Oldalsáv

Közös ismerősként érkezett

2016. augusztus 18.
A céljainkat megismerve alapos megfontolás után választott bennünket. A nálunk kapott feladatai a fiatalokhoz is kötik. Az egyik adatlapján meglepetésként hathat, ahogy a posztját védőként definiálják a nálunk már góllövőként is sikerrel bemutatkozott kilencvenkilencszeres válogatottat, Németh Pétert, aki az ide nyártól a csapatunk egyik erőssége lehet.

Németh Péter és Zemankó Zoltán Németh Péter és Zemankó Zoltán bt: Egy majd’ százszoros válogatott vagy, jelentős más sikerekkel is a pályafutásod során. Miért választottál (amire mi nagyon büszkék vagyunk) bennünket?

NP: Miután kiderült, hogy nem a Veszprémben folytatom (bár volt egy-két megkeresésem más kluboktól is), de a Dunaferr DF RENALPIN FC-é volt a legkomplexebb. A célok és a tervek, valamint az, hogy jó pár ismerős is itt játszik, mint például a Revi és a fiatal válogatottak, megkönnyítették a döntésemet! Ezzel együtt elmondhatom, hogy nagyon sokat köszönhetek a Veszprémnek: a vezetőknek, a Madinak, a csapattársaimnak és a munkahelyemnek egyaránt.

 

bt: Egy új környezet, a másfajta célok, talán segítenek megújulni egy élsportolónak is. Ez a váltás téged is inspirál?

NP: Bizonyára hatással lesz rám a környezetváltás, de motivációs problémáim sohasem voltak. Szeretnék minél hamarabb beilleszkedni a csapat mindennapjaiba.

 

bt: Most már elég sok időt töltöttél a mieinkkel, hogy sikerült a barátságkötés velük?

NP: Mivel majdnem mindenkit ismertem, akár a válogatottból, akár a korábbi mérkőzésekről a pályáról, ezért  így könnyű helyzetben vagyok. A beilleszkedésemet eddig zökkenőmentesnek mondhatom.

 

bt: Túl vagyunk három felkészülési mérkőzésen is, ahol remekül szerepeltél, gólokat lőttél. Ez máris azt jelenti, hogy megtaláltad a helyed a csapaton belül?

NP: Ezt azért még korai lenne kijelenteni, ehhez több időre van szükség. Ismerkedem a Zsolt taktikájával, a játékostársak erősségeivel, sokat dolgozunk együtt és ez vezet majd az eredményre. Remélem, minél hamarabb hasznos tagja lehetek a csapat játékának.

 

bt: Információink szerint a Klubunk utánpótlás csapatainál is szerepet kapsz. Ez egy tanár uras szerep is lehetne. A fiatal labdarúgókat a saját tapasztalataid alapján fogod képezni, vagy jobb ilyenkor a nemzetközi standard-ek szerint haladni?

NP: Valóban részt fogok venni az utánpótlás csapataink szakmai munkájában. Nem edzőként teszem ezt, hanem koordinátorként. Az utánpótlás edzőkkel és a Fehér Zsolttal a vezetőedzőnkkel fogjuk összeállítani - meghatározni azt az irányvonalat, amit megfelelőnek gondolunk a korosztályos csapataink számára ahhoz, hogy a fejlődésük szakmailag megalapozott legyen.

 

bt: És, ha már a tanár uras szerepnél tartunk: a valóságban is betöltesz egy ilyet a Dunaferr iskolában. Ott mire számíthatnak a diákok: futball központú oktatásra?

NP: Természetesen a futballt sem tévesztjük a szemünk elől. A testnevelés órák azonban ennél azért jóval összetettebbek. Elsősorban a sport, a mozgás fontosságát és szeretetét próbálom majd a fiatalokba beleültetni és megerősíteni!

 

bt: Zajlik az Olimpia. Melyik sportágakat követed legszívesebben? Hogy tetszik a magyarok éremtáblázata?

NP: Megpróbálom az egész eseménysorozatot követni. Nem választok magamnak közülük kedvenc sportágat. Büszke vagyok valamennyi éremre, helyezésre és egyáltalán a teljesítményre, amivel a sportolóink képviselnek bennünket. Ez az érzés gyakran nem is a mérhető dolgoktól függ, hanem a helytállásuktól. Remélem, hogy még sok örömünk lesz bennük a hátralévő napokban is.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB