Oldalsáv

Erőfelmérés

2019. február 7.
A Férfi Futsal NB I. 18. fordulójában az alapszakasz záró eseménye következik a két élcsapatnak. Ez lesz az MVFC BERETTYÓÚJFALU- DUNAFERR DUE DUTRADE FC rangadó Berettyóújfaluban a Pálfy István Rendezvénycsarnokban, 2019.02.08. péntek 18:30-tól.

Az alapszakasz nyertese

Ez a kipárnázott pozíció ebben a szezonban a házigazdáké. Mi is ér ez igazából? A riválisok kivívott, hibára késztető feszültségét? A magabiztos továbbmenetelést a bajnoki cím irányába? Nem kötekedve velük, de egyiket sem.

Három olyan, a bajnokságból kiemelkedő csapat fenekedik az ő skalpjukra, akikre nem jellemző a megremegő láb, és akik minden a sportszerűség engedte trükköt kihasználnak majd arra, hogy a rájátszásban végre elkapják a „nagyvadat”. Az élmezőnyben csak riválisok vannak, akik nem hibáznak, ha eljön az ő idejük. Igaz a most még nem ismert csoportjukban lehetnek igazi „sötét lovak” is, akik galibákat okozhatnak.

A Berettyóújfalunak pillanatnyilag nincs veszíteni valója. Öt pont előnnyel állnak a tabella élén, a többiek hozzájuk igazodnak.

Mindig a pályára lépő az első csapat

Ezt az alapigazságot bizonyítja a DUNAFERR DUE DUTRADE FC hozzáállása az alapszakasz záró mérkőzéséhez. Nem panaszkodnak és sóhajtoznak, hanem keményen készültek erre a mérkőzésre.

A házi rangsor éléről a begyűjtött sárgalapok száma miatt Németh Péter, Fekete Róbert és Hosszú Ádám nem léphet pályára ezen a mérkőzésen. („Cserében” viszont könnyebb lélekkel, tiszta lappal vághatnak bele a rájátszás nagy csatáiba. )

Az elmúlt két hétben nagyon kemény munkát végeztek a pályán és a rehabilitáció terén is. A legutóbbi, a szerdai Magyar Kupa mérkőzés eredménye, a legjobb négy közé jutás öröme, elképzelhetően jótékony hatással lesz a fiúkra a most következő nagy erőfelmérésen is.

Egy mai győzelem, vagy pontszerzés esetében megerősíthetik a tabellán a jelenlegi harmadik helyezésüket. A két csapat legutóbb egy 4-4-es döntetlent játszott egymással Dunaújvárosban.  A bonyolult további esélylatolgatásokat egyelőre mellőzzük.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

Fehér Zsolt vezetőedző a témában ezt nyilatkozta:

Három meghatározó játékosunk nem fog tudni játszani a Berettyóújfalu elleni mérkőzésünkön, amikor a legjobban kéne akár egy, vagy több pont is. Ezért meg kellett keresni azt a csapatot, aki ott eredményes tud lenni. Ezért látszott egy kicsit felforgatottnak a szerda esti összeállításunk. Úgy gondolom, hogy jól dolgoztunk. Persze most új védekezést állítottunk össze, de ettől függetlenül, örülni kell annak, hogy ilyen rövid időn belül így összeállt ez a formáció is.

A jó formába lendült, szerda este két gólt szerző Szeghy Szabolcs túl van már néhány hasonlóan kemény erőpróbán.

Szerdán ezzel az új játékunkkal már a ma estére, a Berettyóújfalu elleni mérkőzésre készültünk. Nagy gondunk nem volt ezzel a formációval, hiszen az edzéseken már jól megismertük egymást.

Nyilván a papírforma szerint nem mi vagyunk az esélyesek, de megpróbáljuk kihozni abból a meccsből is a legtöbbet. A legjobb formánkat akarjuk nyújtani, és reméljük, hogy ez elég lesz egy jó eredményre. Higgadtság és nyugalom is kell hozzá. A magam nevében tudok erről beszélni, szerencsére pár hasonló meccset már megértem, és azt gondolom, hogy nekünk, a tapasztaltabbaknak kell nyugodtságot sugároznunk a többiek felé.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB