Oldalsáv

Újabb győzelmet arattunk

2024. március 22.
A Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport Alsó-ház 4. fordulójában a WPC Meister-Érd-SZISE - Dunaújváros Futsal mérkőzést rendezték

A rájátszás a nézők és a csapatok számára a rájátszás meglehetősen kellemetlen lebonyolítási rendben zajlik. A résztvevők páratlan száma miatt mindegyik csapat kimarad egy-egy fordulóra. Egy ilyen kényszerpihenő után, bár egy felkészülési mérkőzéssel a háta mögött folytatta a csoportjában a küzdelmeket a dunaújvárosi csapat. A ráhangolódás Lajosmizse ellen történt, ahol 4-2-re nyertek a fiúk.

A veszedelmes papírforma

Sok baj van ezzel a kategóriával. Persze csak akkor, ha nagyon komolyan veszik az érintettek. Az esélyeseknek gyakran béklyót köt a lábára és amikor nem születnek a várt gólok, egyre nagyobb bajba kerülhet az esélyesnek tartott csapat. Az újvárosiak is kerültek már hasonló helyzetbe, de most csak a céljukra koncentráltak, nem a jövendölésekre.

Nézzük a jegyzőkönyvet!

Piros mezben lépett pályára az újvárosi együttes. Az első félidő olvasása meglepetést hozott, hiszen a nyitó gól szerzőjét, Szentjóby Krisztiánt még nem láttuk az összeállításukban. Az első találat volt az övé, egy öngólt jegyezhettek a neve mögé. (0-1) A folytatásban viszont már Fekete Tamás következett (0-2). A második félidőben Vincze Dezső (0-3) és Varga Milán (0-4) a góljaikkal, Cseresnyés Alex a kapusteljesítményével jelezte, hogy kiemelkedő képességű játékosok.

A Dunaújváros Futsal megérdemelt győzelmet szerzett, ellenfele pedig még nehezebb helyzetbe került. Pont nélkül áll az utolsó helyen.

Tóth Árpádtól az újvárosiak edzőjével a tapasztalatairól beszélgettünk.

Mennyire ízlik nektek ez a páratlan sorsolási rendszer? Segített a felkészülési mérkőzés?

-Egy nagyon jó hangulatú edzőmérkőzéssel készültünk a folytatásra, ahol több fiatalt is ki tudtam próbálni egy jó csapat ellen. Mindenképp hasznos volt. Nem foglalkozom a sorsolással… csak mindig az adott meccsel.

Legutóbb persze már tét meccs várt rátok. Innét magabiztosnak látszik a győzelmetek. Valóban az volt?

-Az első 10 perc abszolút az Érdé volt, lassan ébredtünk fel. Csak a felesleges faultokat gyűjtöttük. A félidő második felében kezdtünk ébredezni és onnantól kezdve magabiztossá váltunk. A 2. félidő alatt már kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést, ami által magabiztos lett a győzelmünk.

Az hogy kisbüntetőhöz jutott az ellenfél azt jelenti, hogy túlfűtötten harcoltatok? És, hogy egy másikat is lőhettek az azt is, hogy nem sikerült lehiggadni?

-Az első tíz percünk rányomta a bélyegét az egész félidőre. Két-három felesleges faultot vétettünk. Ezáltal megteremtettük az esélyt az ellenfélnek a 10 méteresekhez.

Cseresnyés Alex a meccsközben is bravúroskodott?

-Az Alex extra teljesítményt nyújtott, a két 10 méteresen kívül több bravúrja is akadt a mérkőzésen, ami megnyugtatta a csapatot.

 

 

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB