Oldalsáv

Nem szieszta, hanem kemény csata vár mindenkire

2023. február 18.
Bár a Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 8. fordulójában a korábban elmaradt Dunaújváros Futsal – Hidegkúti SC mérkőzést Rácalmáson a Sportcsarnokban 2023.02.19-én a vasárnapi ebéd idejében, 13.00-as kezdéssel vívják

„Úgy szép az élet, ha zajlik?”

Amennyiben igaz ez a közmondás, akkor nem lehet oka panaszra Dunaújváros Futsal csapatának. Amit csak az idei bajnokságban megéltek a rosszból, az is elég lenne egy évtizedre. Ez a vasárnapi találkozó megmutathatja, hogy mennyire edződtek meg az elmúlt húsz forduló csatáiban. Azt is, hogy a jó néhány kiváló képességű, az ő keretükben „újonc” játékos mennyire forrt össze a „kemény maggal”, hogy egy újabb érett és eredményes játékot mutassanak be.

A másodosztály mezőnye már gyanakodva ugyan, de összenézett és már ki is mondják, hogy „na ugye, hogy vannak Dunaújvárosban a futsalt is jól játszó labdarúgók”? Hogy ennek a bizonyítására ilyen sajnálatosan hosszú időre volt szükség? Ez pontosan így van, de ne felejtsük el, ha a vesszőfutás szörnyű sorozatában föltették volna a kezüket, akkor most nem kellene mennünk meccset nézni és szurkolni Rácalmásra, vasárnap 13.00-ra.

Nagy a tét

Miért kell olyan komolyan venni a bajnoki tabellán a nem túl elegáns helyen állomásozó Hidegkúti SC elleni mérkőzést? Az újvárosi fiúknak most meg kell oldani a rájuk váró feladatot, hogy ne vesszen kárba az elmúlt időszak küzdelemsorozata. Na igen, és még valami. A még nagyobb kihívások a most remélt helytállás után kezdődnek igazán.

Tóth Árpád a Dunaújváros Futsal edzője ezt nyilatkozta:

-Egy ilyen idegbajos bajnokságban nem szabad arcoskodni, még ha a Hidegkút is lesz az ellenfél! Sőt… mindig azt mondom, hogy az úgynevezett „kötelező győzelmet” ígérő meccsek a legnehezebbek.

Amennyiben szeretnénk valamit, akkor nem bukhatunk. Minden meccsbe, így a Hidegkút ellen is százhúsz százalékot kell beleraknunk.  „Simán” csak akkor tudsz játszani, ha maximálisan pörögsz, ezért azt kell tennünk. Amennyiben egy kicsit is félvállról vesszük a dolgunkat, könnyen bajba kerülhetünk.

Mit látsz rajtuk, ha a szemükbe nézel?

- Egyértelműen győzni akarnak. A Nagykanizsa elleni meccset követő nap ugyan még a szomorkodásé volt, hiszen akkor is nagyon szerettünk volna nyerni. Ezután sok munkával készültünk a következő hazai meccsünkre, amit beakarunk húzni.

Csányi Dávid a csapatkapitány:

- Egy elmaradt mérkőzésünket kell pótolnunk, a Hidegkút ellenit, ők érkeznek hozzánk. Nagyon komolyan vesszük azt a találkozót is. Természetesen nyerni szeretnénk, mert az nagyon szükséges ahhoz, hogy elérhessük a céljainkat. Azzal előnyt is szerezhetünk, amit mindenképpen megakarunk őrizni.

 

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB