Oldalsáv

Ismét egy kemény csata várható

2019. január 10.
Újabb izgalmas mérkőzéseket láthatnak az érdeklődők a Férfi Futsal NB I. 16. fordulójában. Közülük az egyiknek a DUNAFERR DUE DUTRADE FC- DEBRECENI EGYETEMI AC összecsapás ígérkezik a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, 2019. 01. 11-én pénteken, 19:00-tól.

Pontot veszíteni tilos!

Mindkét fél bátran kiírhatja a zászlajára ezt a jelmondatot, hiszen ez most már a bajnokság zártáig fokozottan érvényes. Akik eddig egy kicsit bőkezűen bántak vele, azok pedig bánhatják, hogy csak most álltak neki a feliratozásoknak.

A most szembenállók kereteiben többen is maródiak, illetve a debreceni Rácz Zsolt sajnálatos módon kéztörést szenvedett a legutóbbi meccsükön, Csömörön. Ezek a kikerülhetetlen bajok nyilván nem kevés gondot, fejtörést okoznak a saját stábjaiknak.

Hogy a debrecenieknél mi múlik rajta?

Nos, a bajnoki tabella jelenlegi ötödik helyezettjének céltudatos munkája úgy tűnik beérett, az alsó ház csúcsán állnak. A tizennyolc pontjukkal, a kettővel kevesebbet gyűjtött Aramistól is elhúztak, de nyilván szeretnék legalább ezt a távolságot tartani.

A masszív egyetemi csapat könnyen követhető taktikával vitte végig az alapszakaszt Az eddigi meccseiken kétféle eredmény: a győzelem és a vereség született. A gólkülönbségük ennek megfelelően lett mínusz 16-os. Az eddig nyíltsisakos gárdáról nehéz elképzelni, hogy most egyszerre az ikszért küzdő bunker futsalt kezdjenek erőltetni.

A bajnokság mostani szakasza nekik is meglehetősen sűrűn kezdődött. Legutóbb hétfőn léptek pályára a RUBEOLA FC Csömör otthonában és a (4-3)-as győzelmüknek örülhettek. Mivel a Dunaferr az ősszel mindhárom pontot elhozta, valószínűleg most ők is ezt tennék!

És a DUNAFERR DUE DUTRADE FC?

Ők aztán nagyon is megnéznek már minden pontot, és bizony semmiféle hajlandóságot se mutatnak akár egynek az elvesztésére sem. Így is elég fájdalmas hiányát érzik a Haladásnak ajándékozottaknak, vagy a Veszprémben hagyottaknak egyaránt.  Az, hogy a Berettyóújfalu elleni pontosztozkodás vajon az igazságos döntetlenek közé sorolható-e, azt nem is érdemes vizsgálgatni, ellenük valószínűleg mindenki elfogadná ezt a meccszárást. Az a háromszor három pont viszont fájdalmasan hiányzik a bankjukból.

Kell-e ezen bánkódniuk?

Azt aztán nagy kár lenne csinálni. Sokkal fontosabb dolguk van annál. A korábbiakhoz hasonló lendületet véve a hátralévő meccseket pontveszteség nélkül kell lehozniuk. Igaz van ott még egy nagyon kemény próbatétel a sorozat végén, egy a hosszú utazást követően, de amiatt még nem kell fájni a fejüknek.

Most viszont hagyományosan csak a következő feladatra kell koncentrálniuk. Jelesül elsőként a debreceniek fogadására. A jól szervezett, tehetséges csapat is keményen bele fog állni a pénteki csatába.

A recept?

Egy klaviatúra mellől, a valósághoz képest, de könnyű az észt osztani! Vagy mégsem? Mindenesetre szerintünk az alapképlet nem lehet más, mint a következő.

Változatlanul nagy szükség lesz egy stabil kapusra a három kiválóság közül A megingathatatlan Némethre és Klacsákra. A módszeres Szeghyre és Fridrichre, Pálra az ágyúsra, a cselkirály Hosszúra. A feldönthetetlen Feketére, vagy váltásként Sáhóra. Hogy vannak ott fiatalok is? Nekik a számukra adódó rövid etapokon kell biztosan tartani a frontot. És az egész mellé legalább ilyen fontosak a Szurkolók.

Ez egy komoly produkció, férfimunka lesz!

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB