Oldalsáv

Tornagyőztesek lettek

2016. szeptember 26.
A magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák felnőtt és utánpótlás futsal - válogatottak az idén immár 13. alaklommal küzdöttek meg az elsőségért a Visegrádi Négyek Tornáján. Az idei csaták fényes magyar sikert hoztak, mivel a Sito Rivera által dirigált felnőtt csapat, valamint a Fehér Zsolt irányításával készülő U21-es együttes is aranyérmekkel és a Kupákkal utazhattak haza.

Nagy büszkeségünkre a Dunaferr DUERENALPIN FC  csapatát egy népes delegáció képviselte az eseményen. Az „A válogatott” keretébe Németh Péter, Hosszú Ádám, Klacsák Bence és Varga Csaba is bekerültek. Az U21 –es válogatottba pedig Varsányi Áron, Józsa Tamás és Csányi Dávid kapott meghívót. A címeres mezt Provoda Évi a masszőrünk is magára húzhatta. Fehér Zsolt a válogatott edzőjeként és az U21-esek vezetőjeként érte el a történelmi sikerét!

 

Nézzük az esemény krónikáját!

 

A lengyelek elleni nyitány 3-1 (2-1)

 

A lengyelek elleni győzelemmel: 3-1 (2-1) rajtolt a magyar futsalválogatott a Visegrádi Négyek Tornán, a szlovákiai Homonnán. A szokásos, címeres mezekben jelentkező presztizs jelleget erősítette az a tény, hogy a két csapat ezt megelőző három találkozóját az ellenfelünk nyerte meg.

 

A küzdelmes első játékrészben a mieink vették át az irányítást, jobban működött a letámadásunk és Vas Ádám (1-0), Dávid Richárd (2-0) találataira a lengyeleknek eggyel tudtak válaszolni.

 

A második félidőben a lengyelek mindent megtettek az egyenlítésért, de törekvéseit a csapatunk egységes védekezése és az akkor beállt Matkovics Gábor remek bravúrjai megakadályozták. ellenfelünk az utolsó öt percben mindent kockára téve vészkapussal harcolt. Számunkra a megnyugtató előny csak Klacsák Bence 6 méteresével (3-1) született meg a lefújást megelőző másodpercekben.

 

A mérkőzés után Sito Rivera szövetségi kapitány értékelése így hangzott: 

 „Mindig fontos nemzetközi meccsen nyerni, a mai siker azért is szép eredmény, mert egy nagyon jó lengyel csapatot győztünk le. Végig jól védekeztünk, emellett újoncokat is avattunk, bízom a hasonló folytatásban”.

Ezen a mérkőzésen Klacsák Bence, Hosszú Ádám és Varga Csaba is lehetőséget kapott.

 

Az U21-esek is a lengyelekkel kezdtek 2-0

 

Magyarország-Lengyelország 3-1 (2-1)

 

Ezen a napon az U21-es válogatott is összecsapott a lengyelekkel. Jó játéka ellenére azonban mégis vereséggel hagyta el a pályát.

 

A mérkőzésről Fehér Zsolt szövetségi edző a következőket mondta el: „ Az egész mérkőzésen jól játszottunk, sokat dolgozunk sajnos a helyzetek kimaradtak! A lengyeleknek alig - alig akadt helyzetük mégis megnyerték a mérkőzést! Buta faultokokat csináltunk, amivel a végén egy 10 méteressel el is dőlt a mérkőzés sorsa! Nem érdemeltünk vereséget! Az a csapat nyer amelyik több gólt szerez, ez a mai találkozóra teljes mértékben jellemző volt! Van meg két mérkőzés, amennyiben így játszunk és így küzdünk, akkor biztos vagyok benne hogy mind a két találkozót megnyerjük!”

 

A második napon:

Szlovákia-Magyarország 3-2 (1-0) A-válogatott mérkőzés:

 

A következő nagy feladatot a házigazdákkal való mérkőzés hozta a Visegrádi Négyek Torna második játéknapján. A mérkőzések ezúttal is a szlovákiai Homonnán zajlottak. Válogatottunknak a kemény hajrá ellenére sem termett babér: 3-2-es vereséggel hagyták el a pályát.

 

Agresszív letámadással kezdtük a mérkőzést, ami labdaszerzésekkel járt ugyan, de a szlovákok mégis több helyzetet alakítottak ki és ezekből a vezetést is megszerezniük 1-0.  A támadójátékunkat és a labdabirtoklásunkat ezúttal a pontatlanság jellemezte, ezért a szlovákok játszottak veszélyesebben.

 

A második félidőben támadóbb szellemű játékot mutattunk be, de sajnos gólok nélkül. Ellenfelünk viszont jól használta ki a védelmünk hibáit és kétszer is bevették Tóth Gyula kapuját 3-0. Az utolsó tíz percben vészkapussal játszottunk, és a próbálkozásainkat a bevezető kapufákat követően Vas Ádám 3-1-re, alakította az állást a 37. percben. A végjátékra Dávid Richárd tette nyílttá a küzdelmet és állította be a végeredményt 3-2 a 38. percben!

 

Sito Rivera szövetségi kapitány így értékelt a mérkőzést végén: „ Drágán fizettünk az elkövetett hibákért, szinte mindegyiket kihasználta az ellenfél. Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy még így is ponttal zárjuk a meccset, de ezúttal a befejezéseknél a szerencse is elpártolt tőlünk. Tetszett, hogy egy pillanatra sem adták fel a játékosok, végig nagy szívvel küzdöttek. Dróth Zoltán hiányát nem érezte meg eddig a csapat, de a végén emberelőnyös szituációban komplettebb lett volna vele a csapat. Nem fogtunk ki igazán jó napot, de így is több lehetett volna ebben a mérkőzésben.”

 

Ez alkalommal  Hosszú Ádám, Varga Csaba és Németh Péter képviselte a színeinket. 

 

U21-es válogatott mérkőzés

Szlovákia-Magyarország 2-3 (1-0)

 

Az U21-es válogatottunk vereséggel nyitott a tornán és erősen készült az eredményes folytatásra. Reményeik valóra váltak, hiszen remek második félidei teljesítményükkel 3-2-re legyőzték a házigazda szlovákokat a szombati játéknapon.

 

A kiegyenlített játékot hozó első játékrészben a szlovákok szerezték meg a vezetést 1-0.

 

A második félidőben  nagyot javult a mieink játéka, bátrabban támadtunk, egymás után alakítottuk ki a lehetőségeket. Sipos Gergő a 32. percben 1-1. Az előnyt a szlovákok hamar visszavették 2-1. Csapatunk ennek ellenére sikeres offenzívába kezdett: Simon Bence 2-2 a 35. percben.  A hajrá a miénk volt, Józsa Tamás 2-3 az utolsó percben.

 

Fehér Zsolt szövetségi edző így értékelte a látottakat: „Hasonló volt a játék képe, mint pénteken, a lengyelek ellen, ismét a mi akaratunk érvényesült, többet támadtunk, de míg az első mérkőzésen az ellenfél kapuja előtt semmi sem sikerült, most hasonló játékkal megnyertük a mérkőzést. Külön örülök, hogy az utolsó percben egy olyan taktikai variációból szereztünk gólt, amit néhány másodperccel előtte, az időkérésünknél beszéltünk meg a játékosokkal, ők pedig tökéletesen hajtották végre a kért mozgásokat. Gratulálok a srácoknak, mert ismét nagy odaadással játszottak, mindent kiadtak magukból, ennek lett az eredménye ez a győzelem”.

 

A mérkőzés résztvevői voltak  Varsányi Áron,  Józsa Tamás és Csányi Dávid is.

 

 

Végül a zárónapi kettős sikerről

 

 

Magyarország-Lengyelország „A” döntő 4-3 (2-0)

 

A csehek elleni záró összecsapáson már az első percektől a mieink domináltak. Ez gólban is jelentkezett, hiszen Varga Csaba szerezte meg a vezetést 1-0 a 14. percben.  Rövid idő multán Vas Ádám növelte az előnyt:  2-0 a 16. percben.

 

A második félidő elején a csehek voltak e kezdeményezők és ezzel 10 perc alatt megfordították az állást 2-3! A csapatunk azonban megrázta magát és Vas Ádám révén 3-3 a 33. percben.  Rábl János lövése nyomán pedig már ismét mi vezettünk 4-3 a 36. percben! Rábl találata   a győztes gólunkat és a  torna győzelmet jelentette a csapatunk számára!

 

A mérkőzés és a torna végén Sito Rivera szövetségi kapitány így értékelt: „ Komoly fegyvertény, hogy sikerült tornát nyernünk, mert három nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, ráadásul korábban még sosem szereztük meg az első helyet ezen a viadalon. A játékosok nagy szívvel küzdöttek egész hétvégén, kis híján a szlovákok ellen is felálltunk háromgólos hátrányból, ma pedig a csehek vezetése után tudtuk mozgósítani az erőtartalékokat, és fordítottuk meg a mérkőzést. Több új játékos is debütált a hétvégén, a keret fiataljai közül pedig néhányan kifejezetten erős teljesítményt nyújtottak, erre a játékra építhetünk a jövőben.”

A mérkőzésen Klacsák Bence, Hosszú Ádám, Varga Csaba is szerepet kapott.

 

 

Az U21-es csapatunk is torna győztes lett

 

Magyarország-Csehország U21-es Döntő 5-4 (4-2)

 

Az U21-es válogatott villám rajtot vett a csehek elleni mérkőzésen. Sáhi Kristóf 3. percben  1-0. A csehek a 7. percben 1-1! És beindult a magyar henger: Sáhó Kristóf 2-1, majd Bognár Bálint 3-1, 4-1!

 

A fordulás után 4-3-ra feljött az ellenfél. Józsa Tamás hamar visszaállította a kétgólos előnyt, 5-3. Az utolsó pillanatokban a csehek 5-4-re módosították az állást.  Ez lett a végeredmény.

 

Fehér Zsolt szövetségi edző így értékelt: „A mai mérkőzésen szinte ugyanolyan volt a játék képe, mint az előző kettőn, de ezúttal a helyzeteinket nagyobb hatékonysággal sikerült kihasználni. A srácok megérdemelték a diadalt, mert rengeteg energiát tettek bele a felkészülésbe, és mindhárom mérkőzésen nagyot küzdöttek. Többen is olyan teljesítményt nyújtottak a három nap alatt, hogy ha ezt a szintet a továbbiakban is stabilan hozzák, hamarosan a felnőtt válogatott ajtaján kopogtathatnak”. 

 

A csapatban ezúttal is helyet kapott  Varsányi Áron, Józsa Tamás és Csányi Dávid!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB