Oldalsáv

Egy komoly lehetőség

2019. február 6.
Férfi Futsal Magyar Kupa 4. fordulójának visszavágójaként láthatjuk a DUNAFERR DUE DUTRADE FC-RUBEOLA FC CSÖMÖR mérkőzést a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 2019. 02. 06. szerda 19:00-től. Érdekes, jó iramú találkozónak nézünk elébe.

A megerősített Csömör érkezik

Ami föltétlenül izgalmassá teheti az elvileg lefutott szerda esti találkozót. A vendégek az átigazolási lehetőséget alaposan kihasználták. Az egyik legaktívabbak ők voltak, három játékost: Gémesit Piliscsabáról, míg Apatinit és Bitát a Fraditól állították a soraikba.  Majd most kiderül, hogy mennyit jelentett az erősítésük. Ahogy a hazaiaknak, úgy a vendégeknek is nagy szükségük van egy jó tempójú, formába hozó, erőfelmérő csatára.

A Magyar Kupa negyedik fordulójában a hazai pályájukon már nem tudták megismételni a korábbi, a Dunaferr elleni szűkre szabott, bravúros  2-1-es vereségüket, egy súlyos vereségbe szaladtak bele. Nem vagyunk biztosak abban, hogy a továbbjutásért fognak harcolni, de hogy ismét kiakarják próbálni az erejüket, az már nagyon biztos.

Miért nagy lehetőség ez a mérkőzés?

Bár a futsal labda is kerek, és elvileg bárhová gurulhat, de attól azért valószínűleg nem aggódnak az újvárosi csapat hívei, hogy az első mérkőzésen, Csömörön elért 7-2-es győzelmük ne lenne elég a négy közé jutásra.

Többről és másról van szó. A hosszú, a válogatott spanyolországi túrája miatti bajnoki szünet után, a mostani vendégek (megerősített csapattal!) lesznek az első külsős vendégek, ahol a hazaiak tétmérkőzésen mérhetik fel, a mostani formájukat. Az utolsó bajnoki forduló óta nap, nap után kemény munkával készültek arra, hogy a hátralévő időszakban a megszokott jó formáját tudják hozni.

A folytatásban ugyanis  a DUNAFERR DUE DUTRADE FC számára az alapszakasz záró fordulója következik pénteken. Alaposan kisárgázott csapattal, a hírek szerint a tovább erősített Berettyóújfalu ellen, idegenben. Előtte azonban szükségük lesz egy megnyugtatóan harcos, szerdai győzelemre.

Ez egy hasznos mérkőzés lehet

A Férfi Futsal Magyar Kupában visszavágót játszik a  DUNAFERR DUE DUTRADE FC és  a vendég RUBEOLA FC CSÖMÖR.  A mérkőzés a Dunaújvárosi Sportcsarnokban ma este hétkor kezdődik.

Miért lehet ez jó a Csömörnek?

Az alapképlet ismerős. Új igazolásokkal frissítették fel a csapatukat, de még igazi erőpróbának nem vethették alá őket, így aztán érthető módon nem tudhatják, hogy tétmérkőzésen mire is juthatnak így együtt. Normál esetben az új szerzeményeket fűti a bizonyítási vágy, hogy érdemesek a megelőlegezett bizalomra. Ki más ellen tegyék oda magukat, mint az élmezőny egyik jelentős csapata ellen.

Mit profitálhat a DUNAFERR DUE DUTRADE FC?

Hasonlóképen a felfrissülést, a formába hozást remélhetik ettől az összecsapástól. Nem mellékesen egy keménykedő, csípős ellenfél elleni masszív birkózást, ami jó ráhangolódást jelenthet a péntek esti a Berettyóújfalu ellen megvívandó rangadóra.

Senki sem dőlhet hátra a karosszékében

A Csömör azzal magára hozhatna egy újabb csúnya verést, ami nyilván nem tenne túl jót nekik. Az újvárosiak sem engedhetik el magukat, mert az már korábban is látszott, hogy abban az esetben ez a vendégcsapat egyből a sarkára áll, és csúnya galibákat okozhat. Ami pedig az említett rangadó előtt, aligha lenne egy megfelelő terápia.

És a közönség?

Nekik egy príma lehetőség mutatkozik egy jó kis meccs végigszurkolására!

Egy nehéz és komoly sorozat előtt állunk

Fehér Zsolt vezetőedző és a csapata laposan kihasználta a bajnoki sorozat szünetét. Az eltelt időszakról és a közeli terveikről nyilatkozott nekünk.

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) A válogatott szünet arra mindenképpen jó volt, hogy rendezni tudtuk azokat a sorokat, amik az utóbbi időben nem stimmeltek. Egy picit nehezítette a munkánkat, hogy sajnos több meghatározó játékosunk  sérüléssel bajlódik a mai napig is. Azok, akik 100 %-osan beletudtak állni a munkánkba, nagyon jól teljesítettek. Bízok benne, hogy ennek a hatása kitart a bajnokság végéig.

Minden mérkőzésre egyformán készülünk, mert a legjobbat nyújtva,  megakarjuk nyerni őket. Ez a ma estire is vonatkozik. Természetesen nem úgy fogunk fölmenni a pályára, hogy van ötgólos előnyünk, hanem úgy, mintha a számunkra is nulláról indulna a csata.

A Csömör eddig is egy jó csapatnak számított, ezért számomra változatlanul meglepő a helyezésük. Az gondolom, hogy az ellenfelünk, aki egy nagy múltú klub, a bent maradása érdekében erősítette meg a sorait. Szeretnénk győzni és ezzel bejutni a MK Final Fourba!

Számomra és számunkra nincs lefutott mérkőzés. Mindegyiket kőkeményen vesszük. Ezekből nagyon sokat lehet profitálni, mert az előny birtokában is arra kell koncentrálni, hogy mit lehet még jobban csinálni. Ma este is ezt fogjuk tenni, hiszen pénteken egy olyan mérkőzés következik, amire nagyon fel kell készülnünk. Ezért mindenki felfokozott hangulatban várja a ma esti találkozót. Szeretnénk a szurkolóinkat megörvendeztetni egy sikeres mérkőzéssel!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB