Oldalsáv

Nem mentegetőzünk

2019. március 10.
Pénteken este nem mi győztünk. RUBEOLA FC CSÖMÖR- DUNAFERR DUE DUTRADE FC 3-2. A házigazda bemutatta az elismerésre méltó küzdőszellemét, ami az egy gólos fölényük kicsikarására volt elegendő.

És mi mit csináltunk?

Küzdöttünk, felborítottunk minden számítást, ami a kondíciónkra, vagy a kitartásunkra vonatkozott. Bátran felvállaltuk az egy az egybeli harcokat, és aki arra járt, tűz alá vette a helyiek kapuját. Megszámlálhatatlan esetben. És háromszor benéztük magunknak az ellenfél kontráját.

Egy sima zakó?

Nem éppen. Fájdalmasan rossz sorozatot zárt a csapatunk. A Berettyó, a Veszprém, és a Csömör elleni találkozón látottak hasonlósága alapján, akár föl is menthetnénk őket, mondván: nem mellettük állt a szerencse. Valóban a szerencsén múlott?

A szerencse

Jó, ha nekünk játszik, de ha az ellenfelünk élvezi a kegyeit, keserű lesz a vége. Ezt az ízt már február 8-a óta ízlelgetjük. Négy alkalommal volt „szerencsénk” hozzá. Ez a porció egy szezonra való volt, elég lesz belőle.

A szezon első fejezete

A nyár végén újjá alakult a csapatunk. Óriási lendülettel, ritkán látható eredményességgel kezdett. A felmerülő hibákat a következő mérkőzésekre feledtetni tudták.

A második

A kényszerűség miatt megváltoztatott taktika kiválóan működik. A csapatunk gyors maradt, látványosan bejátssza a pályát, minden támadás ígéretes helyzeteket szül, szemmel láthatóan kodicionálisan is állja a versenyt, száz ziccernél és seregnyi kapufánál tartunk. A góllövéssel még hadilábon állunk.

A harmadik

Most kezdődik. Van-e valaki, akinek bizonygatni kell, hogy ezek a tehetségüknél fogva, akár a bajnokságra is aspiráns fiúk éhesek a sikerre?  Vagy valaki, aki nem hisz az elvégzett munka sikerében? Márpedig itt, nap - nap után látható módon, rengeteg, jó szemmel és kézzel irányított magas színvonalú edzés zajlik.

A kvalitások

Két sornyi nyerő típusú, kiváló játékos, akik mögött ott állnak a trónkövetelők. Legutóbb már csak egy hajszál választotta el őket a szezon végéig tartó sikerszériájuk kezdetétől. Az élükön áll a kivételesen jó képességű és ezer fokon izzó Mester, akitől mostanában is gyakran hallhatjuk, hogy „A szerencse azé lesz, aki megdolgozik érte”, de azt is, hogy „Úgy fogsz játszani a pályán, ahogy edzel!”. Megszívlelendő tanulságok. Várjuk, hogy beérjenek.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

A csömöri fiaskó után

Mindenféle csúnyaságokat lehetne kiabálni a pénteki vereség miatt, de minek? Helyette nyilván előremutató lépésekre van szükség. Azon az úton jár a csapat. Ebben a csoportban mindenki keresztbe veri egymást, bármi előfordulhat, még jól is kijöhetünk belőle! Jól fogunk kijönni belőle.

Éljátékosaink mondták

Német Péter:

Nem szeretnék az ilyen helyzetekben, már klasszikusnak számító szófordulatokat használni. Személyeskedni és csámcsogni a mások által vétett hibákon, mert az, mint rendesen, most sem vezetne sehová. Azt hiszem, ezzel a meccsel le kell zárnunk a múltat, és a jövőnkön, a hibáink kijavításán kell dolgoznunk.

Látjuk, hogy mi vezetett idáig és tudjuk, hogy csak egymásra számíthatunk. Mi egy jó csapat vagyunk, összekapaszkodunk, és pozitívan feltöltődve vágunk vele a további feladatokba. Hiszünk abban, hogy majd a bronzéremért játszhatunk.

Szeghy Szabolcs

A sport sok mindenre megtanítja az embert. Általában, (ahogy az életben is) a kudarcokból tudunk a legtöbbet tanulni, mert olyankor az embernek muszáj magába szállnia és kicsit számot vetni az eddigiekkel.  Amennyiben, ha jól végzi az önvizsgálatot, a jövőben is tud belőle meríteni, és nem követi el ugyanazokat a hibákat.

Ezek az időszakok megtanítanak minket az alázatra, arra hogy esendők vagyunk és a siker nem jön magától, ezért mindig meg kell dolgoznunk érte. Egy sikeres csapat nem létezik kudarcok nélkül, ezeket együtt kell megélnünk és tanulnunk belőle, hogy a végén győztesek lehessünk.

Nem szabad bűnbakokat keresnünk és egymásra mutogatnunk, magunkba kell néznünk és együtt vissza találni a helyes útra. Ehhez kívánok most magunknak sok erőt és kitartást! Továbbra sem lehet más a célunk, minthogy éremért játsszunk.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB