Oldalsáv

Nagy a harc a dobogós helyekért

2019. április 5.
Óriási erőket mozgatnak meg a csapatok a Futsal NB I. Rájátszásában. Nem lehet kérdés, hogy a mai MVSC Berettyóújfalu - DUNAFERR DUE DUTRADE FC mérkőzés sem lesz sétagalopp, egyik csapat részére sem. A csatát ezúttal új helyszínen, az Kabos Endre Sportcsarnokban vívják meg ma este fél héttől.

Változnak-e a helyi szokások?

A rájátszás eddigi mérkőzései során, a Férfi Futsal NB I. Felsőházának mindkét csoportja bőséggel szállította a kemény meglepetéseket, a papírformát romba döntő eredmények miatt.  

Ez az alaphelyzet

Tetszik, vagy nem tetszik, az „A” csoport tagjainak el kell ismerniük, az MVSC Berettyóújfalu hegemóniáját, hiszen nem a szél fújta őket az első helyre, hanem a könyörtelenül kiharcolt eredményeik. Remek szériát fut a talán legjobb körülményeket élvező és kiváló játékosokból álló, köztük remek latinokkal megerősített csapat. Néha ugyan döccenőkkel, de ebben a sorozatban a mérkőzéseik végére rendre az ő akaratuk érvényesült. Az önbizalmukat érthetően tovább növelte a magyar Kupa elnyerése is.

A vereségekből tanulni

Ez bizony keserű kenyér, de adott helyzetekből a legokosabb dolog, amit a tetszőleges sportágban induló versenyző megtehet. A hibákat föltárva, keményen dolgozva, magabiztosabban várható a következő összecsapás.

A most tárgyalt két csapat dolgában nagyon is emlékezetes a legutóbbi dunaújvárosi erőpróbájuk, ami rangadó volt a javából. Tegyük hozzá, hogy az a hazaiak hihetetlen vereségével, hervasztó egyéni hibák miatt zárult 3-5-re.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán…

Igaz, hogy a hazaiak kényszer szülte februári új csapat építése során még becsúszott két idegtépázó zakó, de a sok értelmes és céltudatós munka meghozza a gyümölcsét. Itt is, ezúttal is úgy történt.

A rájátszásban már nincs könnyű győzelem, ezért nagy kár lenne a legutóbbiakat azoknak minősíteni. Igenis, előbb a Debrecen, majd az elmúlt hétfőn a Szigetszentmiklós legényei a maguk módján mindent megtettek a saját sikerükért. Hogy egyik sem lett a forduló mérkőzése? Az nagyon biztos, de a nehézségeket akkor is lekellett győzni, és a két meccsen  akármilyen passzivitás, bunker-futsal ellenére az újvárosiak csak begyűrték azt a jó kis tizenkettő gólt… Arra bizony építkezni lehet és kell is.

Lehet-e győzni menni Berettyóújfaluba?

Bizony lehet, de a hazai mezőnynek az ismert tények miatt nem a legszerencsésebb opció. Egy becsületes, kemény, a tudásukat megfelelően koncentráló játékkal azonban a DUNAFERR DUE DUTRADE FC játékosai bízhatnak egy tisztes eredményben.

Fehér Zsolt vezetőedző taktikusan építette föl az utóbbi három nap edzéstervét. Ő aztán biztosan nem hisz a rózsaszínű ábrándokban, de az előbb említettekben annál inkább. „Csak” meg kell valósítani a csapatának az aznapi terveket.

Németh Péter ilyenkor azt mondja, elég a száz százalékot hozni, mert attól többet nem is lehet. Szerinte minden ellenfelet tisztelni kell, de tudni való, hogy legyőzhetetlen csapat nincs. Helyt kell állni, ez a legfontosabb.

Klacsák Bence hétfőn mester hármast rúgott, de az ünneplése az nap véget ért. Úgy érzi, hogy ismét jól működik a csapat, bízik a tisztes helytállásban és ő minden meccsen a győzelemért harcol.

Öreglaki Norbert szépen beleépült az újvárosi csapatba, megtalálta a góllövő cipőjét is. Úgy érzi beérett az a rengeteg munka, amit az elmúlt időszakban elvégeztek. Neki is van lámpaláza, de az a kezdő sípszóig tart és utána már a számára legjobb dolog, a játék kezdődik.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB