Oldalsáv

A Futsal Leszno vendégjátékára készülünk

2019. augusztus 16.
Első alkalommal érkezik hozzánk a lengyel Klub Sportowy Futsal Lesno csapata, hogy egy felkészülési mérkőzésen lépjen pályára a DUNAFERR DUE DUTRADE FC ellen. A találkozó a Dunaújváros Sportcsarnokban, 2019.08.17-én szombaton, este hatkor kezdődik.

Néhány szóban a szombati vendégeinkről

A Futsal Leszno-t 2014-ben alapították. Azóta kemény, következetes úton haladva, mára a lengyel első ligába kerültek. Őket és a közönségüket is megérintette a futsal varázsa, komoly terveket szőve törekednek a további minél jobb eredmények elérésére.

Az elmúlt szezonban megnyerték a második liga 1. csoportjának bajnokságát. A 22 meccsből 19 győzelemmel 1 döntetlennel és két vereséggel, 125-38-as gólkülönbséggel kerültek az élre. Ők lőtték a ligájukban a legtöbb gólt.

A bajnokságuk első osztályában, az Ekstraklasy-ban 14 csapat vívja meg a csatáit. Természetesen a céljuk, hogy véglegesen szeretnék megalapozni a helyüket a legjobbak között.

Alaposan felkészülnek

A szombati vendégeink a bajnoki rajtjuk előtt, a kemény edzések mellett, egy sor felkészülési mérkőzést is vállaltak. Néhány napja 5-2-re verték a Herthy 06 Berlin csapatát. Kedden a Premier League GSF Gliwice-szel mérkőztek meg, tőlük némi balszerencsével 5-1-es vereséget szenvedtek.  A legénység pénteken indult Magyarországra, de addig is napi két tréninggel készült a bajnoki rajtra, és az itteni megmérettetésre. Minden bizonnyal kemény ellenfeleink lesznek. A bajnoki menetelésüket hazai pályán szeptember 7-én szombaton kezdik meg.

A kapcsolat

Leszno és Dunaújváros, az egyetemeik, valamint a futsal csapataik megalapozott és tartós kapcsolatban állnak. Mint Tiger Szabolcstól, a Dunaújvárosi Egyetem Diák Sport Egyesületének elnökétől megtudtuk:

-Dunaújváros és Leszno lengyel város egyetemei 2011 óta állnak, elsősorban az Erasmus ösztöndíj program által működtetett partneri kapcsolatban. Az eltelt idő alatt a kapcsolat barátsággá alakult a két intézet, illetve az ott dolgozók között.

Körülbelül három évvel ezelőtt Mikolaj Zgainsky, a lengyel egyetem nemzetközi kapcsolatok irodájának vezetője keresett meg bennünket azzal a gondolattal, hogy városaink futsal csapatai között is érdemes lenne létrehozni egy együttműködést.

A megbeszélteknek megfelelően aláírásra került egy együttműködési nyilatkozat. Ebben a felek kijelentették, hogy megpróbálnak a futsalban közösen fejlődni, egymást szakmailag segíteni.

A lengyel egyetem kollégája a futsal kapcsolat létrehozása után még tovább ment: hosszas és kitartó előkészítő munka után, Leszno és Dunaújváros önkormányzata testvérvárosi megállapodást írtak alá. Mindeközben a Dunaújvárosi Egyetem Diák Sport Egyesületének futsal csapata meghívást kapott 2018 januárjában, hogy látogassunk el hozzájuk egy barátságos mérkőzésre, amit mi teljesítettünk is.

A vendéglátóink nagyon kedvesek voltak, és e mellett különleges élményekben volt részünk. Nagyszabású show-val , tüzijátékkal, fogadták a csapatunkat a helyi sportcsarnokban.

Szerencsére arról a túráról egy idegenben elért győzelemmel tértünk haza. Már akkor megállapodtunk, hogy az ő csapatuk majd viszonozza a látogatásunkat és vendégjátékunkat, amire ezen a héten szombaton kerül sor.

Lesznói emlékek

Csapatunk a Klub Sportowy Futsal Lesno meghívására szerepelt már náluk. Az akkori túrán résztvevők az eseményről kellemes élményeket, a csapat mentalitásáról és sportszerűségéről jó emlékeket őriznek. Az mindenesetre figyelmeztető tény, hogy azóta a lengyel barátaink feljutottak az első ligába.

Egy nagyon jó mérkőzést fogunk velük játszani!

Ezt válaszolta Fehér Zsolt vezetőedzőnktől, amikor a Futsal Lesznoról kérdeztük.

-Komolyan vesszük ezt a mérkőzést is. Németh Pétertől kaptam a játékukról videó anyagot, amit majd felhasználunk a rájuk való felkészülésben.

Azt kell mondjam, hogy egy nagyon jó erőkből álló lengyel csapattal fogunk játszani. Szép sikerrel most kerültek fel az ő első osztályukba, amivel erősen megközelítik a hazai NB I. színvonalát. Biztos  vagyok benne, hogy kiegyensúlyozott ellenféllel nézünk majd szembe. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést fogunk velük játszani!

Egy jó mérkőzésre számíthatnak a kilátogató szurkolók!

Németh Péter, a csapatkapitány szerint, aki szívesen emlékezik a korábbi lengyel turnéjukra.

-Nagyon jól sikerült túra volt, szép emlékekkel gazdagodtunk és egy jó csapattal játszottunk. Óriási körítést csináltak a mérkőzésnek, utánpótlás csapatokkal és egy óriási show-val leptek meg bennünket. A csapatukat már akkor is nagyon jó fizikumú, nagy darab srácok alkották, akikkel egy kemény mérkőzést játszottunk. Jól ütköztek, megpróbáltak centerjátékot játszani, és eredményesen cselezni. Most is hasonlóra egy ki-ki meccsre számítok. Nyilván egy felkészülési sorozat vége felé járnak, fárasztó lesz az utazásuk is, de ugyanolyan komolyan fogják venni, mint ahogy akkor mi is náluk tettük.

Komolyan kell vennünk őket!

Csányi Dávid még szinte újoncként vett részt a két csapat első, lengyelországi találkozóján, de kellemes emlékeket őriz róla.

-Nagyon korrekt vendéglátásban részesültünk náluk. Mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat náluk. Azt mondhatom, hogy minden szempontból tízes volt az a túra.

A szombati találkozóról azt gondolom, hogy komolyan kell vennünk őket, hiszen egy jó erőben lévő csapat, akik most kerültek föl az első osztályba és biztosan jó lendületben vannak a sikerük miatt. Keményeknek mondanám őket, de a szabályok adta lehetőségeken belül, a durvaságot elkerülik. Játszák a futsalt,  és a fizikumuk is meg van hozzá, ahogy a gyorsaságuk is.  Egy jó színvonalú élvezetes mérkőzésre számítok, ahol remélem mi leszünk a győztesek!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB