Oldalsáv

Már nincs könnyű mérkőzés

2019. október 4.
A Férfi Futsal NB I. 6. fordulóban soron következő: DUNAFERR DUE DUTRADE FC - SG KECSKEMÉT FUTSAL összecsapás sem lesz az. Az esemény a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 2019. 10. 04. péntek 19:00-kor kezdődik.

Félni kell tőle?

Az igazi sportemberek soha sem félnek a kihívástoktól. Az erősebbekkel való megmérettetés feldobja őket, és emiatt nagyobb figyelemmel kísérik őket a jelesebb csapatok. Máris megvan egy jó meccs receptje. Ebben a szezonban már az alapszakaszban is „szeme van” minden pontnak, mert éles a harc a feljutásért és a bent maradásért is. Hamarosan aranyat ér mindegyik.

Az SG KECSKEMÉT FUTSAL

Nem kis szerencsével kerültek föl az első osztályba, de becsületükre legyen mondva, hogy attól a pillanattól kezdve mindent megtesznek azért, hogy megerősítsék az NB I.-es tagságukat.

Kezdésnek otthon ikszeltek az idén jó erőkből álló Nyírgyulajjal, majd idegenben verték a Rubeolát. Ezt az Aramistól otthon elszenvedett, talán nem tervezett vereségük követte. A két nagyágyútól, a Haladástól és a Berettyótól elszenvedett verést mi se rójuk föl nekik.

A vezetőedző szerint

Dunaújvárosban a felkészülési mérkőzéseken rendre jól szerepeltek. Koós Károly ezt nyilatkozta a felkészülésük közben:

Meg kell tanulnunk, és szoknunk azt, hogy egy héten belül akár kétszer is pályára kell lépnünk, utána pedig több hét szünet is következhet. Emellett nálunk a sok fiatal miatt még a nagypályás elfoglaltságuk is beleszól a dolgunkba. Megpróbáljuk a regenerációjukat megoldani. Nem egyszerű, de azt gondolom, hogy kellően frissek leszünk a dunaújvárosi mérkőzésen.

Eddig csak edzőmérkőzéseken játszottunk egymás ellen, amit nem lehet összehasonlítani a bajnokival. Tiszteljük az újvárosi játékosokat és a stábot, a rutin és az évek nekik kedveznek. Biztos, hogy egy magas hőfokú mérkőzést fogunk játszani. Győzzön a jobb csapat!

A DUNAFERR DUE DUTRADE FC

A csapat teljesítménye eddig a várakozásoknak megfelelően alakult. Kezdetnek egy kiszenvedett, de nagyon fontos siker az Aramis ellen, majd jött a szezon két legerősebb ellenfelének tartható Haladás és a Berettyóújfalutól elszenvedett vereség. Főleg az első volt tanulságos, a második, a hazai mérkőzésen elszenvedett vereség, már viselhető volt, és abban már a balszerencse is szerepet kapott. A Debrecen elleni hazai győzelem önbizalom erősítő lett, amire szükség is lett a Fradi elleni idegenbeli portya előtt. Ott a tékozló első félidő után meg kellett elégedni az egy ponttal.

Fehér Zsolt vezetőedző ezt nyilatkozta a készülődésről:

Fehér Zsolt Fehér Zsolt A hétfői egy kiélezett találkozó volt, sokat kellett tanultunk a hibáinkból! Például azt, hogy ha az ellenfélnek „le van hajtva a feje, akkor azt le kell vágni!". Ezzel szemben mi aranyosak voltunk és nem használtuk ki a lehetőségeinket az első félidőben, amivel eldönthettük volna a találkozót!

A Fradi feléledt a másodikra, és a csapatszellemnek köszönhető, hogy a végén mégis egy ponttal távoztunk a Népligetből!

Nagy szükségünk van a regenerálódásra. Horváth Bedinek megsérült a válla, de bízom benne, hogy tud majd játszani a Kecskemét ellen! Tudjuk, hogy mi a dolgunk, a játékosok és mi vezetők is mindent elkövetünk azért, hogy frissek legyenek péntekre!

Most sem biztos, hogy a teljes kerettel tudunk nekivágni az előttünk álló feladatnak... Sérültek és betegek és vannak a keretben, de itt az alkalom: „Péntek dr rendel”... Bizakodunk, hogy szerencsével járunk és mindenki hadra fogható lesz! Fridrich eltiltása lejárt, így ő biztosan a keret tagja lesz!

Nekünk nem csak az ellenfeleinkkel, hanem a saját helyzetkihasználásunkkal is meg kell küzdenünk minden meccsen! Remélhetőleg javul ez a tendencia és akkor sikerrel tudjuk venni az előttünk álló találkozókat!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB