Oldalsáv

Nagy a harc a dobogós helyekért

2019. április 5.
Óriási erőket mozgatnak meg a csapatok a Futsal NB I. Rájátszásában. Nem lehet kérdés, hogy a mai MVSC Berettyóújfalu - DUNAFERR DUE DUTRADE FC mérkőzés sem lesz sétagalopp, egyik csapat részére sem. A csatát ezúttal új helyszínen, az Kabos Endre Sportcsarnokban vívják meg ma este fél héttől.

Változnak-e a helyi szokások?

A rájátszás eddigi mérkőzései során, a Férfi Futsal NB I. Felsőházának mindkét csoportja bőséggel szállította a kemény meglepetéseket, a papírformát romba döntő eredmények miatt.  

Ez az alaphelyzet

Tetszik, vagy nem tetszik, az „A” csoport tagjainak el kell ismerniük, az MVSC Berettyóújfalu hegemóniáját, hiszen nem a szél fújta őket az első helyre, hanem a könyörtelenül kiharcolt eredményeik. Remek szériát fut a talán legjobb körülményeket élvező és kiváló játékosokból álló, köztük remek latinokkal megerősített csapat. Néha ugyan döccenőkkel, de ebben a sorozatban a mérkőzéseik végére rendre az ő akaratuk érvényesült. Az önbizalmukat érthetően tovább növelte a magyar Kupa elnyerése is.

A vereségekből tanulni

Ez bizony keserű kenyér, de adott helyzetekből a legokosabb dolog, amit a tetszőleges sportágban induló versenyző megtehet. A hibákat föltárva, keményen dolgozva, magabiztosabban várható a következő összecsapás.

A most tárgyalt két csapat dolgában nagyon is emlékezetes a legutóbbi dunaújvárosi erőpróbájuk, ami rangadó volt a javából. Tegyük hozzá, hogy az a hazaiak hihetetlen vereségével, hervasztó egyéni hibák miatt zárult 3-5-re.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán…

Igaz, hogy a hazaiak kényszer szülte februári új csapat építése során még becsúszott két idegtépázó zakó, de a sok értelmes és céltudatós munka meghozza a gyümölcsét. Itt is, ezúttal is úgy történt.

A rájátszásban már nincs könnyű győzelem, ezért nagy kár lenne a legutóbbiakat azoknak minősíteni. Igenis, előbb a Debrecen, majd az elmúlt hétfőn a Szigetszentmiklós legényei a maguk módján mindent megtettek a saját sikerükért. Hogy egyik sem lett a forduló mérkőzése? Az nagyon biztos, de a nehézségeket akkor is lekellett győzni, és a két meccsen  akármilyen passzivitás, bunker-futsal ellenére az újvárosiak csak begyűrték azt a jó kis tizenkettő gólt… Arra bizony építkezni lehet és kell is.

Lehet-e győzni menni Berettyóújfaluba?

Bizony lehet, de a hazai mezőnynek az ismert tények miatt nem a legszerencsésebb opció. Egy becsületes, kemény, a tudásukat megfelelően koncentráló játékkal azonban a DUNAFERR DUE DUTRADE FC játékosai bízhatnak egy tisztes eredményben.

Fehér Zsolt vezetőedző taktikusan építette föl az utóbbi három nap edzéstervét. Ő aztán biztosan nem hisz a rózsaszínű ábrándokban, de az előbb említettekben annál inkább. „Csak” meg kell valósítani a csapatának az aznapi terveket.

Németh Péter ilyenkor azt mondja, elég a száz százalékot hozni, mert attól többet nem is lehet. Szerinte minden ellenfelet tisztelni kell, de tudni való, hogy legyőzhetetlen csapat nincs. Helyt kell állni, ez a legfontosabb.

Klacsák Bence hétfőn mester hármast rúgott, de az ünneplése az nap véget ért. Úgy érzi, hogy ismét jól működik a csapat, bízik a tisztes helytállásban és ő minden meccsen a győzelemért harcol.

Öreglaki Norbert szépen beleépült az újvárosi csapatba, megtalálta a góllövő cipőjét is. Úgy érzi beérett az a rengeteg munka, amit az elmúlt időszakban elvégeztek. Neki is van lámpaláza, de az a kezdő sípszóig tart és utána már a számára legjobb dolog, a játék kezdődik.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB