Oldalsáv

Ez az újvárosi győzelem is nagy harcban született

2023. január 25.
Emlékezetes csatát vívtak a felek a Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 17. fordulójában a Haladás VSE II. - Dunaújváros Futsal 1–3 (1-2)-ra végződött összecsapáson, Szombathelyen, a Haladás Sportcsarnokban, hétfő este.

Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést.

Az előző esélylatolgatásunkat hamar romba döntötte egy soron kívüli mérkőzés, és mire felocsúdtunk egy új helyzet állt elő. Egy biztos, mindkét csapatnak égetően nagy szüksége volt a megnyerhető három pontra.

 

Milyen messze van Dunaújvárostól Szombathely?

A nem négy csillagos buszokkal járó sportolóknak nagyon hosszúnak tűnhet az utazás, akármelyik irányból is teszik meg a távot. Az biztos, hogy bármilyen kirafinált frissítő programmal is segítik az utazókat, jó kis idő kell ahhoz, hogy az elvárt szintre feltudjanak pörögni.

Az első félidőben

A kezdés után valószínűleg ez a jellegzetes úti kóma is terhelhette a mieinket, mert a hazaiak Puhr Bálint révén már a negyedik percben megszerezték a vezetést. Mielőtt még túlságosan magabiztossá válhatott volna a Haladás II., Varga Milán előbb egyenlített, majd a félidő utolsó pillanatában a vezetést is megszerezte a Dunaújváros Futsalnak, (1-2)

A folytatásban

Mindkét csapat ráérzett a lehetőségre. A Haladás a régi alapszabályra, amit ezúttal nem vicceskedésként emlegettek, hogy ebben a szakágban az egy gólos előny egy pillanat alatt behozható. Ezért aztán mindent egy lapra föltéve küzdöttek az egyenlítésért.

A próbálkozásukat Kovács Krisztán alaposan felülírta, amikor hét perc játék után meglőtte az aznapi gólját (1-3) és mint utóbb kiderült ezzel be is állította a végeredményt.

A zöldmezesek egy jó tízpercig 5:4-ben is próbálkoztak, de a csapatunk megőrizte az előnyét és elhozták a pontokat!

A Haladás a veresége miatt lecsúszott a dobogó harmadik helyéről, a Dunaújváros Futsal pedig a győzelme dacára is maradt a nyolcadik helyen. Bár mindig „csak” a soron következő meccsel foglalkoznak, de egy elmaradt mérkőzésük miatt, akár egy bíztatóbb helyezésre is gondolhatnának.

A csapat edzője, Tóth Árpád így értékelte a mérkőzést:

- A hosszú út "megviselte” a játékosokat. Nagyon álmosan kezdtünk, ezért korán vezetést szerzett a Haladás. Szépen lassan kezdtünk megérkezni a mérkőzésbe. A félidő közepén Varga bombájával egyenlítettünk, ami megnyugtatta a csapatot és ezért a vezetést is meg is tudtuk szerezni.

A második félidőben okosan, taktikusan játszva sikerült újabb gólt szerezni. Ezután a hazaiak a 2. félidő közepétől 5:4-re váltottak, de magabiztosan őriztük a vezetésünket a mérkőzés végéig. Összességében egy magabiztos győzelmet arattunk.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB