Oldalsáv

Nagy a tét. ez egy igazi rangadó lesz!

2024. január 25.
Mi mást is mondhatnánk a Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 16. fordulójában sorra kerülő Dunaújváros - Futsal UTE bajnoki összecsapásról?!

A cél csakis a győzelem lehet - mindkét csapat részére.

Mi másért űzte – hajthatta az eddigi összes ellenfelét a jó hírű UTE, mint hogy végül az első helyen, a legmagasabb pontszámmal zárhassa az alapszakaszt?! Hogy az első osztályban van egy másik hasonlóan kezdődő nevű csapat is? Csak az olaj a tűzre.

A bizonyítási vágy, (hogy melyikük az igazi Lila csapat) olthatatlan tűzzel ég bennük. Nem mellékesen: Egy igazi sportember, minden szakágban, az összes alkalommal a győzelemre tör.

Az UTE a dobogó második fokáról várja a folytatást,. A hátránya egy pont a TFSE-hez képest. A csoportban a legtöbb gólt, nyolcvankilencet lőttek, viszont pontosan ugyanannyit, negyvennyolcat kaptak, mint a mostani házigazdájuk, az újvárosi csapat.

És a Dunaújváros Futsal?

A legutóbbi fordulójukban (a hajrában) már újra azt a futsalt játszottak, amit minden hívük eddig is várt tőlük, így aztán óriási izgalmak után a végig vezető Tihanytól visszavették az előnyt és fordítottak. Érthetően tomboló örömmel zártak, és mint a hímes tojásokat hozták haza a pontokat.

Vajon a két gólvágó, Ivacs Gábor és Vincze Dezső megtáltosodtak az elmúlt hétfő estére? Inkább abban higgyünk, hogy megérezték, hogy nyomás alatt is klasszis teljesítményre képesek, villantak és utána már „csak” égnek kellett emelni a kezüket. Mindenesetre erre a képességükre a most következő három meccsen is szüksége lesz a csapatuknak.

És a többiek?

Azt hiszen legszívesebben fölírnék még legalább öt nevet a csapatból, akikről „süt”, hogy bármikor képesek az átlagon felüli teljesítményre. Ez persze olyan, mintha túl magasra raknám a lécet, pedig az eddig kiengedett meccseikkel ők tették forróvá a lábuk alatt a küzdőterek padlóját.

Szerencséjük van: sokan szeretik őket és szurkolni fognak nekik otthon és a lelátón egyaránt.

 

 

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB