Oldalsáv

Sovány vigasz

2019. április 7.
Bajnokesélyest csináltunk. Túlzás és büszkeség nélkül, és nyilván rosszkedvűen mondhatják el ezt magukról a DUNAFERR DUE DUTRADE FC játékosai. Igazi rangadókat játszottak az MVFC BERETTYÓÚJFALU csapatával, de nem tudták őket legyőzni.

A játék ragyogóan működött

Persze nem csak az utóbbi, ezúttal Berettyóújfaluban vívott csatában, az elmúlt hét péntekén, de most maradjunk egyelőre, ennél.

Túlfűtöttség, fogadkozások nélkül melegítettek a szembenálló felek, és egy teltháznyi lelkes közönség bíztatása mellett kezdték meg a mérkőzést. A folytatás is a várt forgatókönyv pergett. A hazaiak mindent bedobtak a megbízható előny megszerzésért, amit előbb Gál István, majd Nagy Imre a góljaikkal alapoztak meg (2-0).

Az újvárosiak, akik Pál Patrik centerjátékával ismét előbbre léptek a taktikai repertoárjukkal, higgadtan reagálták le a könnyelműségeikből született hátrányt. Módszeresen építkeztek, iskolajátékkal borzolták a hazai közönség idegeit, majd egy Hosszú - Öreglaki villanás után az utóbbi szépített (2-1). A záró tíz perc az övék lett.

A fordulás után

Legényes hazai rohamok után Pál Patrik hozta az egyenlítés örömét a társainak (2-2). Akiknek, ahogy fél órája, ismét jöttek a könnyelműségeik, amit Henrique Da Silva büntetett (3-2). Az újvárosiaknak a pontrúgásokra ezen az estén nem volt szerszámuk.

A záró tíz perc ezúttal is a Dunaferré lett, de Gál István szemfülesen megharcolt kipattanóból lőtt góljáért (4-2), valamint Nagy Imre tízméteresből bebombázott találatáért, csakis magukat okolhatták (5-2). A fináléban hozott pazar, emberelőnyös játékuk jutalma, egy újabb parádés Öreglaki szépítés lett (5-3).

A kapu nyitva maradt

Az előrefelé bemutatott, a szezon talán eddigi legjobb játékát, ahogy a legutóbbi hazai pályás meccsükön is, a gyengén őrzött hálójuk miatt eltékozolták. A végén az MVFC Berettyóújfalu örülhetett a döntőbejutásának.  

A mérkőzés után ezt hallottuk

Mullor Cabrera Sergiotól, a győztesek vezetőedzőjétől:

Ebben a szakaszban semmi sem egyszerű, ez a mérkőzés sem volt az. nagyon sokat készültünk és dolgoztunk azon, hogy két hónappal a döntő előtt megszerezzük az első helyet, ami a részvételünkhöz szükséges volt. Egész szezonban nagyon jól dolgozott a csapat.

Elképesztő, hogy az MLSZ most egy hónap szünetet rendelt el. A játékosok benne vannak a rájátszás hajrájában, és ez a megállás nagyon nem jó senkinek sem.

A folytatásban először is pihenünk egy hetet. Utána pedig készülnünk kell a rájátszás többi meccsére és a döntőre…

Augusztus óta a bajnokság megnyerésére készülünk, de a Magyar Kupa elnyerésének is nagyon örülünk. Most mindenképen megpróbáljuk elérni, amit a tavalyi évben nem sikerült!

Fehér Zsolttól a DUNAFERR DUE DUTRADE FC vezetőedzőjétől:

Sajnos nem gazdagodtunk újabb három ponttal a mai napon. Viszont a játékosaim az én szememben győztesként hagyták el a pályát. az elsőtől az utolsó pillanatig küzdöttek, és ezzel nagyon megnehezítették az ellenfelünk dolgát, aki a ami napon is bebizonyította, hogy egy nagyon jó csapat.

Nonszensz, hogy kettő faultot csinálunk az első félidőben, de ötöt írtak be nekünk. Nem hagyták, hogy a saját játékunkat játszhassuk, hogy erőszakosak vagyunk, kimegyünk és letámadunk. Ezért kellett többször is elővennünk az emberelőnyös játékunkat, amikből két gólt lőttünk és további helyzeteink is kialakultak belőle.

A folytatásban mennünk kell tovább, és az előttünk álló mindhárom mérkőzést meg kell nyernünk, hogy elérjük a céljainkat.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB