Oldalsáv

Különleges mérkőzés volt, a tanulás jegyében

2021. június 4.
A Férfi Futsal NB I. 12. fordulójából eddig elmaradt DUNAFERR DUE DUTRADE FC - MVFC BERETTYÓÚJFALU 0-5 (0-4) mérkőzés a Dunaújváros Sportcsarnokban, zárt kapuk előtt zajlott kedden este.

Kényszerből megfiatalított  csapatok

Az, hogy a házigazdák ilyen módon várták a nagyhírű ellenfél érkezését már senkinek sem számít meglepetésnek, de hogy a vendégek is bátran nyúltak a saját utánpótlásukban fejlődőkhöz, az már majdnem.  Az viszont biztos, hogy az újvárosiakkal szemben nyugodtan megmutathatták a tudományukat: maradt azért bőven a „nagyokból”, akik egy probléma esetén azonnal a segítségükre siethettek volna.

A csapatunk edzője Facskó József a mérkőzés előtt leszögezte, hogy a Berettyóújfalu remek csapata ellen az ő fiatal gárdájának óriási megtiszteltetés a pályára lépni. A legfontosabb dolguk ezen a találkozón minden részlet alapos megfigyelése, és a tanulás.

A Berettyóújfalu is komolyan vette a találkozó!

A vendégek mestere Mullor Cabrera Sergio őszintén felfedte a lapjait és elmondta, hogy ez alkalommal egy tisztes helytállást vár a csapatától, akik közül jó néhány fontos embert nélkülözni kényszerültek. Fontos célul tűzte ki a számukra, hogy a Kecskemét elleni, a hazai pályán kiszenvedett 7-5-ös győzelmük után megtalálják önmagukat és visszatérjenek a célul kijelölt útjukra! 

Az 1. Félidőben

A vendégek a tőlük elvárható stílusos, pontos és fáradhatatlan játékukkal fokozatosan felőrölték a mieinket.  Horváth, Gál, Rábl és Szabó a társaikkal együtt, sakk matt helyzeteket teremtve lőtték meg a góljaikat.

A válaszul indított hazai kontrákból Boldizsár, Slett, Dorogi, Kovács előtt is ígéretes helyzetek nyíltak, de Mezei hárította a lövéseiket, más esetben a védelem oldotta meg a problémáikat.  Cseresnyés a kapuban a sorozatos bravúrok mellett hozta a jó formáját, a góloknál viszont egyedül maradt. Egy igazi különlegesség, a fault nélküli játék jellemezte ezt a szakaszt.  

A folytatásban

Az előzőnél is harcosabb Dunaferr jött ki, ezért bár a Berettyóújfalu ismét óriási fölényt teremtett, a fehérmezes fiúknak szép kontrákra is jutott erejük! A győztes gólt, a megszámlálhatatlan lövésüket hozó pergőtűz közben Fernandes Sidnei Mauríciot dicséri. A fiatalokat is a mélyvízbe dobó  vendégek győzelme ezzel a különbséggel is megérdemelt volt.

A két edző, elegáns udvariassággal méltatta az ellenfél csapatát, amire ezen az estén minden okuk meg volt. A vereség változatlanul kellemetlen viselet, és az öt nem kevés, ha az ember csapata kapja, de a dunaújvárosi fiatalok minden tudásukat beleadták ebbe a csatába, nem kell szégyenkezniük miatta.

BT

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB