Oldalsáv

Ez egy döntetlen ízű rangadó volt

2018. december 15.
Az eredmény mégis a hazai csapat győzelmét jelzi: 1.FC VESZPRÉM DUNAFERR DUE DUTRADE FC 4-3 (1-1). Vajon akkor mégis mi hozta a hazaiak győzelmét?

Mint ahogy az élő TV közvetítés segítségével ország-világ láthatta, ebből az összecsapásból, két kiváló játékerővel kiálló, céltudatos csapat rangadója született. Ez aztán drámai küzdelmet, óriási taktikai csatát és szinte atlétikai szakító próbát hozott magával.

Miért ők nyertek?

Hogy az ezeket a mércéket egálra hozó csapatok közül ki győzött? Az, akit a legutóbbi találkozójukon elszenvedett súlyos vereség törlesztési vágya, talán a közönség buzdítása, és mindenképen, ahogy azt a hozzáértők előre jövendölték, a pillanatnyi nűanszokkal jobb formájuk hozzá segítette.

Mindkét csapat nyíltan, győzelemre törve tette a dolgát. A hazaiaknál két őserővel megtűzött, és kettő a vendégvédelem megingását kihasználva meglőtt gólt láttuk. Közülük Tatai a nap hazai hőse hármat, Dávid Richard egyet vállalt.

A Dunaferres gólvágók, Hosszú, Fekete és Pál a „szokásos” extra kiadású találatokkal jelentkeztek. A kapujukban Reveland az első játékrészben tizenhat, a másodikban hét bravúrt hozott. A másik oldalon nyolcat és négyet írhattunk Schmidmajer Ádám javára.

Újvárosi erények?!

A számok alapján mintha fölényben játszott volna a Veszprém. Pedig nem. Egyszerűen az egyébként mesteri Dunaferres taktika miatt robogták végig a mérkőzést, ami jól illett a veszedelmes vendég kontrák megindításához.

Voltak-e parádés újvárosi megoldások? Föltétlenül. A Fehér legénység hazai viszonyok közötti páratlan adogatásai, az idegőrlően kimunkált 5:4-es játékuk, a szellemes váltások a hazai közönség elismerését is kivívták.

Csúszás-mászás, test-test elleni harc? meg volt. Két villanás azonban rövidzárlatot, és a fölajánlott lehetőséget készségesen kihasználó hazai találatokat hozta.

Most akkor összedől a Világ?

Az ugyan ettől nem fog! Nyilván a tabella kellemetlenül rendeződött át, a Dunaferr átadta a helyét a Veszprémnek, és a riválisok elmaradt mérkőzései után még lehetnek további nehéz perceik. A megoldás? Kemény munka a továbbgondolt tervek mentén.

Fehér Zsolt a Dunaferr vezetőedzője ezt nyilatkozta

-Az eredmény miatt nem kell sajnálkozni, mert még mindig az alapszakaszban vagyunk. Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, amin nem csak mi, hanem a Veszprém is továbbfejlődött. Nekik most jobban jött ki a lépés. A lélektani előnyökben gólokat tudtak szerezni. Nagyon változatos mérkőzés volt és sajnálom, hogy nem sikerült ponttal, vagy pontokkal távoznunk a helyszínről

Madarász Jánostól a Veszprém mesterétől ezt hallottuk:

-Ez egy rangadó volt a javából. Szerintem két nagyon erős együttes csapott össze, és ilyenkor nüanszokon múlik egy-egy siker. Most is ez történt. Amikor Dunaújvárosban játszottunk, a Dunaferr fölénk kerekedett és megérdemelten tartotta otthon a három pontot, a main talán mi voltunk egy kicsivel jobbak.

 

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB