Oldalsáv

Nagy a tét, őrült izgalmak várhatók

2019. május 10.
A Férfi Futsal NB I. "A" csoport 8. fordulójában játszuk a DUNAFERR DUE DUTRADE FC - RUBEOLA FC CSÖMÖR mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban ma este héttől.

A világ egyik legkülönlegesebb rájátszásában, öt hét után lép tétmeccsen pályára a Csapatunk. Nem lesz egy egyszerű feladvány a számukra, ahogy a kényszer szülte újratervezésekből összeállt idei szezonjuk sem volt az. Most mégis harcban állnak a bronzérem megszerzéséért.

Kilestük őket

A hét egyik edzésén. Nem voltak köztük fogadkozók, „megmondók”, túlzott magabiztosak és pesszimisták sem. Simán jókedvük volt. A földön járnak, de mindegyik meccsen győzni akarnak. Robogtak, mint a veszedelem. Az ősz óta nem voltak ilyen jó passzban. Jövőre már fényesebb érmet akarnak.

Besűrűsödött a mezőny

A csoportjuk élén már befoghatatlanul az MVSC Berettyóújfalu áll az élen. Második helyen egy mérkőzéssel ugyan többet játszva, mint az őket követő Dunaferr, de azonos pontszámmal a Csömör következik. És, hogy legyen benne még egy kis izgalom: az újvárosiaktól egy ponttal lemaradva, de velük azonos számú mérkőzést játszva áll a negyedik helyen a Debrecen.

Jön a Mumus?

Túl sok borsot tört az utóbbi találkozókon a a DUNAFERR DUE DUTRADE FC orra alá a Csömör csapata. Mit mondhatunk róluk a péntek esti találkozó előtt: jön a Mumus? Ezt kérdeztük Németh Pétertől a csapatunk klasszis játékosától.

Németh Péter (Fotó: Dénes János) Németh Péter (Fotó: Dénes János) Jön egy csapat, akinek ugyanolyan élet-halál mérkőzés lesz ez a pénteki, mint nekünk.  Soha nem szoktam Mumusról beszélni, tudjuk, hogy mit játszottunk ellenük, és ismerjük a tabella jelenlegi állását, ezért nagyon kiélezett csatára számítok. Alaposan készülünk ellenük.

Csak nem a dobogóra akarnak ők is feljutni?

Szerintem pedig oda. Úgy alakultak az eredmények, hogy bármi megtörténhet. Minden, az ő helyzetükben lévő csapat azt tűzné ki maga elé célul, hogy „na, mit lehet ebből a mostani tabella állásból kihozni?”! Ezért gondolom, hogy ők is dédelgetnek ilyen álmokat.

Remélem, hogy nektek viszont egy tervetek van: az idei szezon végén, a bronzérem megszerzése?!

Természetesen. Abszolút nem vagyok babonás, de most csak annyit mondok: nagyon fontos meccs lesz a péntek esti. Ráhangolódtunk.

Szükségetek van-e a „plusz játékosokra” a nézőtéren?

A kiscsapatomnak, a gyerekeknek is erről meséltem, hogy miért fontos, hogy ők, a szüleik, a kísérőik és a barátaik is ott legyenek a mérkőzésen. Mindig óriási plusz erőt jelentenek, ha ott vannak velünk. Ezért aztán mindenkit, aki szimpatizál velünk és szereti ezt a sportot, nagyon jó szívvel várunk a Dunaújváros Sportcsarnokba, ma este hétre!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB