Oldalsáv

A tabella élén áll a DUNAFERR DUE DUTRADE FC

2018. november 18.
Ez még akkor is kellemes látvány lehet az újvárosi szurkolóknak, ha a riválisok eddig kevesebb meccset játszottak a Dunaferrnél.

Az alapszakasz második sorozatában járnak a csapatok a Férfi Futsal NB I-ben. A jelenleg a már szinte túl sűrűvé vált mérkőzés sorozatban, egy kimondani is rossz: kötelező győzelmet kellett elérnie a hazai egyetemi gárdának a BME ellen. A feladat simán ment, (6-2) de ezúttal a káprázatos show elmaradt. Nem a lustaság miatt.

A jobb futsalos sorsra érdemes vendégek (ők a bajnoki tabella utolsó helyezettjei) ezúttal tét nélkül állhattak ki a más kategóriájú Dunaferr ellen.  

Az első játék részben

A BME-re nézve a forgatókönyv ezúttal is keményen diktált, Fekete Róbert már a második percben jelezte, hogy ismét a góllövő cipőjében érkezett: 1-0. És, ha már belekezdett, két perc múlva megvolt a második találata is (2-0).

Érdekes módon Revelandnak is akadt dolga, ami egyúttal jelezte, hogy a vendégek nem föltartott kézzel érkeztek. Hosszú, majd Sáhó viszont kíméletlenül bántak velük, így a félidőre a 4-0 már elég mély nyomot hagyhatott a lelkükben.

És a másodikban

Hosszú Ádám most sem tétlenkedett, két percen belül bevágta a következőt 5-0. A mérkőzés nyilvánvalóan eldőlt. A hazai kapuban csere történt, Rigó vette át az ügyeket. A tempó és a színvonal nem miatta, de egy kissé visszább esett.

A vendégeknél Horváth kapott a lehetőségen és szépített:  (5-1). A válasz Klacsák adta: 6-1. A viaskodásba a BME-s Szalmás is beszállt (6-2).

A Dunaferr ezúttal egy másik arcát mutatta be, mint a parádés korábbi találkozókon. Egyrészt Pál Patrik nélkül kezdtek, másrészt a szerényebb képességű ellenfél nyújtotta lehetőséget kihasználva a jövő generációja: Oroszi Krisztián, Szabó Tibor, Szabó Kristóf, Hajdú Norbert és Kovács Krisztián is lehetőséget kapott.

Fehér Zsolt vezetőedző így értékelte a látottakat:

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Mindenek előtt a legfontosabb dolgot véghez vittük: itthon tartottuk a három pontot. A mutatott játékkal hellyel-közzel elégedettek lehetünk. Van bennünk hiányérzet, de a legfontosabb mégis az, hogy nyerni tudtunk. Egy picikét hasonló érzésem volt, mint a legutóbbi Ferencváros elleni mérkőzés közben és azt követően, hogy a játékosok már a következő mérkőzésre tekintenek előre.

A mai találkozóval kapcsolatban nagyon örülök annak, hogy az újvárosi fiataloknak is lehetőséget tudtam biztosítani. Külön gratulálunk Szabó Kristófnak, aki születésnapja alkalmából tudta tovább növelni az NB I-es mérkőzéseinek a számát. Vasárnaptól már csak a Szombathely elleni rangadóra koncentrálunk. Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni. Szeretnénk győztesen elhagyni az ottani arénát is.

Nagyon fontos nekünk, hogy a bajnoki táblázatra pillantva azt láthatjuk, hogy az első helyről várhatjuk a folytatást. Igaz, hogy a Haladásnak és a Berettyóújfalunak is kevesebb mérkőzése van, de ettől függetlenül nekik még azokat meg kell nyerniük, hogy pontokat kapjanak értük.

Németh Pétertől ebben a témában ezt hallottuk

Németh Péter (Fotó: Dénes J.) Németh Péter (Fotó: Dénes J.) Mint minden mérkőzés, ez is fontos volt a számunkra. szeretnénk az alapszakaszt egy jó pozícióban zárni. A 6-2-es győzelem gondolom a szurkolók számára is megfelelő eredmény lehet. A mérkőzésen a fiatal játékosainkkal kiegészülve játszottunk egy lelkes ellenféllel szemben.  a végén kaptunk két buta gólt. Sajnos nem lehet minden mérkőzésen tizenkettő gólt lőni, pedig mi is nagyon szeretnénk. 

Ellenfeleink felszabadultan, extrán motiváltan állnak ki velünk szemben, és mindent egy lapra feltéve, szinte tét nélkül játszva, olyan dolgokat és döntéseket bevállalva futsaloznak, amivel megnehezítik a dolgunkat. Természetesen ez így van rendjén. Ezekből a végére rendre egy lüktető, élvezetes, ám nehéz mérkőzés kerekedik.

Egy kis pihenő után máris a következő, a Haladás elleni rangadóra koncentrálunk. 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB