Oldalsáv

Őrületes csatában szereztük meg újabb pontunkat

2023. március 2.
Egy igazi futsal rangadó volt a Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 21. fordulójában A TFSE-BESTRONG - Dunaújváros Futsal, a mérkőzés végeredménye 1-1 lett.

Mikor mondhatjuk egy mérkőzésre, hogy rangadó volt?

Nyilván akkor, amikor két jó csapat, a tudása legjavát nyújtva mindent megtesz a győzelemért. Hogy egy ilyen mérkőzésen is maradnak ki ziccerek, és akár mindkét fél kaphat gólt? De hiszen arról, illetve az ellenfél megakadályozásáról az újabb találatok elérésében szól ez a játék! Egy ilyen produkciót mutatottak be ezek a felek, ezen a mérkőzésen.

Nagy és sikeres széria után érkeztek a mérkőzésre a mieink

A megszenvedett építkezés alatt elszenvedett pontveszteségeik után, november közepe óta tart a veretlenségi sorozatuk. A lépésről lépésre vezető útjukkal értek a nagy lehetőség kapujába.

Miért jó csapat a TFSE-BESTRONG?

Komoly fegyvertények után készülhettek a hétfő estére. Húsz meccsből tizenötöt nyertek, négy döntetlenjük és augusztus 26 óta, csak egy vereségük volt a szezonban! A gólkülönbségük +hatvan, eddig a mérkőzésig negyven kilenc pontot gyűjtöttek, öttel álltak a második Újpest előtt, de talán pontosan ezért kőkeményen beleálltak a meccsbe, mert most is győzni akartak.

A mérkőzés rövid krónikájából most csak a gólokat idézem

A vezetést Kiss Patrik góljával a mieink szerezték meg 0-1. Dudás Dániel öt perc múlva jutott lehetőséghez. Ki hitte volna, hogy a góljával (1-1) már a tizenötödik percben beállította a végeredményt?! Előtte és utána megállíthatatlanul száguldott és gyűrte egymást a két csapat, a győzelem megszerzéséért.

A további részleteket Tóth Árpádtól a Dunaújváros Futsal edzőjétől tudtuk meg

- Jól kezdtük a meccset már az első percben ziccerünk volt. A zárt védekezésünkkel nem tudott mit kezdeni az ellenfél. Az első 10 percben 4-5 ordító helyzetet alakítottunk ki, utána kiegyenlítetté vált a játék.

A második félidőben egy sokkal pörgősebb TF jött ki a pályára, ennek ellenére rögtön ziccerbe kerültünk. Sajnos Kiss lövése a kapufáról kifelé pattant. Utána a kapunkhoz szögeztek minket és kellett egy kis szerencse, illetve a kapusunk védései ahhoz, hogy ne kapjunk gólt.

A végére őrült meccs alakult ki! Előbb 3-4 percig 5:4-re váltott az ellenfél. Utána kiállítottak tőlük egy játékost és akkor 4:3-ban támadtunk a győzelemért. Sajnos két lehetőségünk is kimaradt ezért maradt a döntetlen. Összességében két jó csapat egyenlő csatáját hozta a meccs.

A mérkőzés pozitívuma

- Az, hogy megőriztük veretlenségünket, de ki kell mondanom, hogy nyerni szerettünk volna.

Nem könnyű a helyzetünk

- Sajnos most már nem a saját kezünkben van a sorsunk. A Felső-Házba kerüléshez a következő mérkőzésen ismét nyernünk kell, a  Nagykanizsának pedig bukni.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB