSÁK BENCE16', 29. REVELAND ZOLTÁN

Cserék: 5. SCHRANCZ BALÁZS 38', 8. BARTHA ROLAND, 1. RIGÓ LÁSZLÓ, 17. CSÁNYI DÁVID ISTVÁN, 13. VELEZ DONÁT, 19. JÓZSA TAMÁS.

Vezetőedző: FEHÉR ZSOLT

 

Játékvezető: SZILÁGYI NORBERT

Tartalék játékvezető: TAMÁSI PÉTER

Asszisztensek: GÁL PÉTER, VASS ISTVÁN

 

Az elmúlt mérkőzések azt mutatták, hogy a hazai csapat esélyesebben léphet a pályára. A vendégek ezt megerősítve, három éljátékosuk hiányában vették fel a harcot.

 

A mérkőzés ünnepélyes alaphangulatát a rendezvény helyszínét adó Audi Aréna külsőségei és az élő TV közvetítés is erősítették. A szemre pazar körülmények elismerése mellett azt is elmondhatjuk, hogy a küzdőtér borítása mindkét csapat számára teljesen idegennek és nem a legkedvezőbbnek bizonyult. (A kézilabda számára föltehetően ez lehet az ideális.)

 

Mivel ezt a futsal rangadót egy hasonló női kézilabda mérkőzés követte, a helyi szurkolókat praktikusan egy magasban található szektorban helyezték el. Az összecsapás első kétharmada így szinte pedáns laboratóriumi körülmények között zajlott. (A másik meccs hívei a második félidőben kezdtek a nézőtérre szállingózni.)

 

A furcsa körülmények, ahogy a helyi műsorvezető bemutatta őket: „a két legjobb hazai futsal csapat” hozzáállását egy cseppet sem zavarta meg. A zöldek az ebben a szezonban bevált receptből dolgozva, azonnal magukkal ragadták a kezdeményezést. Az első galibát Constantino Vinas Alejandro okozta a Dunaferr kapujánál, amire válaszul egy szemrevaló Varga - Klacsák, egyelőre eredménytelen akció volt a válasz.

 

A győri gólgyártást, mint később kiderült az ezen a délutánon is jó szériában lévő Seidler Michal kezdte meg: 1-0 a 2. percben. A választ egy villámgyors Varga-Kalcsák kontra jelentette, amit a védelem hárítani tudott.

 

Bár a teljes hazai élmezőny betéve tudja, hogy a Rába ETO ellen főleg a játék első részében kell felkészülni az elsöprő rohamaik miatt, az ezt megelőző nagyon agresszív védekezés azonban ezúttal nem sikerült a kényszerből erősen megfiatalított Dunaferr csapatának. Ez volt az oka a következő percek gólzáporának.

 

A pillanatnyilag ellenállhatatlannak bizonyuló támadásokat Constantino Vinas Alejandro folytatta, 2-0 a 3. percben.

 

Az újvárosi csapat is megpróbált fölállni, de a lendületbe jött győriek ellen egyenlőre nem nagyon volt ellenszerük. Igyekezetük ismét egy Varga – Klacsák akciót eredményezett, de a hazai védők az utolsó pillanatban ezúttal is menteni tudtak. A sorozatos hazai rohamok rengeteg alkalmat adtak Revelandnak a bravúrokra. Egy baloldali szöglet után viszont Harnisch-sal szemben az sem segített, mert ő higgadtan helyezett a hálóba 3-0 a 9. percben.

 

Az újabb gól még nagyobb tűzbe hozta a Dunaferr csapatát: előbb Józsa, majd Varga vezette nagy lendülettel a játékszert a győri kapura. Ezt követően pedig Németh Péter szánta el magát egy remek lövésre 3-1 a 11. percben, majd ismét Józsa lépett ki látványosan, de lövését a kapus hárította.

 

Fehér Zsolt valószínűleg új elképzelés kívánt vinni a csapata játékába a 14. percben, amikor időt kért.

 

A mágia elképesztő módon a hazai csapatot is újra felgyorsította, legalábbis Dahovskyra hatott, hiszen egy perc alatt két védhetetlene lövése is gólt ért: 4-1 és 5-1 a 14. percben.

 

A másokat sokkoló duplázás az újvárosiakat nem ütötte ki, sőt Klacsák szépíteni is tudott: 5-2 a 16. percben.

 

A nem várt választ azonnali győri időkérés követte a 16. percben. Az állás ugyanez maradt a félidő lefújásáig.

 

A 2. félidőben

 

Jót tett a rövid frissülés a Dunaferr csapatának, hiszen Varga a folytatást jelentő sípszó után elegánsan lőtte meg a csapata újabb szépítő gólját: 5-3 a 20. percben.

 

A Rába ETO-t természetesen nem rendítette meg az újabb vendég találat, masszívan tovább rohamoztak, és így hamar megszületett Michal gólja 6- 3  a 22., majd egy perc múlva, Constantino Vinas Alejandroé: 7-3 a 23.percben. Ezt a sokkolónak tűnő szériát Harnisch zárta a harmadik találatával már 8-3 az állás a 25. percben. 

 

Az elképesztő győri zárótűz és rohamok után Reveland helyét Rigó vette át a kapuban. Ahogy a hazaiak egy kis levegőt vettek volna, a Dunaferr kezdett el támadni. Nem is akárhogyan: előbb Klacsák lövése zúgott el a kapu előtt, majd egy igazi csatár produkcióval, Varga remek cseleivel járt túl a komplett védelem, sőt a remek formában védő Tóth Gyula számításain is, végül ezúttal lehelet finoman perdített  a hálóba: 8-4 a 30. percben.

 

Az eddigihez képest enyhült a hazaiak fölénye. Támadásaikat már a félpályánál igyekezett a vendégcsapat lassítani. A szokásos győri villanások azonban ezután is nem kis galibát okoztak. Ezek nyomán már újabb „mester hármasok” születtek: előbb Drahovsky 9-4 a 32. percben, majd Michal is eljutott a harmadik góljáig és ezzel 10-4 a 37. percben.

 

Az elképesztő iramban túl sok „tüske” borzolta a kedélyeket. A Rába ETO jutott el a bűvös számig, és az azt követő kisbüntetőt Schrancz Balázs a tőle várható védhetetlen módon vágta a hálóba és egyúttal beállította a mérkőzés végeredményét: 10-5 a 38. percben.

 

Ez bizony harcos, kemény csata volt. Valóban a két legjobb mérte össze az erejét az Audi Arénában. Talán még szebb lehetett volna, ha a Dunaferr DUE RENALPIN FC nem kényszerül a három kiváló játékosa: Hosszú, Horváth N. és Fekete nélkül harcba szállni.

 

Igaz, hogy a kényszerűen erősen megfiatalított csapat, néhány prognosztizálható elkerülhető gólt kapott, sőt a hatalmas nyomás alatt egy sor hatalmas ziccert is elpuskázott. De! Ezúttal is, valamennyi pályára lépő mindent megtett a közös sikerük érdekében.

 

A fiatalok hatalmas pozitív impulzust kaptak a kiváló ellenféllel szembeni küzdelemtől. A „nagyfiúk” pedig bebizonyították, hogyha a túlerő egy pillanatra is megszűnik, azt egyből a saját góljaikra képesek váltani. Sok az a tíz gól, amit kaptak, de egy becsületes harcban estek, és az általuk lőtt öt sem volt kevés az ellenféllel szemben.

ANGULO LOPEZ MARCO ANTONIO mérkőzés utáni nyilatkozatából idézünk: végül is egy könnyű győzelemmé alakult a számunkra a mérkőzés, azzal együtt, hogy nem szimpatikus a számunkra, hogy sok gólt kaptunk. A legnagyobb gondot ez a pályaborítás okozta a számunkra, mert ilyenen még nem játszottunk.

 

FEHÉR ZSOLT mérkőzés utáni nyilatkozatából idézünk: A realitást mindenki ismeri: a Győrt nem mindenki tudja hazai pályáján megszorítani, megverni pedig nagyon-nagyon nehéz dolog. Könnyelműen gólokat adományoztunk az ellenfelünknek. Ezzel együtt jól játszottunk, mindent megtettünk, és nagyon nagy öröm a számomra, hogy nem csak itt az első, hanem az utánpótlás csapatnál is. Ma két fiatal játékosunk is tudott debütálni. Gratulálok, és sok sikert kívánok nekik.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB