Oldalsáv

Két fronton a futsalban sem egyszerű dolog harcolni!

2021. június 4.
Márpedig a fiatal csapatunk erre kényszerült. SG KECSKEMÉT FUTSAL - DUNAFERR DUE DUTRADE FC 7-0 (4-0). Lassan lendültek bele a játékba, de onnét derekasan helytálltak, pedig a szerencse is elkerülte őket Kecskeméten, hétfő este.

A saját korcsoportjukban

Ebből az újvárosi csapatból jó néhányuknak előző nap délelőtt az U20-as korcsoport bajnokságában is helyt kellett állniuk. A Szigetszentmiklós csapatát 11-5-re verték. Ez nem is csoda, hiszen lényegesen megnövekedett edzésmennyiségük, és a férfi bajnokságban velük szembekerülőkkel való mérkőzések, mára már a korcsoportjukban szereplő ellenfeleiktől erősebbekké tette őket. Talán nem kockáztatunk nagyot, amikor arra gondolunk, hogy vasárnapi gólszüretből a hármat - hármat vágó Garda és Slett is boldogan vállalta volna a gólgyártást, de ez már egy másik bajnokság…

Nehéz kezdés után 4-0 a félidőre

A jó szériában játszó kecskeméti felnőtt csapattal szembeni csatára azonban még nem tudtak felfrissülni. Tíz perc után már a hazaiak mentek 3-0-ra, de utána belendült az újvárosi csapat is. Bratha, Schnierer Joel, Dorogi, Csányi és Németh megmozdulásai ígéretesek voltak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Cseresnyés parádés teljesítménye Mánya, Nyeste és Simic ellen a góljaiknál már nem volt elegendő.

Most a második félidőben küzdöttek jobban

Ezt Schnierer Joel a kezdés utáni gólra törő rohamával igazolta. Igazán sajnálhatta, hogy Tombácz is elemében volt a kapujában. A hazaiaktól Mánya, Simic, Vladyslav, Ristic okozták a legnagyobb galibát.

Az újvárosiak Kovács Krisztián, Bartha, Csányi, Dorogi, Perjési révén veszélyeztettek. Bár Németh László és Cseresnyés (a kapuban) a szezon legnagyobb teljesítményével jelentkezett, de mindez együtt sem hozta meg egy szebb eredmény elérését. A fináléban már Gergellyel kiegészülve az emberelőnyös játékkal próbálkoztak, de a záró találat mégis a hazaiaké lett. Az utolsó pillanatokban: Nyeste rúgta be a hetediket.

Facskó József a csapatunk edzője ezt nyilatkozta

Már a hét közepén is azt gondoltam, hogy ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk. Egy munkás hónapon vagyunk túl. Most értünk el ahhoz a fordulóponthoz, ahol egy kicsit elfáradtunk. Ezért most nincs meg az a hév és lelkesedés, amit az elején érezni lehetett. Belekerültünk egy sűrű ritmusba, hiszen az utánpótlás mérkőzéseinket is le kell játszanunk. A mai keretből öten léptek pályára az előző napon és jó teljesítményt nyújtottak. Ez a mentális fáradtság jött ki ezen a mérkőzésen a helyzetkihasználásunkban.

A mérkőzés elejét „átaludtuk” ezért viszonylag könnyen jelentős előnyt tudott szerezni az ellenfelünk. A második tíz perctől már voltak lehetőségeink. Ez a különbség jobb koncentrálással csökkenthető lett volna. Könnyű gólokat adtunk, másrészt a helyzetkihasználásunk pocsék volt. Azon dolgozunk, hogy hét második meccsét, hazai pályán a Nyírgyulaj ellen ebből a szempontból már sikeresebben vívhassuk meg.

Egy építkezés közben a második, harmadik lépcsőfokon állunk, ami egy nagyon nehéz dolog. Azt gondolom, hogy jelen pillanatban nem kell és nem is szabad olyan elvárásokat támasztani, amik túl nagyok lehetnek. Kis lépésekkel haladunk tovább.

BT

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB