Oldalsáv

Ezt lesz a forduló rangadója

2019. szeptember 27.
Férfi Futsal NB I. 5. fordulójában játsszuk az FTC-FISHER KLÍMA - DUNAFERR DUE DUTRADE FC mérkőzést az FTC Népligeti Sportcentrumában, ma este 19.30-tól.

Hogy miért rangadó?

A tét nagysága és a tabella jelenlegi állása miatt. Az újvárosiak az 5. a népligetiek a 6. helyen állomásoznak, az azonos paraméterek: a pontok, a lőtt és a kapott gólokat tekintve is. Ez a két csapat nem arról híres, hogy szép csendesen ellabdázgatnának a biztos egy pontért. Nekik biztosan a három a céljuk, és mindent meg is fognak tenni érte. Mindenkit illő módon tisztelve, de innét úgy látszik, hogy a többi csatán a kötelező győzelmeket tippelhetnénk.

Nézzük a Zöldeket!

Ahogy közeledett a bajnokság rajtja, egyre rangosabb igazolásokkal dicsekedhettek, ami érthetően tovább növelte az amúgy sem szűkös önbizalmukat. Mindjárt a mostani ellenfelüktől három kipróbált remek játékost is beszereztek, Öreglakit, Fekete Robit és Hosszú Ádámot. Igaz őket egy-egy súlyos műtétből való lábadozásuk közben. Abban viszont biztosak lehettek: a felépülésük után mindenki irigyelni fogja miattuk őket!

A bajnoki sorozatot két álom meccsel kezdték, 3-0-ra lelépték a Rubeolát, szoros, 4-3-as eredménnyel verték az Aramist. A két nagyágyúval, a Haladással és az MVFC Berettyóújfaluval azonban már nem bírtak.

És a Dunaferr?

Az előbb említett játékos vándorlásból elvileg rosszabbul jöttek ki, mint a spillereit átvevő Ferencváros. Az viszont biztosra vehető, hogy a helyükre érkező Faragó Lajos és Horváth Benedek, valamint a gyanúsan fiatal trónkövetelők, a csapat klasszisai, Reveland, Németh, Pál, Szeghy vezetésével jó úton járnak ahhoz, hogy figyelemre méltó teljesítményeikről emlegessék őket.

Az első fordulóban egy nehéz győzelem az Aramis ellen, a következőben egy tanulságos vereség Szombathelyen, majd egy remek játékból nem csak az ő számlájukra írható másik, a bajnoktól, hazai pályán. Utána egy stílusos diadal a Debrecennel szemben.  Nekik nagyon rosszkor jött a válogatott miatti bajnoki szünet.

Fehér Zsolt a Dunaferr vezetőedzője rövid tömör választ adott a most következő mérkőzésre való kérdésünkre:

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) Készülünk, hogy felkészültek legyünk a hétfői találkozóra. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű a mérkőzés, mivel a Fradi nagyon erős kerettel rendelkezik! Hazai pályán játszanak, ahol egy Ferencvárosnak elvárás a győzelem. Ezért a nagyobb teher rajtuk van. Nekünk azt a kijelölt utat kell folytatni, amit az elmúlt hetekben megkezdtünk!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB