Oldalsáv

Sikeres rajt a bajnokságban!

2015. augusztus 31.
Hatalmas csatában aratott 4-3-as győzelmet Veszprémben a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata az élvonalbeli bajnokság első fordulójában. A remekül küzdő házigazdák kétszer tüntették el a mieink előnyét, de a hajrában született Aradi-találattal végül a mieink szerezték meg a nagyon fontos három pontot.

Veszprémben, a tavalyi szezon negyedik helyezettjének otthonában kezdte meg a 2015/2016-os bajnoki szezon küzdelmeit ma este a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata. Fehér Zsolt tanítványaira rendkívül nehéz mérkőzés várt a nyitányon, mivel ellenfelük rendkívül jó erőkből áll, ám a csapat vezetése bízott abban, hogy a jelentősen átalakult dunaújvárosi együttes képes lesz sikerrel megvívni idei első tétmeccsét.

Ahogy az várható is volt, a házigazdák már a mérkőzés elején nekiestek együttesünknek, ám a Veszprémből Dunaújvárosba igazolt Reveland Zoltán két remek kifutással megakadályozta a hazaiakat a gólszerzésben. Idővel felpörgött azért a Dunaferr is, mely előbb Klacsák, majd Schrancz veszélyes lövésével jelezte, hogy a komolyan gondolja a győzelem megszerzését. Ehhez az első lépést a 9. percben tette meg a Dunaferr, miután Horváth Norbert talált be a házigazdák kapujába, s hogy még jobb legyen a mieink kedve, arról Hosszú Ádám gondoskodott, aki nem sokkal később már a második dunaújvárosi gólt jegyezte (0-2).
Több sem kellett a vendéglátóknak, még nagyobb nyomás alá helyezték Reveland kapuját, aki több bravúrt is bemutatott, de a túloldalon Schmidmajernek is akadt azért feladata. A 18. percben sajnos szépített a házigazda, miután Boromisza Gábor távoli lövését már nem tudta fogni kapusunk, ráadásul az utolsó percben Tar Tamás is mattolta a dunaújvárosi védelmet, így pillanatok alatt elfogyott a nehezen megszerzett előny (2-2).

Képek: DO-archív Képek: DO-archív

A veszprémiek érezhetően vérszemet is kaptak az egyenlítés után, s a térfélcserét követően újra nagy erőkkel rohamozták a Dunaferr kapuját, de a védelem állta a sarat. Az egyre keményebb csatában több durva fault is borzolta a kedélyeket, de azért gólból is jutott, nem csak szabálytalanságból, hiszen a 27. percben Hosszú Ádám egy szép összjáték végén ismét előnyhöz juttatta csapatunkat (2-3). Nem sokáig örülhettünk azonban a vezetésnek, mert a 30. percben Horváth Norbertet állítottak ki a játékvezető, s az emberelőnnyel hamar éltek is a hazaiak, akik másodszor is egalizáltak (3-3).
A következő fórt viszont a mieink játszhatták végig, hiszen a harmadik hazai gól szerzőjét, Boromisza Gábort is kiszórta a spori, s ezt végre a mieink is góllal büntették: Aradi bombája ellen nem volt esélye a hazai kapusnak, így hat perccel a lefújás előtt újra a Fehér-csapat állt közelebb a sikerhez (3-4). A véghajrában mindent elkövettek a veszprémiek, hogy ismét egyenlítsenek, de a Dunaferr védelme keményen álltak a rohamokat, s Reveland is hozta a tőle elvárt védéseket, így a hatalmas csata végén a mieink örülhettek a 4-3-as győzelemnek.

Futsal Club Veszprém – Dunaferr DF Renalpin FC 3-4 (2-2)

Gólszerzők: Boromisza G. 2, Tar 1, illetve: Hosszú Á. 2, Horváth N. 1, Aradi 1.

Futsal Club Veszprém: Schmidmajer, Németh, Boromisza G., Tar, Gulyás. Csere: Finta, Boromisza D., Püspök, Vas, László, Bognár.

Vezetőedző: Madarász János.

Dunaferr DF Renalpin FC: Reveland, Aradi, Horváth Sz., Horváth N., Klacsák B. Csere: Rigó, Nagy A., Ivacs, Schrancz, Hosszú, Bognár B., Hajnal, Fekete R.

Vezetőedző: Fehér Zsolt.

 

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB