Oldalsáv

A továbbjutás a cél

2020. október 20.
A Férfi Futsal Magyar Kupa 2. fordulójában a NYÍRBÁTORI SC - DUNAFERR DUE DUTRADE FC mérkőzés következik, a Nyírbátori Városi Sportcsarnokban, ma este hét órakor.

A házigazda csapat

Jó erőkből áll, amit a jelenlegi helyezésük is bizonyít. Az NB II. Keleti csoportjának harmadik helyén állnak, három győzelem és egy vereség a mérlegük. Az idei szezonban eddig négy mérkőzést játszottak és így állnak a harmadik helyen. A második kettővel, az első eggyel többet játszott, mint ők.

Eddig tizenkilencet lőttek, de huszonhármat kaptak, így lett mínusz négy a gólkülönbségük. A listavezető Kistarcsa vendégként kapta el őket és 12-4-ra kaptak ki tőlük az elmúlt hétfőn.  Ezt a hetet viszont egy szoros, 5-4-es győzelemmel kezdték az Energia SC Gyöngyös otthonában. A mostani idegenbeli siker valószínűleg helyrebillentette az önbizalmukat és várhatóan nagy becsvággyal várják az újvárosiakat.

Frank Tamás vezetőedző úgy érzi, hogy mindenki komolyan készült a találkozóra.

Fontos is, hogy mindenki úgy vegye ezt a mérkőzést is, hiszen nem lesz ez egy egyszerű feladat. A Nyírbátor egy stabil NB II.-es csapat, amelyben jó képességű játékosok várnak erre az összecsapásra. Egy kellemetlen, harcos találkozóra számítunk, amelyen, ha nem figyelünk oda, akár kellemetlen meglepetés is érhet bennünket.

Ezúttal is tartalékosan lép pályára a csapatunk?

Németh Péter pénteki, és Reveland Zoltán korábbi sérülése még nem jöhetett rendbe ennyi idő alatt, Csányi Dávid a munkahelyi elfoglaltsága, Szeghy Szabolcs pedig a válogatottbeli behívója miatt nem tarthat velünk.

Az ellenfelünk ereje, a hiányzások és a hosszú utazás miatt sem számítok egy könnyű mérkőzésre. Viszont ez a találkozó jó felmérő lehet azok számára, akik az eddigi mérkőzéseken kevesebb lehetőséget kaptak. Rajtuk a sor, bizonyítsák, hogy ők már igazi komoly tényezői tudnak lenni a csapatunknak. Seregi és Östör már jó jeleket produkált, de a Németh Lacika és a Slett Kristóf most komoly lehetőséget kapnak.

Csányi Dávid aki az elmúlt pénteki bajnoki fordulóban jó teljesítményt nyújtva egy gólt is lőtt, ezt is nyilatkozta.

Úgy érzem, hogy azon az estén sikerült elkapnom azt a fonalat, amit addig terveztem. Hál’ Istennek jól sikerültek a megoldásaim. Ez egy igazi szikrázó csata volt, ami az eredményünk dacára, komoly helytállást igényelt tőlünk is.

A vereségünk miatt a csapattal együtt én is szomorú vagyok, viszont nem hajtjuk le a fejünket, hiszen most a magyar Kupa 2. fordulójában lépünk pályára Nyírbátorban.  Igaz, hogy az ellenfelünk a második osztályban szerepel, de ott élcsapatként állja meg a helyét, tehát komolyan készülünk ellenük is. Tovább kell folytatnunk az edzéseket, hogy elérjük a céljainkat.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB