Oldalsáv

Egy igazi riválist fogadunk!

2021. június 4.
A Férfi Futsal NB I. 14. fordulójában, zárt kapuk mögött játszuk le a DUNAFERR DUE DUTRADE FC – NYÍRGYULAJ KSE mérkőzést, a Dunaújváros Sportcsarnokban, ma este 19.00 órától.

Ezzel az összecsapással már a végelszámolásra is készülhetünk

A mérkőzés mindkét résztvevője előtt fölcsillanhat a lehetőség arra, hogy majd most megpróbálják az elmúlt időszakban lehetetlennek bizonyult bajnoki pontok begyűjtését. Minden okuk meg is van a derűlátásra.

A Nyírgyulaj KSE

Ők például azért bizakodhatnak, mert a közelmúltban lejátszott újvárosi Magyar Kupa mérkőzésükön 5-1-re nyertek a frissen verbuválódott, nagyon fiatal hazai csapatot. Igaz, hogy a mérkőzést követően hiányzott belőlük a győzelmi mámor, cserében a soron következő feladatok nehézségeiről beszéltek.

Profi módon álltak bele a folytatásba, de a sikerek máig váratnak magukra. Rögtön az első állomásnál, amit a debreceni szomszédolásuk jelentett, kaptak egy 9-1-es vereséget, majd a hozzájuk érkező Veszprémtől kellett elszenvedniük egy 4-2-es zakót. Budaörsön egy 4-1-es, otthon az Újpesttől egy 4-2-as vereség következett. Az már egy bíztató csata volt a számukra, de aztán a hajrában elbukják az előnyt, majd vele a meccset is.

Így aztán tizenhárom forduló után még mindig csak egy döntetlent tudnak felmutatni, s hozzá az érte járó egy pontot. A korábban szép erényeket is csillogtató Nyírgyulaj számtalan okra hivetkozhat ugyan, de mostani szezonban fölmutatott a teljesítményük egyenlőre az utolsó helyen marasztalja őket.

Egészen biztos, hogy most a szintén szomorú szériában lévő Dunaferrel szemben az egyenleg javítására fognak törekedni

És mi van a dunaújvárosi legényekkel?

Ők sem tudnak mivel dicsekedni, hiszen az utolsó öt mérkőzésüket pont nélkül zárták. Az újjá szerveződött alakulat az első pofont Újpesten kapta, ami egy 6-0-ásvereséget jelentett. Ez után a Haladás érkezett és a tőlük elszenvedett 2-5-ös vereség miatt nem volt pironkodni valójuk. Összességében remek teljesítményt mutattak.

Ezután jött a rosszemlékű mérkőzés az Aramis ellen. Azt a meccset ugyan 7-4-re nyerték a budaörsiek, de azt a túlfűtött hangulat és a furcsa játékvezetés is támogatta.

Végül a hétfői eset Kecskeméten. Ott már egy kicsit sok volt a két korosztályban rajtuk lévő teher.

Felmenthetnénk az eredménytelen harcok, és vigasztalhatnánk őket

a nem egyenlő fizikai paramétereik ellenére is fölvett csatáik miatt. Szemmel láthatóan nem kívánják egyiket sem. Konok módon versengenek a csapatba kerülésért, és nem adják föl a harcukat a következő pontokért. Egy kis szerencsével ezúttal sikerülhet.

BT

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB