Oldalsáv

Ismét hazai pályán játszik csapatunk

2022. szeptember 18.
A Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 4. fordulójában a Dunaújváros Futsal - ASTERIX Érd mérkőzés következik

A vendégcsapatról

Ők az NB II. egyik idei újonc csapata. Játszottak már ebben az osztályban, ahová hosszú idő után kerültek vissza. A nyári felkészülést követően bizakodva vártak a rajtra, amit a többiekhez képest egy kis késéssel, szeptember 12-én kezdtek meg.

A Haffner György vezette legénység első ellenfele a Nagykanizsa volt, akik bemelegítésre túl nagy falatnak bizonyultak a számukra: hazai pályán 6-2-es vereséget szenvedtek tőlük. Az edzőjük a mérkőzés utáni nyilatkozatában jelezte, hogy pontosan tudják milyen hibákat követtek el, és az elmúlt szerdán az első. fordulóból elhalasztott Hidegkúti SC elleni bajnoki mérkőzésre már a kijavításukat ígérte.

Ez a találkozó az elért eredményük alapján akár önbizalom növelőnek is tekinthető, hiszen 5 – 4 (1 - 1)-re nyertek. Talán a ma esti csata előtti figyelmeztető jel, hogy a gólokban gazdag csata az utolsó tíz percben vált igazán élessé, hiszen az ellenfelük vezetéséből tudtak fordítani. Hármat vágtak zsinórban, majd a vendégeik szépítő góljára még egyet találtak. A végjáték azonban így is nagy izgalmakat hozott, hiszen a Hidegkúti SC a huszadik percben lőtte a negyedik gólját. Hogy ez az éles záró csata egy formába lendült ASTERIX—ről szól-e, az majd kiderül.

Jó lehetőség kínálkozik a mieinknek a továbblépésre

Valószínűleg hasonló pozitív tartalmú gondolatokkal küldi a pályára a legénységét az edzőjük Tóth Árpád, aki a legutóbbi mérkőzésen látottak alapján, akár bizakodva is tekinthet a hétfő esti találkozó elé. Egy hete ezt is hallottuk tőle.  

- Nem fáradtunk el, mentálisan is jól tartottuk magunkat, a játékunk is rendben volt, viszont a figyelmetlenség nem fér bele egy mérkőzésbe sem. Remélem ez volt a tanulópénzünk és ezután nem követjük el újra őket. 

A mi klasszisainkról

Villám Balázs visszatért a csapathoz és jó játékot mutatott be az elmúlt héten. A hazai szurkolók valószínűleg reménykednek Godslove felépülésében is. Kettejük teljesítménye jóval magabiztosabbá teheti a játékukat, ami a záloga a sikerüknek.

Minden játékosunkra, minden meccsen nagyon fontos feladat vár.

Most, hogy a feladat akár az élbolyhoz való felzárkózás is lehet, pláne. A Cseresnyés Alex– Bán Bercel kettős a kapuban eddig is extázisban készülődött. Csányi Dávid, Boldizsár Csaba, Ivacs Gábor, Kovács Krisztián, Szili Szabolcs, Németh Tamás remélhetőleg elhiszi a méltatásukat, és higgadtabban azonnal igazolhatják a tehetségüket.

Szurkoljunk nekik!

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB