Oldalsáv

A Futsal Magyar Kupa négyes döntőjében

2016. január 21.
A Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén: Swietelsky Haladás VSE - Dunaferr DF Renalpin FC 6:5 (4:3)! A mieink 2:1-es előnnyel érkeztek Szombathelyre, ahol egy parádés csatában a kiváló ellenféltől szenvedték el ezt a vereséget, ami összesítésben a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásukat hozta 2016.01.20-án este!

A büszkén viselhető zakó

Mennyit érhet egy 2:1-es előny? Például a továbbjutást. Természetesen csak akkor, ha a korábbi győztes sorban lövi a gólokat, ahogy a Swietelsky Haladás VSE – Dunaferr DF Renalpin FC 6-5 (4-3) – ra végződött mérkőzésen a mi Csapatunk, akik az  idegenben lőtt több góllal jutottak tovább.

Óriási tempót diktálva estek egymásnak a felek és az első percekben ebben a versenyfutásban a hazaiak álltak nyerésre! Hegyesi 1:0 az 1’ , Németh 2:0 a 2’ percben!

Elvileg akár KO-t is kaphatott volna a Dunaferr, de szerencsére szinte azonnal ellentámadásokra vállalkozott, igaz ezek eleinte kevés sikert hoztak. Igen nagy szükségünk volt Revenár óriási formájára és az őt kisegítő védő munkára. Fehér Zsolt higgadtan szedte össze a csapatát.

A fordulatot Hosszú mesteri találata hozta meg 2:1 a 8. percben. A szépítő gól egy kicsit megzavarta az addig roppant magabiztos Haladást, de megrázták magukat és előbb Gyurcsányi (3:1 a 13.), majd Öreglaki (4:1 a 15. percben) szerzett találatával kényelmesnek tűnő előnyt alakítottak ki maguknak.

A játékukat Horváth Norbert két remek találatával rontotta el ( 4:2 a 16., 4:3 a 17. percben). Az állás szorosabbá válása miatt a hangulat még feszültebbé vált. a félidő végén a hazaiak kis büntetőhöz, Reveland pedig egy újabb remek bravúr bemutatásához jutott. Ezért maradt a 4:3-as állás, ami a félidei eredmény lett.

A szünet után egy még jobban összeszedett vendégcsapat jelentkezett játékra. Rohamaik azonban nem hoztak újabb gólokat. A Haladás szerencsésebb volt: ismét Gyurcsányi villant egyet és máris 5:3 lett az állás a 26. percben.

Az izgalmakat és a helyi közönség hangulatát tovább fokozta Németh találata 6:3 a 29. percben!

Ezután Klacsák gólja erősítette meg a vendégeket 6:4 a 31. percben. A csata még perzselőbbé vált, remek akciók és kapus bravúrok sora pergett mindkét oldalon.

Fehér Zsolt mesterien időzítve időt kért a 38. percben és ezt követően a mieink vészkapusra váltottak. Az első két próbálkozásuk nem hozott sikert. Végül egy oktatófilmbe illő gyönyörű adogatást követően Schrancz érkezett, aki tanári eleganciával döntötte el a továbbjutás kérdését: 6:5 a 40. percben!

A gólt követően, 55 másodperccel a vége előtt a Haladás is időt kért és ők is vészkapusra váltottak, próbálkozásuk azonban eredménytelen maradt, ahogy az eredmény is. A 6:5  összesítésben a Dunaferr DF RENALPIN FC  továbbjutását hozta!

Szép volt fiúk, Hajrá Dunaferr!

Swietelsky ­Haladás VSE­ - Duneferr DF Renalpin FC 6-­5 (4­-3).

Szombathely, 700 néző, Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó, futsalmérkőzés,

Vezette: Ábrahám, Horváth Z. (Tamási).

HVSE: Tyukász ­ Öreglaki, Vidák, Gyurcsányi, Hegyesi.

Csere: Németh P., Hajmási, Nagy T., Horváth P.

A hazaiak eltiltott edzőjük, Marcos Angulo nélkül futottak neki a meccsnek.

Dunaferr: Reveland ­ Klacsák, Schrancz, Horváth N., Hosszú.

Csere: Nagy A., Bognár, Varga, Aradi, Fridrich, Ivacs.

Edző: Fehér Zsolt.

Góllövők: Hegyesi (1.), Németh P. 2 (3., 29.), Gyurcsányi 2 (13., 26.), Öreglaki (16.), ill. Hosszú (9.), Horváth N. 2 (16., 17.), Klacsák (31.), Schrancz (40.).

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB