Oldalsáv

"A futsal erőn felül teljesít!"

2015. december 20.
Ezt az elismerést dr. Dorkota Lajostól, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnökétől, Dunaújváros Díszpolgárától hallhattuk, aki büszkeségünkre a csapatunk legjelentősebb szurkolója is. Beszélgetésünk során a város éves sportteljesítményét is értékelte a szakosztály évzáró ünnepségén.

dr. Dorkota Lajos  (duol.hu) dr. Dorkota Lajos (duol.hu)

DL: A futsalt három éve kezdtük el Dráviczki Márton barátom kezdeményezésére, Budavári Árpád rendőrkapitány úr támogatásával.  Akkor még az NB II-ben küzdöttünk, azután fölkerültünk az első osztályba. Az első év végén az 5. helyen zárt a csapat. És most megvertük a másodikat. Ne feledjük: néhány hónappal ezelőtt az első helyen álló Győrt is, aki másfél éve nem kapott ki előtte Magyarországon. Úgy érzem, hogy jó irányba tartanak a fiúk. Aki kijött láthatta, hogy nagyon hajtós meccs volt a mai. A végeredmény 8:7 lett - büszke vagyok a csapatra.

bt: Mondhatjuk, hogy ez egy példaértékű menetelés?

DL: Igen. Gyakorlatilag a Dunaújvárosi Önkormányzat is támogatja a csapatot, és amit korábban nem sikerült elérni: a Dunaferr, mint a legnagyobb szponzor három évre vállalt évi harminc millió forintos hozzájárulást. Tehát összeállt a Város, a Dunaferr, a sok egyéni szponzor és e mögé egy jó csapatot sikerült építeni. Hajtanak, megszakadnak a pályán, és jönnek az eredmények.

bt: Amikor végignézünk a dunaújvárosi sportéleten Ön szerint elégedettek lehetünk?

DL: A jégkorongozóink nagyot teljesítenek, hiszen tudjuk, hogy mögülük a főszponzor kilépett. Tehát ők az anyagi lehetőségeikhez képest nagyon szépen szerepelnek, és én úgy gondolom, hogy ha szükségük lesz még támogatásra, akkor a város beszáll mögéjük.

A futsal erőn felül teljesít. A reális célkitűzés szerintem az idén egy érem a magyar bajnokságban.   

A női kézilabda csapat ott van a tabella elején az első négyben. Szerintem ők is a bronzéremért hajthatnak, hiszen a Győr és a Fradi magasan kiemelkedik a mezőnyből.

A női vízilabdázóink jól teljesítenek. Harminc milliós TAO-s támogatást kértek és nyugodt szívvel bejelenthetem, hogy a MOL támogatja őket. Éppen tegnap beszéltem az elnökkel.

A futballistáinkkal nem az a gondunk (örökölt helyzetben vannak), hogy a tavalyi adósságaikat görgetik maguk előtt. Nekik azért még össze kellene szedniük magukat, mert a középmezőnyben teljesítenek, de sok a döntetlen. Tehát én, mint a mai nap is mondanám: inkább kapjanak ki háromszor, mint hogy nyolc döntetlent érjenek el. Tehát ott egy kis lelkesedés nem ártana.

Az egyéni sportokban is jól szerepelünk. Olimpikonjaink vannak. Ők, a dunaújvárosi olimpikonok a Rió Klubtól kapnak autót és támogatást. A város is beállt mögéjük. Takács Krisztián ötödik lett a váltóval az Európa bajnokságon, tehát igen jól állunk a sportban.

A kajakosokat is meg kell említenem, ahogy a birkózók is szép sikerekkel zárták az évet. Úgyhogy igen, a város sportja rendben van!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB