Oldalsáv

Egy nagy lehetőség előtt

2019. december 13.
Ennek is nevezhetjük a DEBRECENI EGYETEMI AC- DUNAFERR DUE DUTRADE FC mérkőzést, amit a Debreceni Egyetemi Sportarénában játszanak ma este 18.30-tól.

A cél egyértelműen a Felsőház

Úgy értem, hogy egy egész sor csapatnak. Az ezért küzdők az Aramis, a Debrecen, az FTC és a Dunaferr. A negyedik és a hetedik helyezett között mindössze három pont a különbség. Igazság szerint ebben a végtelenül kiélezett bajnokságban a rutinos szurkolóknak már a szemük sem rebben az egymást követő hajmeresztő eredményektől.

Sorsdöntő mérkőzések előtt

A bemutatott középmezőnyből az Aramis a még mindig sötét lónak számító, a korábbi mesterük által kevés sikerrel vezetett Veszprémhez, az ottani katlanba látogat. A néhány napja a vezetőedzőjét lecserélő Fradi a Berettyót fogadja, s bár az új impulzus sokat érhet, de ez most nem biztos, hogy elég lesz a listavezető elleni párbajhoz.  Az újvárosiak előtt a mostani ellenfelük eggyel áll! Hasonló erők, ezért talán mondanunk se kell, hogy ebből egy nagyon kemény csata keveredik!

Értékmérő lesz ez a mérkőzés

Elek Gergő a Debrecen vezetőedzője ezt gondolja a csata előtt

- Ahogy azt már régebben is mondtam, az alapszakaszban nekünk az a célunk, hogy hozzászokjunk az iramhoz, fölvegyük a játéknak ezt a ritmusát, és bent tudjunk maradni ebben az osztályban. Tehát nem feltétlenül a felsőházban gondolkozunk, ám néhány nagyon jól sikerült eredmény következtében, és a kiegyenlített erőviszonyok miatt, arra is van esélyünk.

Az ilyen mérkőzéseken, mint például a Dunaferr ellenin fog kiderülni, hogy érdemesek vagyunk-e rá?! Ettől függetlenül, mint ahogy az eddigi mérkőzéseken, úgy ezen is megteszünk mindent a siker érdekében. A mi pályánkon nem nagyon szeret senki sem játszani, ezért ez is segít egy kicsit, és ennek következtében lesz esélyünk pontot szerezni.  

Néhány vélemény a csapatunk meghatározó személyiségeitől

Fehér Zsolt vezetőedző:

- Két nagyon fiatal csapat találkozik, ahol a nagyobb rutin és a több NB1-es mérkőzés száma mellettünk szól, de a hazai környezet a DEAC-ot segíti majd! Midig jó és kiélezett mérkőzést játszunk Debrecenben, ahol egy olyan csapattal fogjuk szembe találni magunkat, amelyik minden labdavesztés után villámgyors kontrákat indít. A bajnokság ezen szakaszán nagyon fontos,hogy pontot vagy pontokat szerezzen a csapat! Mi a három pontért utazunk, hogy a minimális célt a felsőházat eltudjuk csípni!

Faragó Lajos „elég jól” ismeri a debreceni csapatot, hiszen onnét érkezett Dunaújvárosba. Mi fog ebből kisülni?

-Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy eddig ez a legjobban várt mérkőzés a számomra ebben a szezonban. Ez egy nagyon nagy presztizs meccs is lesz nekem, hiszen a volt csapatom ( a barátaim ) ellen lépünk pályára. Nagyon nehéz csatára számitok, hiszen a DEAC haza környezetben mindig erős. Ez egy igazi hat pontos mérkőzés lesz, éppen ezért is fontos, hogy azt játszuk, amit tudunk és azzal haza is hozzuk a három pontot.

Pál Patrik a válogatottban is kiváló teljesítményt nyújtott.

- Debrecenben nagyon nehéz játszani, nem lesz könnyű elhozni a három pontot, de mindent meg fogunk tenni ennek érdekében! Úgy érzem, hogy nem teherként jön le rajtam az, hogy a maximumot kell nyújtanom, hisz ezért dolgozom napról - napra, hogy ami bennem van azt kihozzam, es megmutassam a pályán. Ettől függetlenül még sokat kell tanulnom es fejlődnöm, hogy még többet tudjak nyújtani a jövőben!

Ahogy a csapatunk, úgy Csányi Dávid is megújult az idei őszre és tartja a jó formáját.

-Én is úgy érezem, hogy sikerült megújulnom erre a szezonra és remélem, ez a jó formám kitart a szezon végéig. Még több góllal szeretnék hozzájárulni a csapat teljesítményéhez.

A Debrecen elleni meccsre is ezt a stílust veszed elő?

-Azt szeretném, hogy a jó egyéni teljesítmény(ek) mellett csapatként is sikeresek legyünk! Nem lesz egyszerű, de ha betartjuk a mester utasításait, akkor meglehet a 3 pont

Várhatóan ez egy nagyon kemény, harcos mérkőzés lesz…

-Jól mondod, én is kemény, harcos mérkőzésre számítok. Szeretem az ilyen csatákat és megpróbálok minél jobban teljesíteni a pályán.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB