Oldalsáv

Már nincs könnyű mérkőzés

2019. október 4.
A Férfi Futsal NB I. 6. fordulóban soron következő: DUNAFERR DUE DUTRADE FC - SG KECSKEMÉT FUTSAL összecsapás sem lesz az. Az esemény a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 2019. 10. 04. péntek 19:00-kor kezdődik.

Félni kell tőle?

Az igazi sportemberek soha sem félnek a kihívástoktól. Az erősebbekkel való megmérettetés feldobja őket, és emiatt nagyobb figyelemmel kísérik őket a jelesebb csapatok. Máris megvan egy jó meccs receptje. Ebben a szezonban már az alapszakaszban is „szeme van” minden pontnak, mert éles a harc a feljutásért és a bent maradásért is. Hamarosan aranyat ér mindegyik.

Az SG KECSKEMÉT FUTSAL

Nem kis szerencsével kerültek föl az első osztályba, de becsületükre legyen mondva, hogy attól a pillanattól kezdve mindent megtesznek azért, hogy megerősítsék az NB I.-es tagságukat.

Kezdésnek otthon ikszeltek az idén jó erőkből álló Nyírgyulajjal, majd idegenben verték a Rubeolát. Ezt az Aramistól otthon elszenvedett, talán nem tervezett vereségük követte. A két nagyágyútól, a Haladástól és a Berettyótól elszenvedett verést mi se rójuk föl nekik.

A vezetőedző szerint

Dunaújvárosban a felkészülési mérkőzéseken rendre jól szerepeltek. Koós Károly ezt nyilatkozta a felkészülésük közben:

Meg kell tanulnunk, és szoknunk azt, hogy egy héten belül akár kétszer is pályára kell lépnünk, utána pedig több hét szünet is következhet. Emellett nálunk a sok fiatal miatt még a nagypályás elfoglaltságuk is beleszól a dolgunkba. Megpróbáljuk a regenerációjukat megoldani. Nem egyszerű, de azt gondolom, hogy kellően frissek leszünk a dunaújvárosi mérkőzésen.

Eddig csak edzőmérkőzéseken játszottunk egymás ellen, amit nem lehet összehasonlítani a bajnokival. Tiszteljük az újvárosi játékosokat és a stábot, a rutin és az évek nekik kedveznek. Biztos, hogy egy magas hőfokú mérkőzést fogunk játszani. Győzzön a jobb csapat!

A DUNAFERR DUE DUTRADE FC

A csapat teljesítménye eddig a várakozásoknak megfelelően alakult. Kezdetnek egy kiszenvedett, de nagyon fontos siker az Aramis ellen, majd jött a szezon két legerősebb ellenfelének tartható Haladás és a Berettyóújfalutól elszenvedett vereség. Főleg az első volt tanulságos, a második, a hazai mérkőzésen elszenvedett vereség, már viselhető volt, és abban már a balszerencse is szerepet kapott. A Debrecen elleni hazai győzelem önbizalom erősítő lett, amire szükség is lett a Fradi elleni idegenbeli portya előtt. Ott a tékozló első félidő után meg kellett elégedni az egy ponttal.

Fehér Zsolt vezetőedző ezt nyilatkozta a készülődésről:

Fehér Zsolt Fehér Zsolt A hétfői egy kiélezett találkozó volt, sokat kellett tanultunk a hibáinkból! Például azt, hogy ha az ellenfélnek „le van hajtva a feje, akkor azt le kell vágni!". Ezzel szemben mi aranyosak voltunk és nem használtuk ki a lehetőségeinket az első félidőben, amivel eldönthettük volna a találkozót!

A Fradi feléledt a másodikra, és a csapatszellemnek köszönhető, hogy a végén mégis egy ponttal távoztunk a Népligetből!

Nagy szükségünk van a regenerálódásra. Horváth Bedinek megsérült a válla, de bízom benne, hogy tud majd játszani a Kecskemét ellen! Tudjuk, hogy mi a dolgunk, a játékosok és mi vezetők is mindent elkövetünk azért, hogy frissek legyenek péntekre!

Most sem biztos, hogy a teljes kerettel tudunk nekivágni az előttünk álló feladatnak... Sérültek és betegek és vannak a keretben, de itt az alkalom: „Péntek dr rendel”... Bizakodunk, hogy szerencsével járunk és mindenki hadra fogható lesz! Fridrich eltiltása lejárt, így ő biztosan a keret tagja lesz!

Nekünk nem csak az ellenfeleinkkel, hanem a saját helyzetkihasználásunkkal is meg kell küzdenünk minden meccsen! Remélhetőleg javul ez a tendencia és akkor sikerrel tudjuk venni az előttünk álló találkozókat!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB