Oldalsáv

Nem mentegetőzünk

2019. március 10.
Pénteken este nem mi győztünk. RUBEOLA FC CSÖMÖR- DUNAFERR DUE DUTRADE FC 3-2. A házigazda bemutatta az elismerésre méltó küzdőszellemét, ami az egy gólos fölényük kicsikarására volt elegendő.

És mi mit csináltunk?

Küzdöttünk, felborítottunk minden számítást, ami a kondíciónkra, vagy a kitartásunkra vonatkozott. Bátran felvállaltuk az egy az egybeli harcokat, és aki arra járt, tűz alá vette a helyiek kapuját. Megszámlálhatatlan esetben. És háromszor benéztük magunknak az ellenfél kontráját.

Egy sima zakó?

Nem éppen. Fájdalmasan rossz sorozatot zárt a csapatunk. A Berettyó, a Veszprém, és a Csömör elleni találkozón látottak hasonlósága alapján, akár föl is menthetnénk őket, mondván: nem mellettük állt a szerencse. Valóban a szerencsén múlott?

A szerencse

Jó, ha nekünk játszik, de ha az ellenfelünk élvezi a kegyeit, keserű lesz a vége. Ezt az ízt már február 8-a óta ízlelgetjük. Négy alkalommal volt „szerencsénk” hozzá. Ez a porció egy szezonra való volt, elég lesz belőle.

A szezon első fejezete

A nyár végén újjá alakult a csapatunk. Óriási lendülettel, ritkán látható eredményességgel kezdett. A felmerülő hibákat a következő mérkőzésekre feledtetni tudták.

A második

A kényszerűség miatt megváltoztatott taktika kiválóan működik. A csapatunk gyors maradt, látványosan bejátssza a pályát, minden támadás ígéretes helyzeteket szül, szemmel láthatóan kodicionálisan is állja a versenyt, száz ziccernél és seregnyi kapufánál tartunk. A góllövéssel még hadilábon állunk.

A harmadik

Most kezdődik. Van-e valaki, akinek bizonygatni kell, hogy ezek a tehetségüknél fogva, akár a bajnokságra is aspiráns fiúk éhesek a sikerre?  Vagy valaki, aki nem hisz az elvégzett munka sikerében? Márpedig itt, nap - nap után látható módon, rengeteg, jó szemmel és kézzel irányított magas színvonalú edzés zajlik.

A kvalitások

Két sornyi nyerő típusú, kiváló játékos, akik mögött ott állnak a trónkövetelők. Legutóbb már csak egy hajszál választotta el őket a szezon végéig tartó sikerszériájuk kezdetétől. Az élükön áll a kivételesen jó képességű és ezer fokon izzó Mester, akitől mostanában is gyakran hallhatjuk, hogy „A szerencse azé lesz, aki megdolgozik érte”, de azt is, hogy „Úgy fogsz játszani a pályán, ahogy edzel!”. Megszívlelendő tanulságok. Várjuk, hogy beérjenek.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

A csömöri fiaskó után

Mindenféle csúnyaságokat lehetne kiabálni a pénteki vereség miatt, de minek? Helyette nyilván előremutató lépésekre van szükség. Azon az úton jár a csapat. Ebben a csoportban mindenki keresztbe veri egymást, bármi előfordulhat, még jól is kijöhetünk belőle! Jól fogunk kijönni belőle.

Éljátékosaink mondták

Német Péter:

Nem szeretnék az ilyen helyzetekben, már klasszikusnak számító szófordulatokat használni. Személyeskedni és csámcsogni a mások által vétett hibákon, mert az, mint rendesen, most sem vezetne sehová. Azt hiszem, ezzel a meccsel le kell zárnunk a múltat, és a jövőnkön, a hibáink kijavításán kell dolgoznunk.

Látjuk, hogy mi vezetett idáig és tudjuk, hogy csak egymásra számíthatunk. Mi egy jó csapat vagyunk, összekapaszkodunk, és pozitívan feltöltődve vágunk vele a további feladatokba. Hiszünk abban, hogy majd a bronzéremért játszhatunk.

Szeghy Szabolcs

A sport sok mindenre megtanítja az embert. Általában, (ahogy az életben is) a kudarcokból tudunk a legtöbbet tanulni, mert olyankor az embernek muszáj magába szállnia és kicsit számot vetni az eddigiekkel.  Amennyiben, ha jól végzi az önvizsgálatot, a jövőben is tud belőle meríteni, és nem követi el ugyanazokat a hibákat.

Ezek az időszakok megtanítanak minket az alázatra, arra hogy esendők vagyunk és a siker nem jön magától, ezért mindig meg kell dolgoznunk érte. Egy sikeres csapat nem létezik kudarcok nélkül, ezeket együtt kell megélnünk és tanulnunk belőle, hogy a végén győztesek lehessünk.

Nem szabad bűnbakokat keresnünk és egymásra mutogatnunk, magunkba kell néznünk és együtt vissza találni a helyes útra. Ehhez kívánok most magunknak sok erőt és kitartást! Továbbra sem lehet más a célunk, minthogy éremért játsszunk.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB