Oldalsáv

Mindent megtettek a győzelemért

2016. március 1.
Egy igazi rangadó volt a csapatunk Győr elleni (6-5)-ös vereséget hozó mérkőzése. A szép számú közönségből Szurkolótábor lett a hazai pályán hétfőn este. Nagy csatában vették vissza tőlünk a vezetést, majd mi fordítottunk. Az utolsó percre elfogyott az erőnk. Fehér Zsolt vezetőedzővel beszélgettünk

bt: Nem ti győztetek, de a szívem szerint én mégis gratulálok ehhez a nagyszerű teljesítményhez!

FZS: Köszönöm szépen a csapat nevében. Nagyon büszke vagyok valamennyi játékosomra és arra is, hogy egyre több néző látogat ki a meccseinkre valamint, hogy ekkora nézősereg látta a mai meccsünket. Úgy gondolom, hogy a csapat ma olyan munkát vitt végbe, amit a dunaújvárosi közönség már régen láthatott.

 

bt: Az ellenfél elhúzott, de hősies harcban átvettétek tőlük az előnyt. A lelki erő segített?

FZS: Ezt már bizonyítottuk Győrben is, amikor vesztes helyzetből tudtunk fordítani és nyerni. Majdnem ugyanaz volt a forgatókönyv ma is. Nagyon kevesen vagyunk és ezért nem tudok úgy hozzányúlni a játékosokhoz, ahogy szeretnék ezért a vége felé elfáradunk. Így volt ez a mai napon is. A végjátékban sajnos 5:4-ben nem tudtunk  már koncentrálni. Ezt kihasználva tudott az ellenfél két gólt lőni és így nyerhetett a „spanyol válogatott”!

 

bt: Kilestelek: nem vadítottad, hanem csillapítottad a csapatodat a mérkőzés hajrájában. Miért volt arra szükség?

FZS: Elég nagy tűz van ott a kispadon…. Ha egyszer fölvennénk és meghallgatnád, te is azt mondanád, hogy őket inkább egy kicsit nyugtatni kell, mint bíztatni. Érthető, mert bár Magyarországon vagyunk, de egy olyan csapat ellen játszunk, amelyben hét külföldi lép a pályára és a vezetőedző is spanyol. Mi pedig tiszta magyar felállással és szívvel állunk neki ennek a dolognak. Ilyen feltételek mellett nehezen viselik a srácok, ha nem olyan bírói ítéletek születnek, amik nem a mi javunkat szolgálják.

 

A színfalak mögött

 

FZS: Hál’ istennek a válogatottal elég sokat járok külföldre és a tapasztalataim szerint ott, ha „rosszul nézünk” is az első figyelmeztetés után rögtön kiszórnak bennünket a játékvezetők. Itthon pedig egy „picikét” más a helyzet. Mindig azt védjük, aki ide jön hozzánk, nem pedig a saját embereinket. Ennek az ellenfélnek pedig aztán igazán nem kellene ez a fajta segítség. 

 

Nagyon megalázónak érzem, hogy brazil és spanyol játékosok kiköpnek a mi kispadunkhoz! (Kíváncsi lennék, hogy mit tennék a saját játékosunkkal, ha ezt megtenné, az biztos, hogy rosszul járna…) A mi irányunkba viszont ez megtörténhet, ahogy az édesanyánk folyamatos szidalmazása is. Nagyon elvagyok keseredve azon, hogy ilyen előfordulhat.

 

bt:Azt remélem, hogy mentálisan sokat erősödhet a csapatunk ettől a mai teljesítményétől. Számítasz rá?

FZS: Egyértelmű! Azt mondtam nekik most az öltözőben, hogy a miénk egy igazi, győztes csapat! Akkor leszünk jók és akkor vagyunk okosak, ha ebből tudunk profitálni és ezt a mentalitást visszük végig. Úgy érzem, hogy ebből a szempontból ma a mi csapatunk fölé nőtt a Győrnek.

Amennyiben ezt az értékünket tovább tudjuk vinni, úgy gondolom az ETO-n kívül nincs más ellenfél a számunkra ebben a bajnokságban!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB