Oldalsáv

Kezdődik a futsal rájátszás

2024. március 3.
A Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport Alsó-ház 1. fordulójában nehéz feladat vár a Dunaújváros Futsal csapatára, hiszen Tihanyba utaznak, ahol a hazai csapat rendre nehéz küzdelemre kényszeríti őket.

Mit hozott ebben a csoportban az alapszakasz?

Kezdjük a sort az irigyelt Felső-házasokkal!

Először is: miért lehet irigyelni őket? Elsősorban azért, mert onnét fellehet kerülni a presztizst és előnyöket jelentő NB I.-be. Majdnem olyan fontos, hogy onnét nem lehet kiesni a másodosztályból, tehát, ha nincsenek nagyratörő álmai a klubnak, szépen csendesen ellabdázhatnak a szezon végéig.

Szívfájdító

A „Páholyba” a következők kerültek:

  1. TFSE-11TEAMSPORTS          6 ponttal
  2. UTE                                          4
  3. Haladás VSE II.                        2
  4. Nagykanizsai Futsal Club         1
  5. ELTE-BEAC                            0

Azt már az önök ismeretire és a megérzéseire hagynám, hogy ebbe a listára a képességei alapján hányadik helyre férhetett volna be az újvárosi legénység?

Az NB II. két csoportbajnoka (a Nyugati és a Keleti) feljut az NB I-be. Tekintve, hogy a Haladás aligha szeretne két első osztályú csapatot futtatni, az igazi versenyfutás a TFSE és az UTE között várható. Kíváncsian várjuk!

Na és az Alsó-ház?

Elsőre kihinné, hogy az egy izgalmas helyszín, pedig nagyon is az! Hogy miért: az NB II. két csoportjának 11. és 12. helyezettjei kiesnek az NB III.-ba. Gondolom ez az érintetteknek eléggé rémisztően hangzik…

A versenyfutást a következők kezdik meg:

1. Dunaújváros Futsal                                   6 ponttal

2. Mad Dogs-Viadukt SE                              4

3. Tihanyi FC                                                2

4. Asterix SC Érd                                         1

5. WPC Meister-Érd-SZISE                          0

Újabb nagy kihívás elé kerültek a csapatok

A fent említettek tükrében valószínűleg érthető, hogy miért érzem rangadó feszültségűnek az újvárosiakra váró összes hátralévő fordulót. Nagyon jó biztonságot jelent az a hozott hat pont, de két botlással már  el is szálltak a hamis biztonságot nyújtó remények.

Persze vannak helyettük mások

Például, amik a Veszprém elleni, egyébként 4-1-es vereséget hozó, a hazai pályán lejátszott mérkőzés tapasztalataiból születtek.

Tóth Árpi a Dunaújváros Futsal edzőjétől a mérkőzés végén ezt is hallottuk.

-Először is gratulálok a Veszprém csapatának! Azt gondolom, hogy a rutin hozta meg a sikerüket, viszont nem tudom elmarasztalni a csapatomat sem, sőt azt hiszem, hogy megdicsérhetem őket, mert ez volt az a vereség, amiből lehet tanulni és a hozadékára lehet építkezni.

Azt mondtam nekik, ha minden meccsen így tudnánk játszani, akkor most nem az Alsó Házról beszélgetnénk. Persze reálisan kell látni ezt a dolgot, ebben a hosszú alapszakaszban rengeteget tettünk azért, hogy ne kerüljünk a Felső Házba.

Tanulhatunk belőle

-Mindenképpen azt mondom, mert az ellenfelünk a mezőnyben nem tudta teljesen ránk erőltetni az akaratát, a pontrúgásaikkal viszont kifilézett bennünket. Ez a nagyobb rutin, türelmesen kivárták, hogy mikor hibázunk. Persze egy nagyon jó csapatról, egy kiváló edzőről és a stábjáról beszélünk, akik Magyarországon a harmadik legjobbnak számítanak. Ez a vereségünk még akkor sem szégyen, ha voltak olyan kapott góljaink, amiket ellehetett volna kerülni.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB