Oldalsáv

Ez egy emberes csata volt

2018. november 13.
Visszaemlékezve is óriási élmény a DUNAEFF DUE DUTRADE FC – MVSC BERETTYÓÚJFALU NB I-es futsal mérkőzés, amit a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játszottak hétfő este. A bajnokság jelenlegi két legjobbja csatázott egymás ellen - nyílt sisakokkal!

Lehetetlen küldetés

Képtelenség néhány sorban pontosan visszaidézni azt a közösségi élményt, amit ez az esemény adott a szerencséseknek, akik a helyszínen álltak bele a szurkolásba. Ott, mint tudjuk, nem lehet elkapcsolni a műsort, ha a program nem a kedvünk szerint alakul, ismétlés sincs, hogy az őrjítő pillanatokat újra élvezhessük. Mi több, lehet, hogy valami elrugaszkodottak, pontosan az ellenfelet istenítik, míg a mieinket a pokol izzó fenekére kívánják. Hogy finoman fejezzük ki magunkat. A lelátókon a boldog és bizakodó, az efféle veszélyt keresők ültek. Nem bánták meg.

Röviden, csak az íze kedvéért

A vendégcsapat már az első sípszótól nem fért a bőrébe. Gál például minden udvariaskodást mellőzve, már a második percben fölé durrantott. Nyilván ettől mindenki egy kissé feszült és pontatlan lett. Aztán komolyra véve a figurát, a hazaiaktól Németh és Hosszú egy gyönyörű összjáték után Feketével rúgatott egy idegnyugtató vezető gólt.

Sajnálatos módon a Berettyó is nyerni jött. Az övék is egy megtervezett, tudatos játék. Ezeket az akciókat előbb Sanchez Barrena Francisco, majd Szabó Péter zárta le hibátlanul, és máris ők vezettek 2-1-re.

Ezután a hazaiak álltak bele olyan fegyelmezett letámadásokba és pengés akciókba, hogy a sok vihart látott Mullor Cabrera Sergio már az elején időt kért az újratervezéshez.

Ismerjük el, ez a Dunaferrnek is jól jött, hiszen Hosszú, Fekete, Németh fantasztikus megoldásai után Pál Patrik bombája eredményes is lett, így az egált, a 2-2-t írták a táblára. Hogy ez után egy időre csúnyán beszorultunk? Ilyen ellenfélnél ez természetes. A Fehér-féle iskolában persze az is az, hogy az előbb ünnepelt támadók, Szeghyvel, Sáhóval, Klacsákkal és Fridrich-kel kiegészülve, a kőkemény, szisztematikus védőmunkában is nagyon jók. Alex a kapuban, igyekezett tartani velük a lépést.

Az este spiller bajkeverői: Da Silva Gomes, Rábl, Sanchez Barrena Francisco, és harmadikat bevágó Gál István is mindent megtett a sikerük érdekében 2-3. Ebből a hazai kapus erős takarásban nem sokat láthatott.

A szünet után

A sípszó után folytatódott a kemény, villámgyors, megállás nélküli küzdelem. A hősök az előbb felsoroltak voltak, de most már Alex is felnőtt hozzájuk.

Cseresnyés Alex (Fotó: Ady Géza) Cseresnyés Alex (Fotó: Ady Géza)

A hétfői meccs után kár lenne sóhajtozni a kapufák miatt, mivel azt mindkét oldalon rendszeresen döngették a támadók. Az oda-vissza végigsöprő támadások nyomán rendre taps született.

Álommenetek

Ilyen volt például a Hosszú- Pál - Fekete akció és a belőle született 3-3. Na jó, egy másik is szóba jöhet, melynek nyomán Nagy Imre révén a vendégek újból átvették a vezetést: 3-4. Ahogy az sem volt csúnya, amikor a végjátékban, (persze ismét Fekete) beállította a végét: 4-4!

Fekete Róbert (Fotó: Ady Géza) Fekete Róbert (Fotó: Ady Géza)

Nem tudok és akarok betelni vele, hogy a TV közvetítés dacára mennyien jöttünk össze a nézőtéren. Azzal sem, hogy minden sikeres részmegoldásnak, helyzetnek, ziccernek, és mentésnek, mekkora közönségsikere volt. A mezőnybeli birkózást figyelve akadtak ugyan csendes percek is, de ha bármelyik fél megvillant, megjött a népek hangja és fölizzott a levegő. A végén mindenki sajnálkozott az elveszett két pont okán, de boldog volt annak az egynek a megszerzéséért.

Ez az este a nagyfiúk futsalja lett.

Nem az egy pont tett bennünket boldoggá...

A hazai futsalt alaposabban ismerők, már szeptemberben a november eleji, a Berettyóújfalu elleni csatánkra fenték a fogukat, mondván az lesz majd nekünk az igazi, hazai erőfelmérő. Mint később kiderült, a vendégek számára is az lett. Itt hullajtották el az első bajnoki pontjukat. A parádés játékot hozó, 4-4-re végződött összecsapás után kértünk interjút Fehér Zsolttól a DUNAFERR DUE DUTRADE FC vezetőedzőjétől.

Meglepődsz rajta, ha most az x-hez is boldogan gratulálok?

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Nem, sőt jól esik, köszönöm szépen a csapat nevében is. Ma megint csupa nagybetűvel írható CSAPAT lettünk, főleg a végjátékban váltunk azzá. Nagyon boldog vagyok, mert egy olyan gárdának lehetek a vezetőedzője, akik harminc másodperccel a vége előtt, amikor döntetlen állásnál az ellenfél időt kér, és miután elmondom nekik, hogy mit kérek tőlük, ők egyhangúan üvöltik azt, hogy „gyerünk, gyerünk, megfogjuk nyerni ezt a mérkőzést”! És lásd milyen az élet, akár meg is történhetett volna, ha a végén, annál a kontránál egy picit jobban koncentrálunk, akkor akár itthon tarthattuk volna a három pontot!

Persze nem szabad elégedetlennek lennünk, mert egy perccel előtte a mi gólvonalunkon pattogott a labda, és onnét tudtunk menteni. A mérkőzésre azt kell mondjam, hogy megérdemelt a döntetlen, de azért benne volt az is, hogy nyerünk!

Mit kértél a fiúktól?

Azt kértem a játékosaimtól, hogy ha végre, valahára kitolják a koncentrációjukat addig, ameddig én kérem tőlük, akkor elhihetik, hogy ez ellen a csapat ellen is eredményesek tudnak lenni, és itt a hazai pályánkon megtudják őket verni.

Ez azért is fontos a számunkra, mert nagyon bízok abban, hogy a mieink a szezon végén odafognak érni a dobogóra! Ezért nagyon fontosak ezek a mérkőzések, amelyeken így tudnak egymásért küzdeni, ahogy most a Berettyó ellen is tették.

Jó az nekünk, hogy a TV-n keresztül az egész ország láthatott bennünket?

Az, hogy az egész ország láthatott bennünket, az nem csak nekünk, hanem a sportágnak is fontos volt. Ez a mérkőzés egy nagyon jó ajánló levél volt, mert mindkét fél anyait-apait kiadott magából. Számunkra az is egy nagyon nagy elismerés, hogy itthon a TV közvetítés dacára, közel háromnegyedes ház előtt játszhattunk. Örömünkre sok szurkoló látogatott ki, és többször előfordult, hogy a pillanatnyi vesztes állásnál is vastapssal biztattak bennünket. 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB