Oldalsáv

Az új szezon előtt

2019. augusztus 23.
Megkezdődött a Férfi Futsal NB I. új szezonja. Ebből az alkalomból kerestük fel kérdéseinkkel a névadó fő támogatónk, az ISD Dunaferr Cégvezetőjét, Tankhilevich Evgeny urat.

Balról-jobbra: Evgeny Tankhilevich, Zemankó Zoltán, Matuss Péter (Fotó: infodunaujvaros.hu) Balról-jobbra: Evgeny Tankhilevich, Zemankó Zoltán, Matuss Péter (Fotó: infodunaujvaros.hu)

Az ISD DUNAFERR Zrt. és a dunaújvárosi futsal kapcsolata immár négy szezon óta tart, a vállalat segítségével Dunaújváros az ország futsal sportjának meghatározó szereplőjévé vált. Hogyan értékeli ezt az időszakot?

A magyarországi futsal élvonalában végigküzdött négy szezon személy szerint nagyon sok örömöt és megelégedést adott nekem. Nemcsak az elért helyezések tekintetében, hanem azt is látva, hogy a terveknek megfelelően egy nagyon érdekes projekt valósul meg.

A projekt megvalósítói kivételes képességet mutattak a csapatépítés terén. A kétség első árnya az ő elköteleződésüket illetően, számomra a projekt végét jelentené, de egyszerűen fantasztikus, ahogy a rendelkezésükre álló költségvetéssel dolgoznak. Úgy gondolom, hogy a legtöbb sportklub példaként tekinthet erre.

A legnagyobb öröm nekem a gyerekeket volt látni, ahogy a nagycsapatot követik. Nagyon várom azt az időt, amikor a dunaújvárosi szülők büszkén tekintenek majd a futsalozó gyerekeikre.

A „DUNAFERR” név hazánkban nem csak az acélgyártás, hanem a sport területén is évtizedekre visszatekintő brand. A sportszponzorációban jelentős múltra visszatekintő vállalat számára melyek azok az indokok, amely miatt a helyi futsalt érdemesnek tartja a támogatásra?

- Nézze, ez azért meglehetősen bonyolult kérdés. Tudom, hogy az én ittlétem előtt a város híres volt a sportsikereiről, és hogy azok jórészt a Dunaferrhez kötődtek. De azt gondolom, hogy a sportambíciókat a szponzor lehetőségeihez viszonyítva kell mérni. Azok az idők, amikor a Dunaferr súlyosan veszteséges volt, azonban a város sportklubjai virágoztak és a gyár sportolókat foglalkoztatott, régen elmúltak.

Ma a prioritás az, hogy minél több helyi fiatalt vonzzunk a futsalhoz, amely nagyszerű sport és országos szintű versengés. A városban nincs túl sok szórakozási lehetőség, ezért nagyszerű látni, hogy az emberek a csarnokba jönnek futsal meccset nézni.

Természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Dunaferr és Dutrade logók országos szinten megjelennek. Ez jól szolgálja azt a célt, hogy a Dunaferr nevet az ország minden részén megismertessük a közvéleménnyel, ahol az általunk gyártott acélt használják építkezésekhez és további feldolgozásra egyaránt.

De még egyszer, a legfontosabb, hogy a futsal örömöt tud okozni e nagyszerű város polgárainak!

Az elmúlt bajnokság előtt milyen eredményeket remélt felnőtt csapatunktól?

- Őszintén szólva azt reméltem, hogy a csapat a korábbi szezonok sikereire alapozva dobogós helyen tud végezni. Ezzel együtt nem tekintem a 4. helyezést tragédiának, inkább úgy fogalmazok, hogy ez ugródeszka a következő eredményekhez.

A mögöttünk álló szezon komoly küzdelmeket hozott, a pályán kiváló ellenfelekkel találkoztunk, a pályán kívül pedig a gyúrónak és az orvosoknak kellett nagy meccset vívnia a kulcsjátékosok súlyos sérüléseinek kezelésével. Mindezek fényében reálisnak tartja az elért eredményeket?

- A 2018/2019-es szezon eredményét úgy tekintem, mint ami a jelenlegi játékerő alapján az elérhető maximum volt. Az eredmények egyáltalán nem a hozzáállásra vagy az erőfeszítések hiányára vezethetők vissza. A csapat számos hihetetlen mérkőzést játszott, amelyen minden játékos és az edző mindent kiadott magából.

A kirakatban lévő felnőtt csapat mellett a „hátországban”, az utánpótlás csapatok háza táján is komoly munka folyik. Figyelemmel kíséri az itteni eseményeket is? Mennyire lehet fontos a szponzor számára a háttérmunka?

- A szórakozás szerves része a játéknak, és esetenként ugyanannyira fontos, mint a játék maga. Küzdenünk kell, hogy több nézőt hozzunk a lelátókra, el kell mennünk a gyárba, az egyetemre, más vállalkozásokhoz, hogy megtöltsük a nézőteret. És természetesen ki kell alakítanunk a szurkolók leghűségesebb csoportját, akik az idegenbeli mérkőzésekre is elkísérik a csapatot.

Már megszokhattuk, hogy az ISD DUNAFERR Zrt. vezetői gyakran tűnnek fel a mérkőzéseken, és amikor eljönnek, a közönséggel együtt, a lelátóról szurkolnak. A támogató egyben szurkoló is?

- Természetesen a tőlünk telhető mértékben támogatjuk a csapatot. Oroszországban és Ukrajnában olyan a kultúránk, amely szoros összefonódást jelent a gyárat képviselő csapattal. Dunaújvárosi lakosként pedig a csapat szurkolójának is kell lennünk.

Az elmúlt évek tapasztalatainak tükrében milyen jövőkép vázolható fel a vállalat és a futsal kapcsolatában?

- A csapatunk jövőjét akként látom, hogy továbbra is a legjobbak között marad, nem feltétlenül úgy, hogy állandó listavezetővé válik, de kérlelhetetlenül küzd a minél magasabb helyezésért. Azt akarom, hogy a csapat törekedjen egy-két helyezéssel jobbat elérni annál, mint amit a „papírforma” jelentene számára!

A csapatépítés szempontjából személy szerint nekem az lenne a legfontosabb, hogy dunaújvárosi srácokat, a Dunaferres munkavállalók gyerekeit lássam a futsalhoz kötődni. Számomra csak az a sport számít, amikor a kollégám büszkén mondhatja: láttad a fiamat Dunaferres logóval a mezén az egész ország előtt játszani?!

Mit vár az előttünk álló szezontól?

- Érdekes mérkőzéseket és izgalmas csatákat várok. A rájátszásba kell jutnunk, a többi pedig majd kiderül! Kívánom, hogy a srácokat kerüljék el a sérülések, maradjanak egészségesek a nehéz szezon során, és természetesen egy kis szerencsére is szükségünk lesz majd!

Hajrá magyarok! Hajrá Dunaferr! Legyünk büszkék rátok!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB