Oldalsáv

Egy megnyerhető mérkőzésen veszítettünk

2022. október 5.
Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 6. fordulójában a Dunaújváros Futsal - Haladás VSE II. 4 – 6 (2-4)-re végződött

A tékozló fiúk

Ezen az estén mindkét csapatra ráillett ez a jelző.  A  nagy versenyfutás közben óriási helyzetek, büntetők maradtak ki mindkét oldalon. A vendégcsapat azonban nem a szerencséjével állt jobban, hanem a higgadtságával.

 

A Hali II. már az elején berúgta az ajtót

Kiss Patrik és Knizs Olivér villámgyorsan bekezdett: 0-2. A válasz a mi Kiss Patrik Márkunktól érkezett 1-2. A tempó és az elszántság maradt, így aztán Kiss Patrik (a Haliból) újból beköszönt, Volner Bence pedig társult hozzá: 1-4. Villám Balázs nagyon elunta a pofonokat, kilépett a balszélen és egy sistergő bombát ragasztott a hálóba: 2-4. Ez a mieinket bíztató állás alakult ki a félidőre.

Szikrázó szemekkel érkeztek a csapatok a folytatásra

Csányi Dávid is átvette a harci tüzet, az ő lövését sem lehetett védeni 3-4, visszajött a Dunaújváros a meccsbe! A csapatok óriási tűzzel keresték a siker útját. Büntetők, ziccerek sora maradt ki. A mieink hangulatát az elkerülhető gólok hervasztották. Kiss Patrik harmadik, Puhr Bálint Péter első találatával: 3-6 lett, és már csak három perc maradt hátra.

A mieink mindent egy lapra téve, 5:4-ben is próbálkoztak. A végig ziccer helyzeteket kialakító Egejuru Godslove Ukwuoma szépített és beállította a 4-6-os végeredményt a 35'-ben.      

A születésnapos

Ivacs Gábor torta nélkül, ezen a sistergő mérkőzésen is ünnepelte a születésnapját. Szemre imponáló higgadtsággal, élvezetes megoldásokkal tette a dolgát. Mint mindig ezúttal is gólra törően játszott. A játékos és a közönség számára a legszebb ajándék az újabb találat, ezen az estén azonban elmaradt. Három kapufa lett belőle.

Versenyfutás a pontokért

Valamennyi mérkőzésnek ez a koreográfiája, ami a hétfő esti rangot adó mérkőzésen különösen kirajzolódott. A Haladás II. frissebben kezdett és a jelentős NB I-es rutinnal rendelkező vezéralakjaival higgadtan diktálta a tempót. A minden minden futsalos hájjal megkent Vas Ádám, Knizs Olivér és Vidák Balázs tűzbe hozta a csapatát.

A Dunaújváros Futsal játékosai pedig ismét gólokkal ajándékozták meg az ellenfelüket, és ezért bár az idei szezon eddigi legjobb játékával, de csak futottak az eredmény után.

Tóth Árpád a Dunaújváros Futsal edzője

Amióta ezt a gárdát irányítod, összesen nem dicsérték annyit őket az ellenfeleitek, mint a Haladás meccs után.

Köszönjük nekik, de sajnos sokra nem megyünk vele, ezért nem tudok neki tiszta szívvel örülni.

Ez szinte egy nyerhető meccs volt!

A Haladás egy jó csapat, de megint olyan érzésem van, mintha saját magunkat vertük volna meg, mert legalább akkora sanszunk volt, mint nekik.

Mikor ment el ez a meccs?

Az első félidőben. Nem úgy álltunk bele a meccsbe, ahogy kellett volna és a hatodik percben már 0-2 volt az állás és folyamatosan kapaszkodnunk kellett. Közel kerültünk, meccsben voltunk, de azokban a pillanatokban, amikor lehetett volna egyenlíteni, kihagytuk a helyzeteinket és sorra megbüntettek bennünket.

Téged talán jobban megviselt ez a vereség, mint a csapatot.

Utálok veszíteni. Ma nem alszom, de holnap már túl leszek rajta. Nagyon sok jó dolgot láttunk a csapatomtól, de sajnos pont nélkül maradtunk.

 

Sziffer András a Haladás II. edzője

Nem volt ám ez egy egyszerű győzelem, mert egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk. Tudtuk előre, hogy itt Dunaújvárosban nagyon nehéz lesz nyerni. Sokat erősödtek és ezért még értékesebb a mai sikerünk.

Már a bemelegítésnél is látszott rajtatok, hogy győzni jöttetek

Nekünk az elsőszámú célunk, hogy a felsőházba kerüljünk. Bárki ellen játszunk, mindent megteszünk azért, hogy azt a célunkat elérjük és azért győztesen hagyjuk el a pályát.

Ugyanakkor el kell ismerni, hogy a Knizs Olivér és a Vas Ádi, aki most nálunk kap lehetőséget, visszajátszott az NB I.-ből, és ők nagy segítségére voltak a csapatunknak. Úgy érzem, hogy ez a két gólos különbség reális, hiszen volt két kisbüntetőnk is.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB