Oldalsáv

Újabb Magyar Kupa forduló előtt

2018. november 28.
Férfi Futsal Magyar Kupa 3. fordulójában játszák le a PTE PEAC R-BUS- DUNAFERR DUE DUTRADE FC mérkőzést Pécsen a Lauber Dezső Sportcsarnokban, 2018.11.28-án szerdán 21:00-tól. Ez alkalommal két egyetem, a pécsi és a dunaújvárosi férfi futsal csapata mérkőzik meg egymással a továbbjutásért.

De ki is ez a PTE PEAC R-BUS?

Egy lelkes csapat, amely a pécsi egyetem keretein belül szerveződött, és az NB II. Nyugati csoportjában küzdenek. Az ugyan nem valószínű, hogy ebben a szezonban az NB I-be való feljutásért kell megmérkőzzenek, de az látható, hogy ami tőlük telik, azt szívesen kiviszik a pályára.

Az eddigi mérlegük a bajnokságban: négy győzelem, egy döntetlen és hat vereség. Úgy néz ki, hogy kedvelik az igazi tét meccseket, lehetőleg a jó nevű ellenfelekkel szemben. Ezt igazolja a listavezetővel szembeni Magyar Kupás diadaluk, vagy éppen a bajnoki sorozatban elért döntetlenjük. Legutóbb az ELTE-BEAC ellen idegenben hoztak el egy harcos győzelmet, ezen a héten hétfőn. Úgy látszik, jó formában várják a nyilvánvalóan jóval esélyesebb Dunaferrt. Jelenleg mérkőzés hátrányban állnak a többiekkel szemben, és egy újabb győzelmükkel a közép mezőnybe kerülhetnek.

A Magyar Kupában eddig két kört mentek, előbb a Kistarcsát, majd nagy meglepetésre a Piliscsabát búcsúztatták kiélezett csatában, 6-6-lőtt góljukkal.

A DUNAFERR DUE DUTRADE FC

A Dunaújvárosi Egyetem csapata a hozzájuk közelállók számára lelkesítő magabiztossággal, és imponáló, stílusos játékkal hozta az idei őszi szezont. A legutóbbi fordulóig, amikor egyet botlottak, ami mint jól tudjuk, a sportban a legnagyobbakkal is előfordul.

A döccenésért való magyarázatra nem kerestek külső okokat, a problémákat magukban találták meg és most már sikerre éhesen, a korábbi bevált módszereikkel készülnek az újabb megmérettetésekre.

Ez pedig itt van máris, a szerda este következő Magyar Kupa fordulóban. A két csapat között a besorolásuk szerint is egy osztálynyi a különbség. Reméljük nem bántjuk meg a pécsieket azzal, hogy feltételezzük: az összecsapásukban is ez fog kiderülni.  A házigazdák valószínűleg ezen a meccsen is sok gólt szeretnének lőni, de a kapuban Reveleland, Rigó, vagy Cseresnyés, előttük Németh Péter és Klacsák Bence a társaikkal, ezt bizony várhatóan megfogják akadályozni.

A Dunaferr összeállítása a két lábadozó két él játékosuk állapota miatt még ismeretlen, de valószínű, hogy Hosszú és Pál ezúttal „csak” a biztonsági tartalék szerepét veszi magára.

 

Rosszemlékű mérkőzést játszottunk a Haladással a legutóbbi fordulóban, ahol nem mi győztünk, pedig szerettünk volna. Mi történik egy ilyen eset után? Tiszta vizet kell önteni a pohárba, férfi módon szembe kell nézni a tényekkel, és egy kicsit keményebb munkával, tovább kell dolgozni a kitűzött célok eléréséért. Németh Péterrel beszélgettünk.

"Megérdemelt vereséget szenvedtünk, de most már csak előre nézünk és tesszük a dolgunkat. Fehér Zsolt a vezetőedzőnk értékelésével megnéztük a mérkőzést és kielemeztük a kritikus pontjait. el kell ismernünk, hogy aznap a bevált dolgainkat a szokástól eltérően csináltuk, aminek rossz következménye lett.

Nem bűnbakokat, hanem a hibáinkat kerestük, és meg is találtuk őket. Az edzőnk a jó megoldásokra is felhívta a figyelmünket, amiket meg kell őriznünk, és különös alapossággal a rosszakra is, hogy azokat többé ne kövessük el és ezentúl jól tegyük a dolgunkat. A helyes irányba akarunk tartani.

Azt mondhatjuk a videó elemzésünkre, hogy az egy komoly szakmai beszélgetés volt, ahol mindenki elmondhatta a magáét, és kíváncsiak is voltunk az egymás véleményére. Egyetértettünk és ez az abszolút pozitív hangulat is segít abban, hogy visszatudjunk térni a korábbi kedvező irányba.

A most következő héten már nagyon komoly munkát végzünk, mert a most következő Magyar Kupa mérkőzésre is, mint jelentős találkozóra készülünk. Az eseményre Pécsett kerül sor, szerdán 21.00 órás kezdéssel! 

Itt most nem a kései időpont, és a hosszabb utazás a nehezítő tényező, hanem az ellenfelünkre kell komoly figyelmet fordítanunk, mert a saját csoportjában szép eredményekkel büszkélkedhet. Ellenük, mint egy igazi nagy csapatra készülünk. Mint tudjuk, egy kupamérkőzésen, ahol egy forduló dönt a továbbjutásról, sok minden előfordulhat. Mi csak egyféle fordulatot engedhetünk meg magunknak, mert a Final Four-ba akarunk kerülni…"

 

Szeghy Szabi az egyik elegáns stílusú, csupa szív játékosunk, aki az elmúlt egy hétben társaival együtt alaposan átgondolta, és meg is karja valósítani a szezon hátralévő idejére szóló céljaikat. A szerdai Magyar Kupa mérkőzésre készülve beszélgettünk vele.

Fair play díjas stílusban, ritka, nem könnyen észre vehető szabálytalanságokkal játszol minden mérkőzésen. Most egy kiscsapat ellen is az következik?

A Pécs ellen inkább a saját játékkal szeretnénk dominálni, mi akarjuk az iramot diktálni, természetesen elfogadható agresszivitással, arra figyelve, hogy nálunk legyen a labda.

A pályád elején flusztrált, ha a „nagyokkal” hozott össze a sorsolás? Mi volt velük szemben a taktikád?

Engem kifejezetten motivált, ha előttünk járó nagy csapattal és jelentős egyéniségekkel kerültünk össze. Ez mindenkinél másként működik, de többnyire pozitívan hat az emberre. Valószínűleg a holnapi ellenfelünket is hajtja a lehetőség, hogy borsot tudnak törni az orrunk alá.

Most már bevallhatom, hogy az edzőim ősz hajszálait rendszeresen növeltem azzal, hogy különlegeset akartam teljesíteni ahelyett, hogy a szánkba rágott tutit akartam volna megcsinálni. A fiatalok gyakran ilyenek, és ez talán nem is olyan nagy baj.

Ennek a játéknak az a szépsége, hogy nem csak az egyszerű dolgokat hozzuk, hanem benne van a fifika, a szépség lehetősége is. Szívesen néztem és ma is követem a futsal nagy varázslóit, a nagy egyéniségeket, akik művészei ennek a sportágnak.

Őszintén szólva, minden fenyegetés dacára, rendre valami extrát szerettem volna csinálni, ráadásul máig bevállalok olyan dolgokat, amiket talán nem kellene, de hát én már csak ilyen maradtam. (tette hozzá nevetve)

A képzetlen játékosok könnyebben, akaratlanul is balesetveszélyt jelenthetnek. Mit lehet tenni? Tartasz tőlük?

A játék közben, a pályán ez nem fordul meg a fejemben. Idővel megjön az a rutin, hogy miként lehet elkerülni a túlságosan keményen bizonyítókat. Figyelek az ilyen esetekre, és szerencsémre elég ügyesen ugrok.

Hogy erről érdemes szót váltani, arra példa lehet a most hétfő esti REAC-SISE- PAFC félbeszakad mérkőzés, ahol a kivetődő kapus úgy dobta magát a rutinos Fehér Krisztián lábára, hogy az három helyen is eltört, a további részletekkel nem is rombolom a mostani jó hangulatú beszélgetésünket.

Mit vársz a holnapi meccstől?

Nincs elvárásom. Nyerjünk, jussunk tovább, és találjunk vissza az eddig is sikeres útra!

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB