Oldalsáv

Ez is csak egy meccs lesz

2019. március 18.
Igaz, a legfontosabb, az újvárosi csapat további meneteléséhez. A Férfi Futsal NB I. "A" csoport 4. fordulójában a DUNAFERR DUE DUTRADE FC- DEBRECENI EGYETEMI AC mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban 2019. 03. 18.-án hétfőn 19:00-tól játszák.

Ez egy új bajnokság

Mármint a Férfi Futsal NB I. rájátszása. Az efféle játékrendszerben vitézkedő klubok szerte a világban és a sportágaktól függetlenül, erre az időszakra gyakran megtáltosodnak. Az idén ebben a sportágban, Magyarországon is ez történt.

A téli átigazolási időszakban a gondosan az erre a célra félretett forrásokból újjá születhettek a csapatok. Csak az „A” csoportot nézve is szembetűnőek a változások. Ilyen például a Rubeola Csömör, vagy a Szigetszentmiklós, a másik csoportban a Nyírgyulaj, vagy legutóbb a BME föltámadása. Most viszont máris kanyarodjunk a hétfői eseményre.

DEBRECENI EGYETEMI AC

A csoportban ők is két vereséggel kezdtek. Először a Szigetszentmiklós otthonában véreztek el 4-3-ra, amire az egész szakma fölkapta a fejét. Bár a föntebb leírtak tükrében talán nem is olyan meglepő a dolog.

A második alkalommal a Berettyóújfalutól elszenvedett 4-1-es zakó következett, amit nem megsértve vele a debrecenieket, egy várható eredménynek számítható. A baj nem jár egyedül, az egyik kiválóságuk, Pallai Zsolt ezen a mérkőzésen komoly sérülést szenvedett.  Reméljük túlzóak voltak az első hírek az eset súlyosságáról!

Hogy milyen tervekkel érkeznek Dunaújvárosba? Nyilván győzelmiekkel, hiszen az a normális, sportemberes magatartás. A többi a pályán kiderül.

DUNAFERR DUE DUTRADE FC

Hihetetlennek tűnő balszerencse sorozat után, csendben és megalapozott derűlátással készülnek a hétfői csatára. Egyrészt a tehetséges, és a sikerre éhes játékosok sora, másrészt az elvégzett nem kevés munka ad nekik okot rá.

A kisiklásokat követően az arra érdemes rangos játékosok már elmondták a magukét. Nincsenek talányos bejelentések és izgalmas ígéretek. A legutóbbi mérkőzés óta már, csak a „munka zaja hallatszik a műhelyükből”.

Nem kérdés, hogy mi lehet a célja ennek a legénységnek. Bebizonyítani mindenkinek, hogy a kemény akarással elvégzett munka, a páratlan játékkultúrájuk és az irányításuk meghozza a gyümölcsét. Csodák pedig nincsenek. Nem is abban bíznak, hanem önmagukban. Végig akarják járni az eltervezett útjukat. Minden adott hozzá.

Fehér Zsolt a csapat vezetőedzője már felkészült a mérkőzésre.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János Az utolsó pillanatig egy kiélezett jó mérkőzésre számítok, hiszen mondhatni mind a két csapatnak élet-halál küzdelem lesz ez a találkozó. Szerintem amelyik csapat pontot, vagy pontokat hullajt, az nem éri el az előre kitervelt céljait!

Ahogy az elmúlt hetekben bebizonyosodott, saját magunk ellenségei voltunk azzal, hogy nem használtuk ki a helyzeteinket. Ez az elmúlt hetekben sorra megbosszulta magát. Amennyiben ezen javítani fogunk, akkor itthon tudjuk tartani a három bajnoki pontot! A keretben mindenki egészségesen várja az összecsapást. Felkészültünk az előttünk álló megmérettetésre.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB