Oldalsáv

Nem adták föl, de a fáradtságukat nem tudták legyőzni

2021. június 4.
A Férfi Futsal NB I. 14. fordulójában, zárt kapuk mögött játszottuk le a DUNAFERR DUE DUTRADE FC – NYÍRGYULAJ KSE 1-2 (0-1)mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban, pénteken este. Óriási kiélezett csatában, a helyenként remek játékunk mellett, balszerencsés vereséget szenvedetünk.

Mindkét fél sikerre éhesen lépett a pályára. A hazaiak kedvezőtlen szériája nyomán ez nem is volt kérdéses, ahogy a vendégeket szorító kényszer (2020-ban idáig nyeretlenek voltak) is komoly motivációnak számított.

Az első félidőben

A vendégek nyílt játékkal rajtoltak, rögtön szögletet harcoltak ki és végig igyekeztek a kezükben tartani a játékot. Mindkét csapat a kapujától távol igyekezett megállítani az ellenfele támadásait.  

A hazai csapat főszereplői nem meglepő módon Csányi, Boldizsár, Németh, Dorogi voltak, és persze a külön meccset vívó Cseresnyés, a kapuban. Megmozdulásaikban folyamatosan lehetett látni a gólszerzési lehetőséget, de a befejezés, csak egyszer sikerült.

A vendégek védelmét jól irányította Opre Rajmund a kapuból, mellette Harmati, Orosz, Fekete, és Vass végig veszélyeztettek. Az utóbbi lövése egy szögletet követő kavarodásban, Csányit is érintve vánszorgott Cseresnyés mögé a hálóba, 0-1 lett a szünetre.

A második félidő

Németh és Boldizsár nem először bemutatott parádés akciójával kezdődött, majd mindkét fél ismét elővette a korábbi forgatókönyvét és abból dolgozott.  Azonban nem kellett sokat várni egy lelkesítő fordulatra, hiszen Cseresnyés kilőtte magát a saját kapujából, fölrohant a labdával, Boldizsárhoz továbbított, aki most nem hibázott: 1-1 a 23. perben!

A fordulat azonnal bekövetkezett, hiszen Prakonkham fél percen beül visszavette az előnyt, és mint kiderült, a meccs vége előtt negyed órával bevarrta a győztes gólt.: 1-2!   A csata innét még szenvedélyesebbé vált, ahol rengeteg kísérletet tékozoltak el mindkét csapat óriási szívvel harcoló játékosai.

Nem felmentésnek szánom, de gondoljatok bele!

Az újvárosi csapat jelentős része két fronton, az U20-as korcsoportban, és mellette a Férfi Futsal NB I.-ben is játéklehetőséget kap. Egy hét alatt négy tét meccs várt rájuk. Legutóbb szombaton délben játszottak. Ezeket követve egy „alapos frissítés” után máris harcra készen kell fogadniuk az ország egyik legprofibb csapatát, a Berettyóújfalut, kedden este… Jaj, de nagyon kellemetlen dolog a vereség, de egy ilyen szériában, valószínűleg megbocsátandó… Le a kalapokkal előttük!

Lovas Norbert a Nyírgyulaj edzője

A győzelmünk további erőt adhat a jövőre nézve a kiesés elleni közdelemhez.

Látva a mérkőzés fordulatait, de leginkább az erőn felüli helytállást, a vereség dacára leginkább gratulálni kellett volna Facskó Józsefnek, a csapat edzőjének.

Azon kívül, hogy berúgtuk volna a helyzeteinket, mindent megtettünk. Nagyon bosszús vagyok, mert úgy készültünk, hogy ezen a mérkőzésen reális lehetőségünk nyílt a pontszerzésre. A játék képe is ezt mutatta, de ameddig marad ez a rossz szériánk, addig a gondjaink is erősödnek.

A legutóbbi meccsen gól nélkül maradtunk, most egyet találtunk, de sajnos egy öngólt is rúgtunk. A helyzetkihasználásunk most is gyenge maradt, mert képtelenek vagyunk jó döntéseket hozni. A hét folyamán megpróbáltunk ennek a megoldására felkészülni, de ma sem sikerült megoldani ezt a problémát, és talán szerencsénk sem volt.

Talán egy fordulópont lehetett volna, amikor kiegyenlített a csapat!

Ezzel szemben a valóság az volt, hogy egyből kaptunk is egyet, ami a győztes gólnak bizonyult. Utána ismét jöttek a rossz döntések és még a kapufáról is kifelé pattant a labda.

Az okokat keresve gondolhatunk a fáradtságra is, amit szerettem volna a hét közben orvosolni, mellette sok minden mással is próbálkozunk, hogy lendületbe jöjjünk, de úgy látszik, hogy egy hosszú és nagyon nehéz út áll előttünk.

Megpróbáltam arra törekedni, hogy ne legyen túlfűtött a hangulat, és az elvárások se legyenek túlságosan nagyok.   

A keddi meccs sem lesz egy sétagalopp!

A Berettyóújfalutól nehéz lenne nehezebb ellenfelet találni a hazai bajnokságban.

Pénteken is bebizonyosodott, hogy nekünk semmit sem adnak ingyen és minden ellenfél kemény lehet. Azt, hogy ez az ellenfelünk szenzációs lehetőségek és keret birtokában van mindenki tudja. Ezúttal is úgy lépünk pályára, hogy ezt a különbséget csökkenteni tudjuk.

BT

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB