Oldalsáv

Ez a hét is jól kezdődik

2019. augusztus 30.
Újabb izgalmakat hozhat a Férfi Futsal NB I. 2. fordulója a csapatok és híveik számára egyaránt. Ezek közül a HALADÁS VSE- DUNAFERR DUE DUTRADE FC összecsapás hétfő este, fél hétkor kezdődik.

Az előjelek

Ahogy a sérült vadkan környékére se nagyon tanácsos menni, úgy a szombathelyi Haladás Sportcsarnok is az átlagosnál is veszedelmesebb helyszín lehet mostanában futsal ügyekben. Az ok jól ismert: a kiválóan erősített és menedzselt, tavalyi ezüstérmes gárda, akit az új szezon egyik bajnok aspiránsaként süvegelnek a szakmai körökben, a nyitó forduló rangadóján, nagy küzdelemben 7-4-es vereséget szenvedett a Berettyóújfalu csapatától.

A vasiak a számára kedvezőtlen első félidő ellenére is visszajöttek a meccsbe és higgadtan vártak az újabb lehetőségeikre. A végeredményt ismerjük.

Mullor Cabrera Sergio, a  vezetőedzőjük, aki korábban a játékosuk is volt, a mérkőzés előtti nyilatkozatában elmondta, hogy egészséges revans vággyal készültek arra az összecsapásra. Zárásként pedig elismerte, hogy még sok munka vár rájuk, de a csapatát már most is erősnek tartja.

Egy biztos: a legerősebb fegyverük még mindig Dróth Zoltán, amit ezúttal a mesterhármasával jelzett. Góljaik alapján Vas Ádám és Horváth Péter is jó formában rajtolt ebben a szezonban is.

Újvárosi szemszögből

A mindenki számára rangos ellenfélként számolandó szombathelyiek egy ilyen rajt után talán leginkább saját maguk számára szeretnék bizonyítani az erejüket. A Dunaferr nyilván nem ragaszkodott volna egy ilyen extra figyelemhez, de ha már így alakult, keményen beleáll a feladatba.

Mi kell a helytálláshoz?

Nagy kihívás előtt állnak az újvárosiak, érthető módon az egyik állandó beszédtémájuk a hétfői találkozó. Fehér Zsolt vezetőedző is erről a feladatról nyilatkozott.

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) Mindannyian látták az eredményeket és természetes, hogy a jó kezdésünk után továbbra is jól akarnak szerepelni. A Haladás elbukott egy rangadót, ezért biztosan megkettőzött erővel készül ellenünk. Nyilván mi is azt tesszük, és egy nagyon jó mérkőzésen minimum egy pontot szeretnénk elhozni tőlük.

Nagyon fel kell készülnünk a játékukból, és az első pillanattól az utolsóig nagy koncentrációval kel tennünk a dolgunkat. Hasonlóan, mint ahogy az Aramis ellen is.

Azt látjuk, hogy a mostani ellenfelünk a külföldi játékosaival és edzőjével, a várhatóan nagy létszámú lelkes közönségükkel, komoly feladatot jelentenek majd a számunkra.

Többségükben fiatal embereket viszel majd a csatába!

-Már bizonyították, hogy nem ijednek meg a saját árnyékuktól. Ezúttal persze még nagyobb elszántsággal kell nekik harcba szállni. Nagyon várják ezt a lehetőséget. Minden mérkőzés egy tanulási folyamat része a játékosoknak és a vezetőiknek egyaránt. A hétfői főleg az lesz.

Örömmel készül

Horváth Benedek szemmel láthatóan higgadtan készül erre a hétfőre.

Horváth Benedek (Fotó: Dénes János) Horváth Benedek (Fotó: Dénes János) Az első meccsünk is nehéz volt. A nagy meleg, a jó ellenfél tette azzá.  Úgy érzem, hogy jó a közösségünk, az összetartozásunk, egyszóval a csapatunk. Jól sikerült a felkészülésünk, és megkaptuk a későbbi feladatokhoz szükséges terhelést. Örülök, hogy sikerült győzelemmel kezdenünk.

A társaid már értik, hogy mikor mi várható tőled?-

Szerintem igen. Ezért is nagyon jó, hogy van egy játékrendszerünk, amiből a begyakorolt figurákra jól tudunk támaszkodni, és a kreatív játéknak is van tere.

A Haladás vár rátok

Szeretem az ilyen kihívásokat, amikor jó ellenfelek ellen kell játszani, mert az mindig feldobja a csapatot.

Már várja az új kihívást

Egy sérülés miatt izgalmasan alakult Faragó Lajos felkészülése a bajnoki rajtra.

Faragó Lajos (Fotó: Dénes János) Faragó Lajos (Fotó: Dénes János) Ez egy kicsit rám ijesztett, hiszen mindenképen szerettem volna játszani az első mérkőzésen is. Szerencsére a komoly kezelések és Provoda Évi, a masszőrünk munkájának köszönhetően már készen állok a folytatásra is.

Élveztem a nyitányt is, hiszen itt egy másik játékrendszerben dolgozunk, mint az előző csapataimnál. Úgy érzem, hogy jól ment a játék és betudtam illeszkedni. Igazi csapatmunkának köszönhető az első sikerünk.

Hétfőn rangos ellenfél ellen játszotok

Nagyon komoly a felkészülésünk, sok új információt kaptam, amik a segítségemre lesznek. Jó dolog egy ilyen csapat ellen pályára lépni, motiválni fog bennünket, szeretnénk megmutatni, hogy mit is tudunk igazán!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB