Oldalsáv

Sajtótájékoztatót tartottak az újvárosi futsalosok

2020. június 17.
A korábbi szezonokhoz képest alaposan fölborult a férfi futsal NB I. eddigi szokásos nyári rutinja. Tekintve, hogy a járvány miatt a bajnokság csonkán és idő előtt félbeszakadt, az átigazolási kérdések is a szokásosnál hamarabb kerültek sorra. A DUNAFERR DUE DUTRADE FC a Corsó étterem különtermében tájékoztatta a média képviselőin keresztül az érdeklődőket.

Balról: Rigó L. - Németh P. - Zemankó Z. - Frank T. - Dorogi B. (Fotó: Hankusz Kálmán - dunaujvaros.com) Balról: Rigó L. - Németh P. - Zemankó Z. - Frank T. - Dorogi B. (Fotó: Hankusz Kálmán - dunaujvaros.com)

Az eseményen Zemankó Zoltán a klub operatív vezetője rövid ceremónia keretében személyesen mutatta be a felnőtt csapat új vezetőedzőjét, Frank Tamást.

Az operatív vezető egy kis visszatekintéssel kezdte a tájékoztatóját.

A klubok összetartása

A járványhelyzet kirobbanásakor az első megválaszolandó kérdés a „hogyan tovább” volt. Ez a szakmai és a gazdasági helyzetre egyaránt vonatkozott. A bajnokságunkban szereplő klubok szerencsére közös célokat fogalmaztak meg, így a munkánkat összetudtuk hangolni és közös megoldásokat tudtunk találni.

A gazdasági következmények

Ezek külön fejezetet érdemelnek. Támogatóink nyolcvanöt – kilencven százaléka a versenyszektorban tevékenykedik, így a segítségük piaci alapon valósult meg. Be kell látnunk, hogy a vírusjárvány őket is nehéz helyzetbe hozta. Szerencsére ezekkel a körülményekkel is dacolva is mellettünk maradtak.

A támogatóink másik csoportja is nélkülözhetetlen támogatást nyújt. Ezek költségvetési jellegű segítségek, melyekkel elsősorban a tevékenységünk helyszíneit biztosítják. Bízunk abban, hogy a jövőben is számíthatunk rá.

A csapatépítésről

Elsőként a korábbi szakaszunkban elévülhetetlen érdemeket szerző vezetőedzőnkkel, Fehér Zsolttal beszélgettünk a jövőnkről. Ő váltani akart és egy másik csapathoz távozott. Sok sikert kívánunk neki.

Csúszásban vagyunk. A tárgyalásaink jelenleg is folynak a játékosokkal és a stáb tagokkal. Ennek lezárásához még körülbelül két hétre lesz szükségünk.

Az már biztosnak mondható, hogy Fridrich Dávid Veszprémbe távozott, Faragó Lajos pedig visszatért Debrecenbe.  A többiekkel egyeztetésben vagyunk.

Valószínű, hogy a hazai fiatalok nagyobb lehetőség előtt kapnak a mostani vezetőedzőtől, akinek nagy rutinja van a fiatalokkal való közös munkában.

Az új vezetőedző

Olyan szakembert kerestünk, aki ezzel a mi családi közösségünkkel együtt tud működni. Az eddigi pályafutása bizonyíték erre az elvárásunkra.

A következő szezon csapata.

Konkrét terveket csak a végleges keret kialakításakor tudunk meghatározni. Az biztos, hogy nem „pofozógép” akarunk lenni.

Frank Tamás, az új vezetőedző

Egy baráti beszélgetéssel kezdődött az együtt gondolkodásunk. Szimpatikus volt az ismerkedés Zemankó Zoltánnal és a korábbról már jól ismert Németh Péterrel. Az első perctől éreztem, hogy itt egy komoly csapatépítés kezdődött, amiben otthon érzem magamat.

Úgy gondolom, hogy ebben a közegben szerencsésen dolgozhatnak az idősebb rutinos játékosok és a fiatalok. Ez már biztos, hogy a jobb kezem Németh Péter lesz, a másik fontos segítőm pedig Reveland Zoltán.

Konkrét, számszerűsíthető célokat csak a végleges keret ismeretében szabad meghatározni. Azt viszont már most is kimondhatom, hogy fiatalos, játszós, de fegyelmezett csapat lesz a miénk. És ami fontos, hogy a tavalyinál jobb eredményekre törünk a Dunaferrel együtt.

Németh Péter, a csapatkapitány

„Örök optimista” vagyok az élet minden területén. A tervem szerint még egy évig a játékommal is segítem a csapatot. Szeretném, ha ennek a magja együtt maradna és változatlanul jó közösségben küzdenénk a céljainkért.

Rigó László

A csapat egyik alapító tagja vagyok. Mellettem már csak Zemankó Zoltán és Facskó József áll a pálya szélén. Természetesnek találom, hogy itt maradtam. A most kimondott irány nekem is tetszetős, azt szeretném, hogy a mag maradjon egyben, és akkor megküzdhetünk a felmerülő nehézségekkel. Abban is bízok, hogy új lendületet kaphatunk Frank Tamástól, az edzőnktől.

Dorogi Benjámin

Talán ez az első sajtótájékoztató, hogy én is itt ülhetek ennél az asztalnál. Egy kicsit zavarban vagyok tőle, de azt ígérhetem, hogy a pályán már nem ilyen leszek. Sokat várok magamtól ebben a szezonban. Tudom, hogy az új edzőnk nagyon érti a fiatalokkal való munkát, szívesen veszem, ha külön feladatokkal is elfog látni.

Új igazolások

A csapat szempontjából több örömteli bejelentés is elhangzott. A vezető hír az aznap frissen leigazolt Sánta Attilával aláírt szerződés ténye. A következő szezont már dunaújvárosi színekben kezdi a Nyírgyulaj korábbi válogatottja. A huszonnyolc éves kitűnő, érett játékos eddig 421 hivatalos mérkőzésen lépett pályára, és 195 gólt lőtt az ellenfelei hálójába.

Az ezen a héten alaposan felgyorsult leigazolási tempót jellemzi, hogy Németh Péter a csapatkapitány is itt tette le a voksát. A klub régi törekvését igazolta, hogy egy sor dunaújvárosi kötődésű játékos is marad ennél a csapatnál. Kiváló tehetségekről van szó: Rigó László, Csányi Dávid, Németh László és Dorogi Benjámin valószínűleg a korábbinál nagyobb szerephez juthatnak.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB